Restaurarea Castelului Hasdeu, în faza aprobării proiectului tehnic. Ulterior se va emite ordinul de începere a lucrărilor

Actualitate (Categoria articolului)

"Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al obiectivului de patrimoniu Muzeul Memorial B.P. Hasdeu", aceasta este denumirea completă a proiectului pentru care administrația locală câmpineană a obținut fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5. Valoarea totală a proiectului este de 15,8 milioane lei (3,42 milioane euro) din care 13,37 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, 2 milioane lei este contribuția de la bugetul de stat, iar 314.584 lei este cofinanțarea de la bugetul local.

Contractul de finanțare a fost semnat de directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia - Liviu Mușat și primarul municipiului Câmpina - Horia Tiseanu pe 4 septembrie 2018, termenul de implementare a proiectului fiind de 36 de luni începând din 5 septembrie 2018. 
Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de restaurare și conservare la cel mai cunoscut obiectiv turistic din Câmpina, Castelul "Iulia Hasdeu", edificiu înscris în Lista Națională a Monumentelor Istorice, s-a finalizat la 11 aprilie 2019, fiind câștigată de o asociere de firme: Inspeti Building Restauration SRL Ploiești (liderul asocierii), Inspet SA Ploiești și Kalans Concept SRL Iași, cu doi subcontractori pentru partea de instalații de stingere, alarmare la incendiu și instalații electrice - Empire Project SRL Iași și Wintech Group SRL Iași. Valoarea totală a contractului este de 11.893.153 lei (fără TVA), iar termenul de realizare - 25 luni.

După semnarea contractului de execuție s-a trecut la realizarea proiectului tehnic și a documentației pentru 
obținerea tuturor avizelor necesare, precum și la efectuarea unor analize fizico-chimico-biologice pentru componentele artistice. Potrivit informațiilor furnizate de Primărie Câmpina, în acest moment proiectul tehnic este finalizat și se află la Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, pentru avizarea finală. După obținerea acestui aviz, Primăria va putea emite ordinul pentru începerea lucrărilor.
Vă reamintim că vor fi restaurate castelul (interior și exterior), căsuța din spatele acestuia (în care se află biblioteca și arhiva), căsuța portarului (situată la intrarea în curtea muzeului și care a fost construită tot de Hasdeu). Practic, va fi restaurat întreg patrimoniul existent aici, inclusiv colecțiile de cărți și documentele din arhivă. Curtea și grădina Castelului vor fi amenajate din punct de vedere peisagistic, se va realiza un sistem de iluminat arhitectural, iar în interior va fi implementat un sistem electronic de informare cu touch-screen și holograme reprezentând personaje emblematice din istoria Castelului Hasdeu. Nu ne rămâne decât să sperăm că acest proiect va fi un succes din toate punctele de vedere.

3663 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

304 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

434 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

36 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

763 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.