O premieră. Intervenții video prin Skype la inaugurarea concomitentă a "Aleii Domnitorilor" la Poiana Câmpina și Zaim

Eveniment (Categoria articolului)

Autoritățile locale din Poiana Câmpina și Zaim (Republica Moldova) au reușit un eveniment cu adevărat de excepție, o premieră cel puțin pentru cele două localități, dar probabil că este și o premieră națională. Astăzi, de Ziua Națională a României și la aniversarea Centenarului Marii Uniri, concomitent, la Poiana Câmpina și Zaim s-a inaugurat "Aleea Domnitorului", cu busturi ale unor oameni marcanți pentru istoria acestui neam. Mai mult, prin Skype, de la Zaim, primarul comunei Poiana Câmpina - Alin Moldoveanu și primarul comunei Zaim - Ion Veste s-au adresat locuitorilor din cele două comune înfrățite.

La Poiana Câmpina, pe un ecran mare, s-a putut urmări în permanență desfășurarea ceremoniei de la Zaim, s-a putut vedea dezvelirea busturilor de pe "Aleea Domnitorilor" din cele două localități, iar la un moment dat primarii celor două comune înfrățite s-au adresat fraților de dincoace și de dincolo de Prut.
"Pe lângă faptul că și aici se află Aleea Domnitorilor, frații noștri din Zaim au donat pentru poienari bustul lui Alexei Mateevici. Atunci când vom pleca de aici vom lua cu noi, pentru Poiana Câmpina, bustul părintelui limbii noastre cea frumoasă, limba română. La mulți ani, poienari! La mulți ani, români de pretutindeni!", a spus Alin Moldoveanu, primarul comunei Poiana Câmpina. La rândul său, primarul comunei Zaim, Ion Veste, a declarat: "Ne bucurăm că astăzi, la ceas aniversar, avem și noi în sfârșit, între Zaim și Poiana Câmpina, un pod al demnității, care ne face să ne simțim mai apropiați și mai bucuroși. Sperăm ca acest prim pas să fie urmat de multe acțiuni comune, multe întâlniri care să aducă bucurie, dar și prosperitate locuitorilor comunelor noastre. La mulți ani, Poiana Câmpina! La mulți ani, Zaim! La mulți ani, tuturor românilor".
Primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, este însoțit în Republica Moldova de consilierii locali Laurențiu Achim și Mihai Nițescu.
Un eveniment deosebit pentru nivelul a două comune fără bugete prea mari, un eveniment care contribuie și mai mult la consolidarea relațiilor dintre cele două localități înfrățite. O înfrățire pe care administrațiile locale din Poiana și Zaim nu o doresc doar pe hârtie, iar acest lucru se vede deja.

Citiți și Centenarul Marii Uniri a fost aniversat la Poiana Câmpina prin inaugurarea "Aleii Domnitorilor"

6632 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nina Munteanu 01.12.2018 18:00 La Mulți ani Romănia!!! Felicitări tuturor românilor de pretutindeni cu Centenarul Unirii!
  • diss 01.12.2018 20:21 Frumos...dar si poienarii sunt vai mama lor!Ca si in Campina si primarul din Poiana e rupt de realitate...inaugureaza alei cu domnitori...etc...iar comuna e la pamant.Dar obrazul subtire cu cheltuiala se tine,nu i asa?Q.E.D!

Eveniment

1242 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

481 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

394 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.