"Unirea, un vis împlinit" - un spectacol dedicat Centenarului, organizat la Poiana Câmpina cu participarea copiilor de la mai multe școli din Prahova

Eveniment (Categoria articolului)

În deschiderea celei de-a V-a ediții a Festivalului Concurs "Flori de cântec prahovean", destinat elevilor de la unitățile de învățământ din județ, la Poiana Câmpina a avut loc un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri. Un spectacol foarte frumos, susținut de copii, un eveniment organizat de Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu", cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local. Printre spectatori s-au numărat și oaspeții de la Zaim (Republica Moldova), localitate înfrățită cu Poiana Câmpina.

"Unirea, un vis împlinit" - așa s-a numit spectacolul desfășurat duminică în sala de festivități a școlii din Poiana Câmpina. Iar pe scenă au urcat soliști și ansambluri folclorice de la mai multe instituții culturale sau de învățământ din Prahova, printre care: Liceul "Carol I" din Valea Doftanei, Liceul Tehnologic din Cioranii de Jos, Școala Gimnazială 3 din Câmpina, Școala Gimnazială "Toma T. Socolescu" din Păulești, Școala Gimnazială Țintea - Băicoi, Centrul Cultural Vâlcănești și, bineînțeles, Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina. În sală s-au aflat părinți, bunici, cadre didactice, dar și invitați speciali - membrii delegației din comuna Zaim, condusă de primarul Ion Veste; inspectorul școlar pentru management educațional din cadrul ISJ Prahova, Florea Mincu; inspectorul Angelica Ianculescu (specialitatea arte). Alături de ei s-au aflat primarul Alin Moldoveanu și consilierii locali din Poiana Câmpina, conducerea și cadrele didactice la la școala din localitate.
"Este a doua oară când venim la Poiana Câmpina, dar am impresia că ne cunoaștem de 100 de ani, de când am înfăptuit cu toții, români din toate regiunile, Marea Unire de la 1918. Ne bucurăm că aceste momente frumoase, de sărbătoare, ne au și pe noi la mijloc, ne bucurăm că suntem aici alături de voi, acasă la voi, frații noștri de la Poiana Câmpina. De fapt, acasă înseamnă și dincoace și dincolo de Prut", a afirmat primarul comunei Zaim, Ion Veste. (video)
"Sunt onorat să particip la acest eveniment, la această sărbătoare a istoriei noastre, iar bucuria este cu atât mai mare cu cât alături de noi se află frații noștri din Basarabia. Sărbătorim împreună Marea Unirea de la 1918 și o sărbătorim prin cântecul popular atât de drag nouă, tuturor. Mă înclin în fața celor care au realizat acest spectacol deosebit, copii și profesori, cei care au muncit mult, au pus mult suflet și ne-au oferit momente extraordinare", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. 
În cele două ore cât a durat spectacolul, copiii au cântat, au dansat și au recitat poezii, iar apoi i-au invitat pe oaspeți să se prindă în horă. La final, primarul Alin Moldoveanu le-a oferit oaspeților plachete omagiale, diplome de excelență și flori, diplome de onoare fiind oferite și din partea Școlii "Înv. Ion Mateescu" de directorul Elena Nițu.

Mai multe imagini de la spectacol găsiți pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV

6544 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3841 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

1608 vizualizari
07 dec. 2023 06:49

Concert de orgă la Biserica Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Câmpina, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

La Biserica Romano-Catolică "Sf. Anton de Padova" din municipiul Câmpina va avea loc și la acest sfârșit de an tradiționalul concert de orgă organizat în colaborare cu Societatea Filarmonică din Câmpina. Evenimentul se va desfășura miercuri, 27 decembrie 2023, de la ora 17.00. Intrarea este liberă.

Alte stiri recente

153 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

1231 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

1 comentarii

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.