Strada Bobâlna din Câmpina, cu o zi înaintea termenului contractual de finalizare a lucrării de asfaltare...

Actualitate (Categoria articolului)

Mulți câmpineni sunt exasperați de interminabila și deficitara lucrare de modernizare a Parcului de la Soldat din centrul localității. Dar știți că se poate și mai rău? Dacă nu ne credeți, mergeți pe Strada Bobâlna. Aici se derulează într-un ritm extrem de lent și într-o bătaie de joc generalizată cea mai importantă investiție a Câmpinei din 2019 - modernizarea străzii (trotuare și carosabil). Și vă reamintim, o stradă de 1,2 km, la care lucrările au început în noiembrie 2018 și au ca termen de finalizare 12 SEPTEMBRIE 2019. Priviți în imagini cum arată strada cu o zi înaintea termenului până la care lucrarea trebuia să fie gata.

În toată această perioadă în care s-a lucrat pe Strada Bobâlna, asfalt s-a turnat pe aproximativ 500 metri. Practic, nici jumătate de stradă nu a fost asfaltată. La partea de trotuare s-a mers ceva mai bine. Șantierul în sine arată... într-un mare fel și oricât ne-am strădui noi să descriem situația, tot din imagini vă puteți da seama mai bine. Noul strat de asfalt se oprește în dreptul cimitirului, acolo unde zace demult și un utilaj defect. Alături, lângă un stâlp de electricitate, două sticle de bere și una de suc, goale, stau mărturie “luptelor grele” pe care muncitorii de aici le-au dus pentru fiecare centimetru de lucrare. Acolo unde se termină asfaltul, începe calvarul. Strada a ajuns la nivelul pietrei cubice, praful și mizeria se ridică la fiecare adiere de vânt, fără să mai vorbim de trecerea în grabă a vreunui șofer, care nu conduce mașina personală. Și se ajunge în zona Neptun – intersecția cu Strada Vasile Lucaci, acolo unde mai mulți oameni munceau astăzi, spre deosebire de precedenta noastră vizită pe acest șantier, pe 19 august, când un singur muncitor lucra efectiv. Nu comentăm nici gălăgia, nici mizeria. Poate până la punct sunt de înțeles pe un șantier. Ceea ce nu înțelegem noi este faptul că acești oameni nu au un echipament de lucru, efectiv par a fi luați de pe stradă și puși să lucreze. Și nu înțelegem nici de ce Primăria Câmpina a anunțat închiderea străzii, între intersecțiile cu Vasile Lucaci și Muscelului, la finalul lunii iulie, timp de o săptămână, atâta vreme cât nici până acum, aproape de jumătatea lunii septembrie, nu s-a trecut cu asfaltarea de cimitir. Mai sunt și alte lucruri de neînțeles în legătură cu această lucrare, iar celor care ne consideră pe noi rău-voitori, le recomandăm să meargă pe Strada Bobâlna, să  vadă cum se lucrează, să stea de vorbă cu cei care locuiesc în zonă și care văd și aud multe.

Mâine, lucrarea trebuia terminată. Bineînțeles că nu va fi gata, bineînțeles că vom auzi din nou veșnica motivație a timpului ploios sau a caniculei, bineînțeles că la contractul cu firma constructoare va exista un act adițional de prelungire a perioadei de execuție, bineînțeles că nimeni nu are nicio vină pentru ce se întâmplă decât cei care scriu... Dar nimeni din administrația locală nu va spune că este inadmisibil ca o stradă de 1,2 km să nu poată fi modernizată în atâtea luni, să nu se lucreze zile întregi când e vreme bună și să se toarne asfalt pe ploaie.
Reamintim, lucrarea de modernizare a Străzii Bobâlna este executată de firma SCDA Infrastructură SRL București și costă 2,2 milioane lei, fără TVA, bani alocați de la bugetul Câmpinei. Vom reveni săptămânal pe Bobâlna pentru că... aici sunt banii dumneavoastră!

2593 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • raul 11.09.2019 22:18 probabil se lucrează pe modelul autostrada, daca impartim zilele, la métri pătrați rezulta cca un metru și ceva / zi... deci e bine :)))))
  • Daniel 13.09.2019 07:57 Eu cred ca intentionat Tiseanu in cardasie cu firma PSD-ista tergiverseaza lucrarile, astfel incat totul sa fie gata in primara viitoare, pentru a avea Tiseanu cu ce sa se laude in fata prostilor, care il vor mai vota! E parerea mea! Sa demonstrze Tiseanu ca nu e asa - sa finalizeze strada in foarte scurt timp si sa nu aminteasca oin campanie de aceasta!

Actualitate

1227 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1510 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.

Alte stiri recente

596 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2099 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.