Participare record la cea de-a treia ediție a Salonului Internațional de Fotografie de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

624 de artiști fotografi din 68 de țări de pe toate continentele au trimis 8.109 lucrări la cea de-a treia ediție a Salonului Internațional de Fotografie Câmpina - International Exhibition of Photography. Vernisajul acestei a treia ediții a avut loc, astăzi, la Casa de Cultură "Geo Bogza" și a reunit, alături de organizatori, pasionați și iubitori de fotografie. La eveniment a fost prezent și unul dintre câștigătorii concursului, Feridun Kismet, din Turcia. Salonul Internațional de Fotografie de la Câmpina este un eveniment desfășurat sub înaltul patronaj al Societății Americane de Fotografie, Uniunii Globale a Fotografiei și Image Colleague Society International. 

"Ediția din 2018 a fost una specială pentru că am avut o participare spectaculos de mare. Nu am sperat niciodată să reunim atât de mulți fotografi, să primit atât de multe fotografii - 8.109 fotografii de la 624 de fotografi, artiști fotografi consacrați, unii dintre ei nume foarte mari în arta fotografică mondială. Aș vrea să vă spun că Societatea Americană de Fotografie patronează undeva la 500 de expoziții în toată lumea, expoziții similare cu a noastră, la care participă, în medie, 200 de fotografi. Iar noi am reușit să adunăm 624 la această a treia ediție la cele cinci secțiuni - color open, monochrome open, travel, photojournalism și nature. Și la edițiile precedente am avut un număr record de participanți, dar de această dată este un număr cu adevărat foarte mare, care ne clasează printre primele saloane internaționale din lume. Numărul mare de fotografii primite ne-a obligat și la o muncă extraordinară. Mai întâi, pregătirea fotografiilor pentru jurizare, pe categorii, apoi jurizarea propriu-zisă. Societatea Americană de Fotografie impune să acceptăm 40% din fotografiile primite, iar din 8.109 lucrări să selectezi 40% a fost foarte dificil. Asta în condițiile în care aproape 90% au fost lucrări de top. După selectarea fotografiilor a venit următoarea etapă - premiile, unde a fost din nou foarte greu. Au fost sute de fotografii eligibile pentru a fi premiate și în cele din urmă am ales 133 de fotografii care au fost premiate. Sunt lucrări de excepție. Aș vrea să le mulțumesc tuturor participanților pentru încredere și juriului pentru munca depusă", a declarat Răzvan Băleanu, directorul Salonului Internațional de Fotografie Câmpina - International Exhibition of Photography.

Anul acesta, în premieră, au fost acordate două premii speciale: "Cel mai bun autor" - Arnaldo Paolo Che (Hong Kong) și "Cel mai bun fotoclub" - Shangtuf Image & Art Club din China. La această ediție, cei mai mulți participanți au fost din India, SUA, China, Singapore, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Italia. Numărul fotografilor români nu a fost prea mare, dar printre cei care au trimis lucrări s-a numărat și un câmpinean, spre bucuria organizatorilor. Este vorba despre Mircea Scorțeanu, care a participat cu o fotografie realizată în Câmpina și intitulată "Nu cedăm".
Juriul Salonului Internațional de Fotografie Câmpina 2018 a fost format din personalități ale artei fotografice mondiale: Tibor Jakab, Teodor Radu Pantea și Mircea Anghel, alături de ei aflându-se, bineînțeles, și Răzvan Băleanu, inițiatorul și directorul salonului.
Răzvan Băleanu are 34 de ani, a absolvit UNATC - specializarea Imagine de film și televiziune și este membru al Societății Americane de Fotografie, Federației Internaționale de Artă Fotografică, Uniunii Globale a Fotografilor, Image Colleague Society International și Uniunii Artiștilor Plastici din România. Are peste 90 de medalii, premii și mențiuni de onoare și peste 800 de lucrări acceptate la saloanele internaționale de artă fotografică. Lucrările sale au fost expuse în peste 30 de țări din întreaga lume. Pasiunea pentru arta fotografică a moștenit-o de la bunicul său, Constantin Brăilov, un pionier al fotografiei în anii 1920-1940. Răzvan este fiul lui Șerban Băleanu, unul dintre autorii albumului monografic "Câmpina 500".

6053 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1213 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1279 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

1714 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1460 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.