CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Guvernul diminuează sumele repartizate localităților din cotele defalcate din impozitul pe venit. Câmpina pierde 2,3 milioane lei

- Actualitate -

Guvernul diminuează sumele repartizate localităților din cotele defalcate din impozitul pe venit. Câmpina pierde 2,3 milioane lei

Încep să se confirme informațiile (neoficiale până acum) potrivit cărora, în disperarea de a mai reduce deficitul bugetar, Guvernul taxează administrațiile locale din teritoriu. O primă măsură este aceea de diminuare a sumelor repartizate din cotele defalcate din impozitul pe venit. Și dacă acest lucru se întâmplă în trimestrul al III-lea al anului, administrațiile locale se așteaptă la măsuri și mai dure pentru ultimele trei luni din 2017.

La Primăria Câmpina a sosit marți, 27 septembrie, o adresă de la Direcția Generală a Finanțelor Publice prin care se anunță diminuarea cu 2.293.000 lei a sumei alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit aferente trimestrului al III-lea. Astfel, în loc de 6 milioane lei, municipiul Câmpina primește cu aproximativ 2,3 milioane lei mai puțin. "Este o decizie de ultimă oră a Direcției Generale de Finanțe. Iar dacă diminuarea acestor sume se întâmplă acum, nu știu ce ne mai așteaptă lunile viitoare", a declarat primarul Horia Tiseanu la ședința de aseară a Consiliului Local Câmpina, când s-a aprobat rectificarea bugetară. Câmpina pierde, așadar, aproape 23 miliarde lei vechi. Este o sumă importantă. În cazul comunelor, acolo unde bugetele sunt oricum mult mai mici, situația va fi și mai neplăcută.
După cum vă informam zilele trecute, Guvernul României caută tot felul de soluții pentru reducerea deficitului bugetar ajuns la 6,5 miliarde lei, o sumă uriașă, dublă comparativ cu perioada similară a anului trecut. Aceasta este valoarea oficială pentru că tot mai multe surse din mediul politic și din rândul analiștilor economici susțin că, de fapt, deficitul bugetar ar fi mai mare decât valoarea anunțată de Ministerul Finanțelor Publice. Acum, iată, deja se iau bani de la localități prin reducerea sumelor alocate din cotele defalcate pe impozitul pe venit. Este foarte posibil ca aceeași măsură să se aplice și în trimestrul al IV-lea al anului și la fel de posibil ar fi ca, tot printr-o decizie de ultimă oră, primăriile să fie anunțate că li se iau banii alocați de la bugetul de stat pentru diverse lucrări și necheltuiți până acum.


29 Sep 2017 17:46 4604 vizualizari


Comentarii


  • 29.09.2017 21:24 Antonio Si e doar inceputul minunatei guvernari PSD!!!
245 vizualizari 15 Jul 2024 21:27 Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Hidro Prahova a anunțat că impune mai multe restricții de furnizare a apei în localitățile unde stocurile de apă sunt foarte scăzute. Printre aceste localități se numără și satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina.

citeste mai mult
309 vizualizari 15 Jul 2024 18:55 OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cel mai mare operator de stații de încărcare a vehiculelor electrice din România, Renovatio Assest Management, consolidându-și astfel poziția de lider pe piața zonală a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice.

citeste mai mult
1302 vizualizari 15 Jul 2024 13:32 Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea din fața Complexului comercial Kaufland.

citeste mai mult
1771 vizualizari 15 Jul 2024 13:20 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV