Purtarea măștilor de protecție este obligatorie dacă autoritățile locale asigură necesarul de măști pentru populație

Actualitate (Categoria articolului)

După cum vă informam într-un articol recent, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis, în ședința de ieri, marți, 7 aprilie, ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie în toate spațiile publice din toate localitățile județului Prahova, măsura urmând să intre în vigoare din 10 aprilie 2020. Astăzi, miercuri, 8 aprilie, CJSU a modificat hotărârea de ieri, în sensul că purtarea măștii de protecție este obligatorie, "sub rezerva asigurării de către autoritățile administrației publice locale a necesarului de astfel de materiale".

Prin urmare, dacă primăriile asigură măștile de protecție necesare pentru populație, atunci, purtarea acestor măști devine obligatorie. Dacă nu, nu... În acest context, probabil că nu se mai aplică nici sancțiuni pentru cei care nu poartă masca de protecție, pentru că este greu de crezut că primăriile vor reuși să asigure necesarul de măști pentru populație în toate localitățile județului.
Oricum, Prefectura Prahova recomandă cetățenilor să se protejeze atunci când ies în spațiul public și când se deplasează cu mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact). 
Persoanele care nu au măști medicale pot folosi eşarfe, măşti din material textil dens sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

6830 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dobreanu Angela 09.04.2020 12:57 Este îmbucurător că se gasesc măști, dar cum le procura daca stam in Câmpina ci în Breaza???

Actualitate

119 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația a fost formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova.

275 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

675 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1568 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.