PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

Politică (Categoria articolului)

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

Primăria Câmpina a donat, în 2011, bisericii de pe Strada Orizontului un teren de 2.500 mp aflat pe Strada Petrolistului în vederea edificării unui centru social-cultural-filantropic destinat victimelor violenţei domestice şi bătrânilor săraci din parohie, care nu mai au pe nimeni. Întrucât scopul nu a fost atins, consider că este creștinește și de bun simț ca terenul să revină în patrimoniul Primăriei Câmpina și să fie scos la licitație pentru dezvoltarea de activități economice generatoare de locuri de munca și venituri la bugetul local. În următoarea ședința a Consiliulul Local Câmpina este pe ordinea de zi un nou proiect prin care se dorește donarea altor 2.500 mp tot Protoieriei Campina, pe Strada Buciumului pentru o altă edificare similară celei de mai sus. Având în vedere faptul că avem deja două experiențe care nu au fost finalizate de instituția mai sus menționată (socotesc inclusiv Capela Hernia) și ținând cont că în Câmpina nu avem multe terenuri disponibile, PMP nu este de acord cu o nouă aventură imobiliară și propune ca terenul să primească altă destinație care să genereze plus valoare pentru Câmpina, este punctul de vedere al lui Adrian Pițigoi, președinte PMP Câmpina. 
În solicitarea făcută către administrația locală, părintele paroh Nicolae Radu menționează că terenul în cauză va fi utilizat pentru desfășurarea unor activități în aer liber, pentru tineri. Proiectul este inițiat de Comisia de Buget-Finanțe a Consiliului Local și se propune darea în folosință gratuită către Parohia Nașterea Maicii Domnului pe o perioadă de zece ani.

1735 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion 22.02.2023 07:26 Nu sunt de acord cu donarea terenului. Susțin propunerea PMP.

Alte stiri recente

731 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

1369 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.