Lipsa locurilor de parcare reprezintă o problemă reală a Câmpinei, mai ales în zona centrală. Și asta nu de ieri sau de săptămâna trecută, ci de ani de zile. Înaintea fiecărui rând de alegeri locale, din patru în patru ani, subiectul a fost readus în atenția opiniei publice și câmpinenilor li s-a tot promis ba o parcare subterană, ba una supraetajată, pe locul fostului bazar din spatele pieții. S-a vorbit despre 300 de locuri de parcare, ori despre 200, cert este că subiectul nu a lipsit din programul electoral al niciunui candidat, inclusiv din programul celui care este de 16 ani primarul Câmpinei, Horia Tiseanu. Ba chiar în bugetul local pentru anul 2010, deci în urmă cu zece ani ani, primarul Horia Tiseanu includea realizarea studiului de fezabilitate pentru realizarea unei parcări supraetajate pe Strada I.L. Caragiale, pentru care era alocată suma de 15.000 lei. Apoi, în 2011, s-au alocat 30.000 lei de la buget pentru același studiu, iar în 2012 - 50.000 lei, dar studiul tot nu s-a făcut.
Am ajuns în anul de grație 2020. Studiul de fezabilitate a fost realizat anul acesta, dar de către Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale. Documentația, care include și indicatorii tehnico-economici, a fost introdusă în regim de urgență pe ordinea de zi a ședinței din 25 iunie a Consiliului Local. Numai că, nu este vorba despre o parcare supraetajată, ci despre una obișnuită, o nivelare a terenului de 1.400 mp pe care s-a aflat bazarul, peste care se va turna un strat de asfalt, un șir de borduri, vor fi trasate dungile corespunzătoare și astfel vom avea 50 de noi locuri de parcare pentru care se vor cheltui, atenție, peste 604.533 lei fără TVA, adică un total de 719.394,90 lei cu tot cu TVA.
Proiectul a oferit două variante pentru realizarea acestei parcări - una cu operatori manuali, cu casieri, care să încaseze efectiv contravaloarea parcării, Serviciul Pieței Centrale (care se va ocupa de administrarea acestei parcări) având deja în organigramă cinci posturi de casier; costul acestei variante fiind de 719.394,90 lei. A doua variantă este cea cu parcometre, așa cum este modern, civilizat, european și cum administrația locală a susținut de mai multe ori că își dorește, costul în acest caz fiind de 766.616,81 lei. La propunerea primarului Horia Tiseanu, consilierii au fost de acord cu prima variantă, pentru că este mai ieftină și pentru că, oricum, Serviciul Pieței Centrale are deja în organigramă angajații necesari. Durata estimată de realizare a acestei investiții este de patru luni.
Proiectul a fost aprobat în unanimitate, însă consilierul Andrei Duran i-a atras atenția primarului că acest proiect are caracter vădit electoral, după ce atâția ani nu s-a făcut nimic pentru realizarea parcării, iar acum, brusc, cu câteva luni înaintea alegerilor locale, se revine asupra subiectului și se vine cu proiectul chiar în regim de urgență. Explicația oferită de primarul Horia Tiseanu privind urgența acestui proiect este una aproape jenantă, de parcă ori problema locurilor de parcare a apărut peste noapte, ori primarul n-a fost... primar în ultimii 16 ani: ”Urgența introducerii acestui proiect de hotărâre suplimentar pe ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 25 iunie 2020 este impusă de necesitarea realizării investiției într-un timp cât mai scurt, care să conducă la creșterea numărului locurilor de parcare în zona centrală a municipiului”.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.