Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
1 aprilie...
1951 – Prima reuniune de box din Câmpina la cinematograful ”Muncitoresc”. Boxul avea să reprezinte mulți ani unul dintre sporturile în care Câmpina s-a remarcat, galele de aici, cele mai multe la Grădina de Vară fiind un adevărat eveniment sportiv, uneori de anvergură națională. (Foto cu caracter ilustrativ - de la un antrenament la CS Energia Câmpina, secția box, la Ștrandul 3, aflat actualmente lângă Casa Tineretului; autor - Mircea Scorțeanu)
1959 – Pe stadionul Poiana, meci în optimile Cupei României la fotbal, CCA București – Steagul roșu Brașov 3-1. Era perioada în care CCA avea în lot jucători de mare valoare - Voinescu, Zavoda, Cacoveanu, Constantin, Alecsandrescu, iar antrenor pe Ilie Savu, în vreme ce brașovenii erau antrenați de Silviu Ploeșteanu și aveau în lot o legendă a Brașovului fotbalistic - Nae Proca. CCA avea să fie eliminată în turul următor de Dinamo, care la rândul ei avea să câștige trofeul după 4-0, în finală, cu CSM Baia Mare.
1989 – Pe traseul de motocros de pe dealul Muscel avea loc Cupa ”Primăverii”, competiție care reunea la start cei mai buni sportivi din țară.
2005 – Se înființa la Câmpina Poliția Locală, primii ei conducători fiind Alexandru Lefter - director și Alexandru Apostol - director adjunct. Apoi, Poliția Locală Câmpina a mai fost condusă de Carmen Gheorghe, Cristina Radu (interimar, o scurtă perioadă) și Marius Vișan, cel care se află și astăzi în această funcție
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Magazinele Pretty și Just Pretty din Câmpina au un numitor comun - calitatea incontestabilă a produselor.
E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de modalități de petrecere a timpului liber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.