Se face parcare pe locul fostului bazar din Câmpina. Nu e supraetajată, nu are 300 de locuri, este normală, cu 50 de locuri și costă peste 700.000 lei

Actualitate (Categoria articolului)

Lipsa locurilor de parcare reprezintă o problemă reală a Câmpinei, mai ales în zona centrală. Și asta nu de ieri sau de săptămâna trecută, ci de ani de zile. Înaintea fiecărui rând de alegeri locale, din patru în patru ani, subiectul a fost readus în atenția opiniei publice și câmpinenilor li s-a tot promis ba o parcare subterană, ba una supraetajată, pe locul fostului bazar din spatele pieții. S-a vorbit despre 300 de locuri de parcare, ori despre 200, cert este că subiectul nu a lipsit din programul electoral al niciunui candidat, inclusiv din programul celui care este de 16 ani primarul Câmpinei, Horia Tiseanu. Ba chiar în bugetul local pentru anul 2010, deci în urmă cu zece ani ani, primarul Horia Tiseanu includea realizarea studiului de fezabilitate pentru realizarea unei parcări supraetajate pe Strada I.L. Caragiale, pentru care era alocată suma de 15.000 lei. Apoi, în 2011, s-au alocat 30.000 lei de la buget pentru același studiu, iar în 2012 - 50.000 lei, dar studiul tot nu s-a făcut.

Am ajuns în anul de grație 2020. Studiul de fezabilitate a fost realizat anul acesta, dar de către Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale. Documentația, care include și indicatorii tehnico-economici, a fost introdusă în regim de urgență pe ordinea de zi a ședinței din 25 iunie a Consiliului Local. Numai că, nu este vorba despre o parcare supraetajată, ci despre una obișnuită, o nivelare a terenului de 1.400 mp pe care s-a aflat bazarul, peste care se va turna un strat de asfalt, un șir de borduri, vor fi trasate dungile corespunzătoare și astfel vom avea 50 de noi locuri de parcare pentru care se vor cheltui, atenție, peste 604.533 lei fără TVA, adică un total de 719.394,90 lei cu tot cu TVA. 
Proiectul a oferit două variante pentru realizarea acestei parcări - una cu operatori manuali, cu casieri, care să încaseze efectiv contravaloarea parcării, Serviciul Pieței Centrale (care se va ocupa de administrarea acestei parcări) având deja în organigramă cinci posturi de casier; costul acestei variante fiind de 719.394,90 lei. A doua variantă este cea cu parcometre, așa cum este modern, civilizat, european și cum administrația locală a susținut de mai multe ori că își dorește, costul în acest caz fiind de 766.616,81 lei. La propunerea primarului Horia Tiseanu, consilierii au fost de acord cu prima variantă, pentru că este mai ieftină și pentru că, oricum, Serviciul Pieței Centrale are deja în organigramă angajații necesari. Durata estimată de realizare a acestei investiții este de patru luni.
Proiectul a fost aprobat în unanimitate, însă consilierul Andrei Duran i-a atras atenția primarului că acest proiect are caracter vădit electoral, după ce atâția ani nu s-a făcut nimic pentru realizarea parcării, iar acum, brusc, cu câteva luni înaintea alegerilor locale, se revine asupra subiectului și se vine cu proiectul chiar în regim de urgență. Explicația oferită de primarul Horia Tiseanu privind urgența acestui proiect este una aproape jenantă, de parcă ori problema locurilor de parcare a apărut peste noapte, ori primarul n-a fost... primar în ultimii 16 ani: ”Urgența introducerii acestui proiect de hotărâre suplimentar pe ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 25 iunie 2020 este impusă de necesitarea realizării investiției într-un timp cât mai scurt, care să conducă la creșterea numărului locurilor de parcare în zona centrală a municipiului”. 

4950 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ARR 27.06.2020 11:46 Zona centrala din jurul pietii arata a mahala,gherete,dughene vanzatori ambulanti si masini parcate pe oriunde au loc.Daca consilierul de la pesedeu spune ca proiectul realizarii unei parcari are caracter electoral atunci sa ne povesteasca dumnealui plimbarea cu bicicletele(scuze cu masina) a candidatului pesedeului ce caracter a avut?Sportiv?Poate se mai gandesc politicienii astia priceputi la toate, mai ales la sport ca singura rezolvare a zonei centrale si a comertului este refacerea totala a zonei...ori prin mutarea totala a comertului de acolo sau prin realizarea de la zero a unui centru comercial modern cu o parcare subterana de capacitate mare .De populismele lor electorale si ale candidatilor lor, campinenii sau saturat.Nu au fost in stare sa atraga fonduri europene masiv pentru oras...de ce ?Simplu acolo nu poti baga mana ,lucrarile trebuie evaluate la adevarata valoare si iti trebuia o structura capabila cu oameni competenti pentru atragerea fondurilor europene.Pnl si pesede au condus orasul si s-a vazut competenta lor cu varf si indesat.Daca va place luati in continuare patru ani cu ei...cu promisiuni si incompetenta.

Actualitate

2435 vizualizari
24 sept. 2020 18:16

Accident pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina

Joi după-amiază, în jurul orei 13.40, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina, în dreptul intersecției spre centrele comerciale Lidl și Kaufland, a avut loc un accident de circulație soldat, din fericire, fără victime, dar cu pagube materiale considerabile.

1878 vizualizari
23 sept. 2020 17:11

Grupul de firme Neptun – Soceram va sprijini financiar familiile defavorizate din Câmpina prin intermediul bisericilor

După întâlnirea de marți, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Câmpina, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram s-au întâlnit miercuri cu părintele protoiereu Grigore Melnic, cu preoții parohi de la toate bisericile ortodoxe și cu pastorii celorlalte culte din localitate. A fost o nouă rundă de discuții din seria celor inițiate de grupul de firme Neptun – Soceram pentru găsirea soluțiilor concrete de sprijinire a comunității locale.

Alte stiri recente

1 vizualizari
25 sept. 2020 07:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 25 septembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

243 vizualizari
24 sept. 2020 22:48

Partidul Verde și candidatul său la Primăria Telega, Bogdan Șoldan, mesaj de suflet pentru locuitorii comunei

Cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, echipa Partidului Verde Telega transmite un mesaj locuitorilor comunei, un mesaj care include nu doar un îndemn la vot, ci și speranța că votul de duminică va aduce în fruntea comunei o administrație locală guvernată de principii corecte: grija și respectul față de cetățean, transparență și eficiență.