"Unirea, un vis împlinit" - un spectacol dedicat Centenarului, organizat la Poiana Câmpina cu participarea copiilor de la mai multe școli din Prahova

Eveniment (Categoria articolului)

În deschiderea celei de-a V-a ediții a Festivalului Concurs "Flori de cântec prahovean", destinat elevilor de la unitățile de învățământ din județ, la Poiana Câmpina a avut loc un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri. Un spectacol foarte frumos, susținut de copii, un eveniment organizat de Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu", cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local. Printre spectatori s-au numărat și oaspeții de la Zaim (Republica Moldova), localitate înfrățită cu Poiana Câmpina.

"Unirea, un vis împlinit" - așa s-a numit spectacolul desfășurat duminică în sala de festivități a școlii din Poiana Câmpina. Iar pe scenă au urcat soliști și ansambluri folclorice de la mai multe instituții culturale sau de învățământ din Prahova, printre care: Liceul "Carol I" din Valea Doftanei, Liceul Tehnologic din Cioranii de Jos, Școala Gimnazială 3 din Câmpina, Școala Gimnazială "Toma T. Socolescu" din Păulești, Școala Gimnazială Țintea - Băicoi, Centrul Cultural Vâlcănești și, bineînțeles, Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina. În sală s-au aflat părinți, bunici, cadre didactice, dar și invitați speciali - membrii delegației din comuna Zaim, condusă de primarul Ion Veste; inspectorul școlar pentru management educațional din cadrul ISJ Prahova, Florea Mincu; inspectorul Angelica Ianculescu (specialitatea arte). Alături de ei s-au aflat primarul Alin Moldoveanu și consilierii locali din Poiana Câmpina, conducerea și cadrele didactice la la școala din localitate.
"Este a doua oară când venim la Poiana Câmpina, dar am impresia că ne cunoaștem de 100 de ani, de când am înfăptuit cu toții, români din toate regiunile, Marea Unire de la 1918. Ne bucurăm că aceste momente frumoase, de sărbătoare, ne au și pe noi la mijloc, ne bucurăm că suntem aici alături de voi, acasă la voi, frații noștri de la Poiana Câmpina. De fapt, acasă înseamnă și dincoace și dincolo de Prut", a afirmat primarul comunei Zaim, Ion Veste. (video)
"Sunt onorat să particip la acest eveniment, la această sărbătoare a istoriei noastre, iar bucuria este cu atât mai mare cu cât alături de noi se află frații noștri din Basarabia. Sărbătorim împreună Marea Unirea de la 1918 și o sărbătorim prin cântecul popular atât de drag nouă, tuturor. Mă înclin în fața celor care au realizat acest spectacol deosebit, copii și profesori, cei care au muncit mult, au pus mult suflet și ne-au oferit momente extraordinare", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. 
În cele două ore cât a durat spectacolul, copiii au cântat, au dansat și au recitat poezii, iar apoi i-au invitat pe oaspeți să se prindă în horă. La final, primarul Alin Moldoveanu le-a oferit oaspeților plachete omagiale, diplome de excelență și flori, diplome de onoare fiind oferite și din partea Școlii "Înv. Ion Mateescu" de directorul Elena Nițu.

Mai multe imagini de la spectacol găsiți pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV

6094 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2031 vizualizari
21 sept. 2021 20:20

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud Muntenia, lansare oficială la Ploiești

Tineri întreprinzători din cele șapte județe ale regiunii Sud Muntenia (Prahova, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași și lalomița) s-au adunat împreună și au fondat PTIRSM, structură regională a Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din România (PTIR), care are ca scop susținerea, aparărarea, promovarea și reprezentarea intereselor profesionale, economice și sociale ale tinerilor întreprinzători de la nivelul regiunii Sud Muntenia. Evenimentul de lansare a acestei structuri patronale va avea loc joi, 23 septembrie 2021, în Ploiești, la Palatul Administrativ, în Sala Europa, începând cu ora 18.00.

3862 vizualizari
14 sept. 2021 18:08

Ceremonia de deschidere a unui nou an de învățământ la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Prima zi a fiecărui nou an școlar este marcată și la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina printr-o festivitate de deschidere, urmată de premierea celor mai buni elevi din anul școlar precedent. Anul acesta, la festivitatea de deschidere a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. ”Este pentru prima dată în cei peste 20 de ani de activitate ai școlii în care la deschiderea anului școlar suntem onorați de prezența primarului în funcție al municipiului Câmpina și pentru acest lucru vă mulțumim domnule Moldoveanu!”, au fost primele cuvinte ale președintelui Fundației AMUS, Elena Murariu.

Alte stiri recente

112 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

988 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.