Deșeuri vegetale (și nu numai) care zac pe trotuare în Cartierul Muscel din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Mai mulți locuitori din Cartierul Muscel ne-au semnalat faptul că pe mai multe străzi gunoaiele vegetale nu au mai fost ridicate de mai bine de două săptămâni. Este vorba despre străzile I.H. Rădulescu, Bucegi, Bogdan Vasile, Siretului și altele. Oamenii sunt nemulțumiți, mai ales că străzile au început să arate mizerabil, peste resturile vegetale sunt aruncate, de diferite persoane, sacoșe sau saci cu gunoi menajer, miroase urât.

Locuitorii din Cartierul Muscel spun că deșeurile vegetale nu au mai fost ridicate de operatorul de salubritate din 22 iunie și se întreabă dacă există vreo problemă sau este vorba de vreo neînțelegere. Despre resturile vegetale scoase de câmpineni la porți și pe trotuare noi am mai scris. Iar cele mai multe probleme semnalate de cetățeni au fost tot în așa-numita zonă rezidențială a Câmpinei, în cartierele Muscel și Câmpinița, pentru că aici există, predominant, case cu curți și grădini, deci sunt depuneri de cantități mari de deșeuri vegetale. 
Potrivit conducerii operatorului de salubritate Floricon Salub, în aceste două cartiere, deșeurile vegetale se ridică de două ori pe lună: în a doua și a patra zi de vineri din fiecare lună - în Cartierul Muscel și în a doua și a patra zi de miercuri din lună - în Cartierul Câmpinița. Prin urmare, deșeurile vegetale din Cartierul Muscel, deci și de pe străzile menționate mai sus, vor fi ridicate pe 13 și 27 iulie.
Problema este că nu toți locuitorii cunosc aceste informații, sau chiar dacă le cunosc, unii dintre ei scot deșeurile în fața proprietății imediat după ce își curăță curtea sau grădina și nu în dimineața zilei în care urmează să fie ridicate. Poate că o mai bună campanie de comunicare din partea Primăriei Câmpina ar fi mai eficientă. Graficul de ridicare a deșeurilor vegetale din întreg orașul ar trebui postat pe site-ul Primăriei (pentru că nu există acum), iar odată cu factura de la Floricon Salub poate ar trebui împărțiți și niște fluturași care să conțină câteva informații suplimentare. Pentru că, din câte se pare, fluturașii împărțiți de Poliția Locală nu sunt suficienți.

3682 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Danciu 11.07.2018 11:13 Trotuare sparte, apă care băltește, gunoi putrezit ..... imaginea localității Câmpina. Numai cei din conducerea primăriei îi mai zic municipiu. Dar lucrurile acestea nu sunt prezentate în conferință de Tiseanu și Pițigoi & Co.
  • Marian 13.07.2018 09:04 Uite un subiect interesant. Pe Muscel și Câmpinița se ridică vegetația de două ori pe săptămână. În testul orașului nu ai voie să scoți vegetația la poartă că îți iei amendă. Case sunt și pe Voila, Slobozia, Erupției, Păcuri, etc. tot cartiere comasate de case. De ce nu ridică vegetația și de aici? Sau nu suntem de soi precum cei de pe Muscel și Câmpinița? Este o măsură discriminatorie. Dar pe lângă asta, ce facem noi cu vegetația, o îndesăm în tomberonul de menajer, o aruncăm pe la colțuri sau prin râpe?

Social

1619 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

847 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

145 vizualizari
25 apr. 2024 19:00

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

287 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.