Eroii uciși la Otopeni, în decembrie 1989, au fost comemorați astăzi, la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Momente triste, astăzi, la Monumentul Eroilor Jandarmi din faţa fostei unităţi militare din Câmpina. Chiar şi după 29 de ani de la revoluţia din 1989, încă mai există emoţii, tristeţe şi semne de întrebare atunci când se aprinde o lumânare, se depune o coroană şi se vorbeşte despre cei 37 de soldaţi plecaţi din Câmpina şi împuşcaţi la Otopeni pe 23 decembrie 1989. La fel de trist este faptul că, de la un an la altul, tot mai puțini sunt cei care participă la comemorare. Reprezentanți ai Primăriei Câmpina, ai asociațiilor de rezerviști, câțiva supraviețuitori ai tragediei de atunci, membri ai familiilor soldaților uciși.

Astăzi, eroii Câmpinei au fost comemoraţi la unitatea din care au plecat spre Capitală, ultimul lor drum, o unitate care nici ea nu mai există ca şi instituţie. Ceremonialul a fost organizat de Sucursala Câmpina a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MAI, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” și Jandarmeria Montană Sinaia, cu sprijinul Protoieriei Câmpina. Mai întâi s-a intonat Imnul Naţional, apoi a urmat apelul solemn – la care 37 de soldaţi nu au răspuns. Este vorba despre cei căzuţi la datorie, seceraţi la Otopeni, un adevărat masacru pentru care nu a plătit nimeni şi au trecut, iată, 29 de ani de atunci. După apelul solemn, au urmat o slujbă de pomenire şi depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din partea Primăriei și Consiliului Local Câmpina, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MAI, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MApN, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Jandarmeriei Montane Sinaia, Școlii de Poliție Vasile Lascăr și Asociației Pensionarilor din Câmpina.
O slujbă de pomenire, o floare și un gând pentru 37 de tineri care, pe 23 decembrie 1989, au fost acolo unde nu ar fi trebuit să fie.

7041 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1939 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

792 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

791 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

743 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.