Strada Bobâlna din Câmpina, cu o zi înaintea termenului contractual de finalizare a lucrării de asfaltare...

Actualitate (Categoria articolului)

Mulți câmpineni sunt exasperați de interminabila și deficitara lucrare de modernizare a Parcului de la Soldat din centrul localității. Dar știți că se poate și mai rău? Dacă nu ne credeți, mergeți pe Strada Bobâlna. Aici se derulează într-un ritm extrem de lent și într-o bătaie de joc generalizată cea mai importantă investiție a Câmpinei din 2019 - modernizarea străzii (trotuare și carosabil). Și vă reamintim, o stradă de 1,2 km, la care lucrările au început în noiembrie 2018 și au ca termen de finalizare 12 SEPTEMBRIE 2019. Priviți în imagini cum arată strada cu o zi înaintea termenului până la care lucrarea trebuia să fie gata.

În toată această perioadă în care s-a lucrat pe Strada Bobâlna, asfalt s-a turnat pe aproximativ 500 metri. Practic, nici jumătate de stradă nu a fost asfaltată. La partea de trotuare s-a mers ceva mai bine. Șantierul în sine arată... într-un mare fel și oricât ne-am strădui noi să descriem situația, tot din imagini vă puteți da seama mai bine. Noul strat de asfalt se oprește în dreptul cimitirului, acolo unde zace demult și un utilaj defect. Alături, lângă un stâlp de electricitate, două sticle de bere și una de suc, goale, stau mărturie “luptelor grele” pe care muncitorii de aici le-au dus pentru fiecare centimetru de lucrare. Acolo unde se termină asfaltul, începe calvarul. Strada a ajuns la nivelul pietrei cubice, praful și mizeria se ridică la fiecare adiere de vânt, fără să mai vorbim de trecerea în grabă a vreunui șofer, care nu conduce mașina personală. Și se ajunge în zona Neptun – intersecția cu Strada Vasile Lucaci, acolo unde mai mulți oameni munceau astăzi, spre deosebire de precedenta noastră vizită pe acest șantier, pe 19 august, când un singur muncitor lucra efectiv. Nu comentăm nici gălăgia, nici mizeria. Poate până la punct sunt de înțeles pe un șantier. Ceea ce nu înțelegem noi este faptul că acești oameni nu au un echipament de lucru, efectiv par a fi luați de pe stradă și puși să lucreze. Și nu înțelegem nici de ce Primăria Câmpina a anunțat închiderea străzii, între intersecțiile cu Vasile Lucaci și Muscelului, la finalul lunii iulie, timp de o săptămână, atâta vreme cât nici până acum, aproape de jumătatea lunii septembrie, nu s-a trecut cu asfaltarea de cimitir. Mai sunt și alte lucruri de neînțeles în legătură cu această lucrare, iar celor care ne consideră pe noi rău-voitori, le recomandăm să meargă pe Strada Bobâlna, să  vadă cum se lucrează, să stea de vorbă cu cei care locuiesc în zonă și care văd și aud multe.

Mâine, lucrarea trebuia terminată. Bineînțeles că nu va fi gata, bineînțeles că vom auzi din nou veșnica motivație a timpului ploios sau a caniculei, bineînțeles că la contractul cu firma constructoare va exista un act adițional de prelungire a perioadei de execuție, bineînțeles că nimeni nu are nicio vină pentru ce se întâmplă decât cei care scriu... Dar nimeni din administrația locală nu va spune că este inadmisibil ca o stradă de 1,2 km să nu poată fi modernizată în atâtea luni, să nu se lucreze zile întregi când e vreme bună și să se toarne asfalt pe ploaie.
Reamintim, lucrarea de modernizare a Străzii Bobâlna este executată de firma SCDA Infrastructură SRL București și costă 2,2 milioane lei, fără TVA, bani alocați de la bugetul Câmpinei. Vom reveni săptămânal pe Bobâlna pentru că... aici sunt banii dumneavoastră!

2992 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • raul 11.09.2019 22:18 probabil se lucrează pe modelul autostrada, daca impartim zilele, la métri pătrați rezulta cca un metru și ceva / zi... deci e bine :)))))
  • Daniel 13.09.2019 07:57 Eu cred ca intentionat Tiseanu in cardasie cu firma PSD-ista tergiverseaza lucrarile, astfel incat totul sa fie gata in primara viitoare, pentru a avea Tiseanu cu ce sa se laude in fata prostilor, care il vor mai vota! E parerea mea! Sa demonstrze Tiseanu ca nu e asa - sa finalizeze strada in foarte scurt timp si sa nu aminteasca oin campanie de aceasta!

Actualitate

1228 vizualizari
24 ian. 2020 09:46

Membri ai Asociației ”Cultul Eroilor” au sărbătorit Ziua Unirii în mijlocul elevilor de la Școala Centrală

Unirea Principatelor Române, act istoric înfăptuit la 24 Ianuarie 1859, a fost sărbătorită la Câmpina de membri ai Asociației "Cultul Eroilor - Regina Maria" împreună cu elevi de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" și de la Școala Gimnazială Centrală. Acțiunile organizate în cinstea Micii Uniri - care a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului național unitar român - au avut loc joi, 23 ianuarie 2020. Președintele Filialei Câmpina a Asociației ”Cultul Eroilor - Regina Maria” - col(r) Marian Dulă și lt.col.(r) Gheorghe Nedelcu au mers în cele două instituții de învățământ pentru a le vorbi copiilor despre semnificația unirii de la 24 ianuarie 1859.

3059 vizualizari
22 ian. 2020 21:53

Halal dezbatere la Câmpina! Niciunul dintre consilierii locali care au inițiat proiectul privind majorarea tarifelor la gunoi nu a participat la dezbaterea publică

4 comentarii

Dacă la modul declarativ, reprezentanții administrației locale sunt întotdeauna de partea cetățeanului și îi reprezintă interesele, practic lucrurile stau cu totul altfel. Fapt confirmat încă o dată astăzi, 22 ianuarie 2020, la dezbaterea publică asupra proiectului de hotărâre privind majorarea tarifelor la gunoiul menajer. Niciun consilier local nu a participat la dezbaterea organizată la Primărie, nici măcar cei care au inițiat proiectul, adică membrii Comisiei juridice și de administrație publică, comisie condusă de consilierul Constantin Cândea.

Alte stiri recente

2425 vizualizari
24 ian. 2020 08:44

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

3103 vizualizari
23 ian. 2020 11:39

Probleme create de vântul puternic din noaptea de miercuri spre joi. Drumul dintre Câmpina și Valea Doftanei, blocat de un acoperiș căzut pe carosabil

În noaptea de miercuri spre joi, vântul puternic a creat probleme în zona municipiului Câmpina și nu numai. Pe drumul județean 102I, dintre Câmpina și Valea Doftanei, un acoperiș de la o locuință părăsită a fost luat de vânt și adus pe carosabil. Traficul rutier a fost blocat 15 minute, până când echipaje de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova au eliberat partea carosabilă. În alte zone ale județului, rafalele de vânt au rupt crengi și chiar au doborât un copac pe DN1, la Bărcănești.