Lista manifestărilor culturale, la prima modificare. Se suplimentează suma alocată Târgului Mierii

Actualitate (Categoria articolului)

Nici nu a fost aprobată bine lista manifestărilor culturale, educative și sportive finanțate anul acesta de la bugetul local, că deja va fi modificată. A devenit o obișnuință pentru Consiliul Local Câmpina să modifice această listă prin redistribuirea unor sume între diferite manifestări. Anul trecut, de șase ori s-a intervenit asupra listei și tot au existat nemulțumiri cu privire la banii alocați pentru unele evenimente.

Lista manifestărilor culturale, educative și sportive, cu tot cu sumele și regulamentele aferente fiecărei acțiuni, este întocmită de Comisia de Cultură a Consiliului Local Câmpina. Apoi ajunge în plenul CL. Anul acesta, lista a fost aprobată în ședința extraordinară din 2 februarie, când a fost aprobat și bugetul local pentru 2016. Vă reamintim, 749.000 lei este suma totală alocată acestor manifestări. Pe ordinea de zi a ședinței de joi, 25 februarie, apare deja un prim proiect de modificare a unor sume. Practic, se suplimentează cu 5.000 lei (de la 18.000 la 23.000 lei) suma alocată Târgului Mierii, manifestare care va avea loc week-end-ul viitor. Iar banii necesari suplimentării se iau de la Festivalul "Serbările Toamnei" (159.000 lei în loc de 164.000 lei cât s-a alocat inițial).
De ce este nevoie de această suplimentare la Târgul Mierii? După cum explică inițiatorul proiectului, consilierul Marian Dulă, trebuie plătite cazarea și masa pentru delegațiile din Cimișlia (Republica Moldova) și Kumanovo (Macedonia), localități cu care municipiul Câmpina este înfrățit.

5767 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Elena 22.02.2016 11:33 Nu cheltuim cam mult cu frații noștri doar pentru hatârul lui Dula? Asa cum tot foarte mult cheltuim și pentru ifosele lui Fratila! Cărți peste cărți, club și toate gogoritele lui!
  • Marian 24.02.2016 22:11 Targul asta e un mare prilej de sifonare puternica a banului public. Se platesc de la bugetul local protocoalele, florile pentru invitati si multe alte prostii asupra carora nu are nimeni nici un control. Ci doar trebuie sa il creada pe cuvant pe cel care organizeaza sifoneala asta!

Actualitate

4554 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

2 comentarii

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

5047 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

992 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2087 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.