Consiliul Local Câmpina, convocat într-o ședință extraordinară pentru a lămuri mai multe litigii juridice

Actualitate (Categoria articolului)

Marți, 21 noiembrie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina se va întruni într-o ședință extraordinară, în cadrul căreia consilierii vor avea de discutat trei puncte cuprinzând tot atâtea litigii în care administrația locală se află.

Nu sunt lucruri noi, CâmpinaTV.ro a mai scris despre fiecare dintre aceste subiecte în parte, dar acum, Consiliul Local Câmpina este chemat să se pronunțe asupra acestora.
Unul dintre subiecte se referă la cele patru proiecte de hotărâre privind pasajul subteran, parcarea subterană și regenerarea urbană de la suprafață, precum și asocierea cu Consiliul Județean Prahova pentru finanțarea lor. Pe marginea acestora, consilierii trebuie să ia act de prezentarea cererii de chemare în judecată formulată de Asociația Câmpina Curată și Asociația pentru Câmpina având ca obiect anularea celor patru hotărâri amintite. Vă reamintim, aceleași asociații, precum și un grup de cetățeni, au solicitat instanței suspendarea acelor hotărâri, dar instanța a respins de fiecare dată solicitarea de suspendare.
Al doilea subiect este cel privind hotărârea adoptată la precedenta ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, de la finalul lunii octombrie, privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea SC Electrocarbon SA și SC Elsid SA asupra terenurilor aparținând municipalității de pe albia râului Doftana. La acest subiect, consilierii vor avea de discutat dacă își însușesc răspunsul formulat de Primăria Câmpina la plângerea prealabilă formulată de reprezentanții celor două societăți, precum și să ia act de cererea de chemare în judecată a acelorași societăți pentru suspendarea hotărârii aflată în discuție.
Subiecte interesante, delicate, cu implicații importante, astfel că vom reveni cu informații după ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina.

1984 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 20.11.2023 12:08 Timp pierdut aiurea Momentan primarul își savurează victoria iar speranța celor peste 7000 de cămpineni care au votat NU pentru această aberație nu vine decăt din prisma alegerilor din 2024.Asta dacă se trezesc cei care vor vota.Dacă nu ”spor” la treabă și să intre buldozerele în centru orașului. Scapă cine și dacă mai poate!
  • Ileana 20.11.2023 14:26 Pasajul cea mai mare tâmpenie,pe noi nu ne-a întrebat nimeni .Primarul ce-a mai mare dezamăgire.
  • Ion din pom 20.11.2023 14:39 Dacă în zona escavata se va da peste niște construcții istorice Câmpina va rămâne cu gaura ani de zile ca la sediul Edilconst.

Actualitate

586 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

1859 vizualizari
06 dec. 2023 20:58

Clubul Sportiv Câmpina va avea un nou Comitet Director. Consilierii au fost de acord cu cea mai mare parte a modificărilor aduse de Cosmin Raț

1 comentarii

Vă informam recent că pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie 2023 se afla și un proiect privind modificarea condițiilor pentru alcătuirea Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina, proiect inițiat de consilierul Cosmin Raț.

Alte stiri recente

1301 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

670 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.