Mai mulți elevi și profesori câmpineni au beneficiat de ”Acces la educație în contextul pandemiei”, un proiect al Asociației ”Fluturi Albi”

Social (Categoria articolului)

Asociația ”Fluturi Albi” din Câmpina a câștigat un proiect cu finanțare europeană, în valoare de 4.600 euro, proiect intitulat ”Acces la educație în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2” și de care au beneficiat 187 de elevi din șase instituții de învățământ din Câmpina și 30 de cadre didactice.

Proiectul a inclus acordarea de pachete educaționale participanților și două sesiuni de informare - una pentru elevi și o alta pentru profesori. Sesiunea de informare cu cei 187 de elevi din ciclurile primar și gimnazial de la școlile "Ion Câmpineanu", "B.P. Hasdeu", "Al.I. Cuza", Centrală, liceele "Grigorescu" și Mecanic a avut loc parțial cu prezența fizică, dar și online. Atât sesiunea de informare cu elevii, cât și cea cu profesorii au fost organizate la Liceul Tehnologic Mecanic. Elevii au fost aleși împreună cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Câmpina din rândul grupurilor vulnerabile, criteriile de selecție vizându-i pe cei cu posibilități reduse. 
În privința pachetelor educaționale, acestea au cuprins atât rechizite - cărți, caiete, culori, carioci, radieră, trusă pentru geometrie, pixuri, creioane, ascuțitoare, acuarele, trusă pensule, cât și produse de igienă - săpun solid, săpun lichid, periuță de dinți, pastă de dinți, dezinfectant, șervețele umede dezinfectante.
Început în luna octombrie a acestui an, proiectul Asociației ”Fluturi Albi” se va finaliza în luna februarie a anului viitor, iar în aceste zile se distribuie pachetele educaționale prin școlile câmpinene.

3826 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

131 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

3379 vizualizari
22 sept. 2021 18:44

Acțiune de control și prevenție a polițiștilor câmpineni la mai mulți agenți economici din municipiu și comunele vecine, pe tema COVID-19

Polițiștii câmpineni au desfășurat astăzi, 22 septembrie 2021, în municipiul Câmpina și în câteva dintre comunele învecinate (Brebu, Telega, Cornu și Provița de Jos), o acțiune de control și prevenție care a avut la bază noile reglementări legale privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19. Au fost verificate 45 de obiective economice, dintre care șapte restaurante, cinci hoteluri, 30 baruri/cafenele, trei stații de combustibil, trei săli de jocuri, dar și mijloace de transport în comun.

Alte stiri recente

1045 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.

2859 vizualizari
22 sept. 2021 18:55

Încă o clasă de la Colegiul ”Grigorescu” din Câmpina trece în... online

După ce săptămâna trecută, imediat după începerea noului an școlar, două clase a XI-a de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina au intrat în scenariul roșu, cu desfășurarea cursurilor exclusiv online, acum și o clasă a IX-a trece de joi, 23 septembrie 2021, în sistemul online de învățământ.