"Unirea, un vis împlinit" - un spectacol dedicat Centenarului, organizat la Poiana Câmpina cu participarea copiilor de la mai multe școli din Prahova

Eveniment (Categoria articolului)

În deschiderea celei de-a V-a ediții a Festivalului Concurs "Flori de cântec prahovean", destinat elevilor de la unitățile de învățământ din județ, la Poiana Câmpina a avut loc un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri. Un spectacol foarte frumos, susținut de copii, un eveniment organizat de Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu", cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local. Printre spectatori s-au numărat și oaspeții de la Zaim (Republica Moldova), localitate înfrățită cu Poiana Câmpina.

"Unirea, un vis împlinit" - așa s-a numit spectacolul desfășurat duminică în sala de festivități a școlii din Poiana Câmpina. Iar pe scenă au urcat soliști și ansambluri folclorice de la mai multe instituții culturale sau de învățământ din Prahova, printre care: Liceul "Carol I" din Valea Doftanei, Liceul Tehnologic din Cioranii de Jos, Școala Gimnazială 3 din Câmpina, Școala Gimnazială "Toma T. Socolescu" din Păulești, Școala Gimnazială Țintea - Băicoi, Centrul Cultural Vâlcănești și, bineînțeles, Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina. În sală s-au aflat părinți, bunici, cadre didactice, dar și invitați speciali - membrii delegației din comuna Zaim, condusă de primarul Ion Veste; inspectorul școlar pentru management educațional din cadrul ISJ Prahova, Florea Mincu; inspectorul Angelica Ianculescu (specialitatea arte). Alături de ei s-au aflat primarul Alin Moldoveanu și consilierii locali din Poiana Câmpina, conducerea și cadrele didactice la la școala din localitate.
"Este a doua oară când venim la Poiana Câmpina, dar am impresia că ne cunoaștem de 100 de ani, de când am înfăptuit cu toții, români din toate regiunile, Marea Unire de la 1918. Ne bucurăm că aceste momente frumoase, de sărbătoare, ne au și pe noi la mijloc, ne bucurăm că suntem aici alături de voi, acasă la voi, frații noștri de la Poiana Câmpina. De fapt, acasă înseamnă și dincoace și dincolo de Prut", a afirmat primarul comunei Zaim, Ion Veste. (video)
"Sunt onorat să particip la acest eveniment, la această sărbătoare a istoriei noastre, iar bucuria este cu atât mai mare cu cât alături de noi se află frații noștri din Basarabia. Sărbătorim împreună Marea Unirea de la 1918 și o sărbătorim prin cântecul popular atât de drag nouă, tuturor. Mă înclin în fața celor care au realizat acest spectacol deosebit, copii și profesori, cei care au muncit mult, au pus mult suflet și ne-au oferit momente extraordinare", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. 
În cele două ore cât a durat spectacolul, copiii au cântat, au dansat și au recitat poezii, iar apoi i-au invitat pe oaspeți să se prindă în horă. La final, primarul Alin Moldoveanu le-a oferit oaspeților plachete omagiale, diplome de excelență și flori, diplome de onoare fiind oferite și din partea Școlii "Înv. Ion Mateescu" de directorul Elena Nițu.

Mai multe imagini de la spectacol găsiți pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV

6476 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1675 vizualizari
08 iun. 2023 20:29

”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.

1992 vizualizari
08 iun. 2023 18:40

Anna Lesko și Direcția 5 vor concerta la Festivalul Cireșelor de la Bănești

În week-end-ul 17-18 iunie, la Bănești, în satul Urleta, va avea loc o nouă ediție a tradiționalei manifestări Festivalul Cireșelor.

Alte stiri recente

1386 vizualizari
08 iun. 2023 21:29

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL

1 comentarii

Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.

1947 vizualizari
08 iun. 2023 19:41

CS Câmpina a ajuns în primele opt echipe din țară. Vineri dimineață va juca în fața campioanei naționale, CSM București

După cum v-am informat în premieră, CS Câmpina a trecut de faza grupelor la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV și va juca în faza a doua, calificându-se între primele opt echipe din România.