Înaintea celui de-al doilea război mondial, din Bulevardul Carol I se făcea o stradă care ieşea pe Strada Griviţei, prin zona în care actualmente este pasajul pietonal dintre clădirea BCR, unde se află şi sediul Trezoreriei, şi blocurile de locuinţe, la parterul cărora se află magazine, dar şi sediul PSD.
Strada respectivă a existat până la sistematizarea centrului localităţii, la începutul anilor '80 din secolul trecut. În imaginea de colecţie se vede o parte din localul care mai târziu avea să devină unul dintre restaurantele cunoscute ale Câmpinei - Resturantul "Bucureşti". De asemenea, trăsurile şi militarii sugerează că imaginea ar putea fi realizată la sfârşitul anilor '30 sau chiar în timpul războiului.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiţi şi Câmpina, România 100. Una dintre vilele somptuoase de pe bulevard de ieri, sediul Electrica de azi
Câmpina, România 100. Judecătoria Câmpina în 1930, la finalizarea construcției și Judecătoria Câmpina astăzi, după 88 de ani
Câmpina, România 100. Hanul Palamida de ieri, blocul de la "linie" de azi
Magazinele Pretty și Just Pretty din Câmpina au un numitor comun - calitatea incontestabilă a produselor.
E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de modalități de petrecere a timpului liber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.