Câmpina, România 100. Ieri berărie-restaurant, azi pasajul de lângă Trezorerie

Social (Categoria articolului)

Înaintea celui de-al doilea război mondial, din Bulevardul Carol I se făcea o stradă care ieşea pe Strada Griviţei, prin zona în care actualmente este pasajul pietonal dintre clădirea BCR, unde se află şi sediul Trezoreriei, şi blocurile de locuinţe, la parterul cărora se află magazine, dar şi sediul PSD.

Strada respectivă a existat până la sistematizarea centrului localităţii, la începutul anilor '80 din secolul trecut. În imaginea de colecţie se vede o parte din localul care mai târziu avea să devină unul dintre restaurantele cunoscute ale Câmpinei - Resturantul "Bucureşti". De asemenea, trăsurile şi militarii sugerează că imaginea ar putea fi realizată la sfârşitul anilor '30 sau chiar în timpul războiului.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Una dintre vilele somptuoase de pe bulevard de ieri, sediul Electrica de azi
Câmpina, România 100. Judecătoria Câmpina în 1930, la finalizarea construcției și Judecătoria Câmpina astăzi, după 88 de ani
Câmpina, România 100. Hanul Palamida de ieri, blocul de la "linie" de azi

 

4650 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalin Focsa 01.10.2018 18:29 Fain coltisorul. Mai precis, strada - care se numea Lascar Catargiu - nu venea chiar prin zona acelei alei de acum, ci putin mai sus, pe locul blocurilor si prin actualul parc, cam la jumatatea distantei catre fantana arteziana

Social

713 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

518 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

108 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările:

558 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.