Deșeuri vegetale (și nu numai) care zac pe trotuare în Cartierul Muscel din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Mai mulți locuitori din Cartierul Muscel ne-au semnalat faptul că pe mai multe străzi gunoaiele vegetale nu au mai fost ridicate de mai bine de două săptămâni. Este vorba despre străzile I.H. Rădulescu, Bucegi, Bogdan Vasile, Siretului și altele. Oamenii sunt nemulțumiți, mai ales că străzile au început să arate mizerabil, peste resturile vegetale sunt aruncate, de diferite persoane, sacoșe sau saci cu gunoi menajer, miroase urât.

Locuitorii din Cartierul Muscel spun că deșeurile vegetale nu au mai fost ridicate de operatorul de salubritate din 22 iunie și se întreabă dacă există vreo problemă sau este vorba de vreo neînțelegere. Despre resturile vegetale scoase de câmpineni la porți și pe trotuare noi am mai scris. Iar cele mai multe probleme semnalate de cetățeni au fost tot în așa-numita zonă rezidențială a Câmpinei, în cartierele Muscel și Câmpinița, pentru că aici există, predominant, case cu curți și grădini, deci sunt depuneri de cantități mari de deșeuri vegetale. 
Potrivit conducerii operatorului de salubritate Floricon Salub, în aceste două cartiere, deșeurile vegetale se ridică de două ori pe lună: în a doua și a patra zi de vineri din fiecare lună - în Cartierul Muscel și în a doua și a patra zi de miercuri din lună - în Cartierul Câmpinița. Prin urmare, deșeurile vegetale din Cartierul Muscel, deci și de pe străzile menționate mai sus, vor fi ridicate pe 13 și 27 iulie.
Problema este că nu toți locuitorii cunosc aceste informații, sau chiar dacă le cunosc, unii dintre ei scot deșeurile în fața proprietății imediat după ce își curăță curtea sau grădina și nu în dimineața zilei în care urmează să fie ridicate. Poate că o mai bună campanie de comunicare din partea Primăriei Câmpina ar fi mai eficientă. Graficul de ridicare a deșeurilor vegetale din întreg orașul ar trebui postat pe site-ul Primăriei (pentru că nu există acum), iar odată cu factura de la Floricon Salub poate ar trebui împărțiți și niște fluturași care să conțină câteva informații suplimentare. Pentru că, din câte se pare, fluturașii împărțiți de Poliția Locală nu sunt suficienți.

2755 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Danciu 11.07.2018 11:13 Trotuare sparte, apă care băltește, gunoi putrezit ..... imaginea localității Câmpina. Numai cei din conducerea primăriei îi mai zic municipiu. Dar lucrurile acestea nu sunt prezentate în conferință de Tiseanu și Pițigoi & Co.
  • Marian 13.07.2018 09:04 Uite un subiect interesant. Pe Muscel și Câmpinița se ridică vegetația de două ori pe săptămână. În testul orașului nu ai voie să scoți vegetația la poartă că îți iei amendă. Case sunt și pe Voila, Slobozia, Erupției, Păcuri, etc. tot cartiere comasate de case. De ce nu ridică vegetația și de aici? Sau nu suntem de soi precum cei de pe Muscel și Câmpinița? Este o măsură discriminatorie. Dar pe lângă asta, ce facem noi cu vegetația, o îndesăm în tomberonul de menajer, o aruncăm pe la colțuri sau prin râpe?

Social

2363 vizualizari
14 feb. 2019 10:00

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi aduse, în pelerinaj, la mai multe biserici din Câmpina

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica va fi adusă în pelerinaj la mai multe biserici din municipiul Câmpina, în perioada 17-24 februarie 2019. Sfântul Calinic a trăit între anii 1787-1868, iar printre numeroasele așezăminte ctitorite de el se numără și Biserica "Sfânta Treime" (de la piața) din Câmpina, lângă biserică ridicând și un cămin pentru bătrâni, apoi o școală primară. Este cel care s-a îngrijit de refacerea Bisericii de la Brazi (de la han) după cumplitul cutremur de la 1838. Sfântul Ierarh Calinic, stareț al Mănăstirii Cernica, a avut o mare influență asupra Câmpinei, căreia i-a impulsionat viața social-religioasă.

2894 vizualizari
13 feb. 2019 10:43

Incendiu la o casă din Băicoi. O bătrână a suferit arsuri la picioare și a fost transportată la spital

Un nou incendiu a avut loc în orașul Băicoi, de această dată la o casă de pe Strada Mihai Eminescu. Pompierii militari au intervenit într-un timp foarte scurt și au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă la întreaga casă. Au ars mai multe bunuri dintr-o cameră, iar o bătrână de 88 de ani a suferit arsuri de gradul 2 pe picioare și a fost transportată la UPU Ploiești de un echipaj Smurd.

Alte stiri recente

2057 vizualizari
15 feb. 2019 11:50

Inițiativă la nivelul administrației câmpinene: parteneriate cu investitori privați pentru punerea în valoare a unor spații publice

Se anunță vremuri complicate din punct de vedere al investițiilor publice. Bugetul local se duce, în cea mai mare parte, pe salarii și cheltuieli cu funcționarea instituțiilor publice, veniturile stau pe loc, iar accesarea unor credite bancare reprezintă o soluție pe termen scurt, cu îndatorare pe termen lung. În acest context, la nivelul administrației locale a fost organizată o întâlnire pentru găsirea unor soluții privind încheierea unor parteneriate cu investitori privați în vederea punerii în valoare a unor spații publice din Câmpina, pe care Primăria nu are bani să le modernizeze și să le găsească apoi o utilitate publică. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport.

2728 vizualizari
14 feb. 2019 21:44

A început administrarea de probe în procesul în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție

A fost nevoie de cinci termene pentru ca, la Secția Penală a Tribunalului Prahova, în procesul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, să înceapă administrarea efectivă de probe. Până acum au fost doar amânări. La termenul de astăzi se poate spune că a început și judecarea propriu-zisă, chiar dacă dosarul a intrat pe rol la 15 noiembrie 2018. Următorul termen a fost fixat peste două săptămâni, pe 28 februarie.