Eroii uciși la Otopeni, în decembrie 1989, au fost comemorați astăzi, la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Momente triste, astăzi, la Monumentul Eroilor Jandarmi din faţa fostei unităţi militare din Câmpina. Chiar şi după 29 de ani de la revoluţia din 1989, încă mai există emoţii, tristeţe şi semne de întrebare atunci când se aprinde o lumânare, se depune o coroană şi se vorbeşte despre cei 37 de soldaţi plecaţi din Câmpina şi împuşcaţi la Otopeni pe 23 decembrie 1989. La fel de trist este faptul că, de la un an la altul, tot mai puțini sunt cei care participă la comemorare. Reprezentanți ai Primăriei Câmpina, ai asociațiilor de rezerviști, câțiva supraviețuitori ai tragediei de atunci, membri ai familiilor soldaților uciși.

Astăzi, eroii Câmpinei au fost comemoraţi la unitatea din care au plecat spre Capitală, ultimul lor drum, o unitate care nici ea nu mai există ca şi instituţie. Ceremonialul a fost organizat de Sucursala Câmpina a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MAI, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” și Jandarmeria Montană Sinaia, cu sprijinul Protoieriei Câmpina. Mai întâi s-a intonat Imnul Naţional, apoi a urmat apelul solemn – la care 37 de soldaţi nu au răspuns. Este vorba despre cei căzuţi la datorie, seceraţi la Otopeni, un adevărat masacru pentru care nu a plătit nimeni şi au trecut, iată, 29 de ani de atunci. După apelul solemn, au urmat o slujbă de pomenire şi depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din partea Primăriei și Consiliului Local Câmpina, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MAI, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MApN, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Jandarmeriei Montane Sinaia, Școlii de Poliție Vasile Lascăr și Asociației Pensionarilor din Câmpina.
O slujbă de pomenire, o floare și un gând pentru 37 de tineri care, pe 23 decembrie 1989, au fost acolo unde nu ar fi trebuit să fie.

7147 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

474 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

818 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1792 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1556 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.