Donații importante ale Bisericii Ortodoxe pentru Spitalul Municipal Câmpina și Spitalul Județean de Urgență din Ploiești

Social (Categoria articolului)

Arhiepiscopia Bucureștilor și Protoieria Câmpina au adus la Spitalul Municipal Câmpina, pentru Secția ATI, mai multe dispozitive de ventilare automată și asistare respiratorie, filtre și consumabile, sonde traheale și seturi de intubație endotraheală, toate acestea fiind necesare procedurilor de tratare a pacienților infectați cu noul coronavirus.

"Cu ajutorul lui Dumnezeu am putut realiza această donație și în continuare vom pune tot sufletul pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de ajutor. Noi desfășurăm și o acțiune comună a preoților din toată Protoieria, Frăția Câmpineană se numește această acțiune, prin care dorim să-i ajutăm pe cei aflați în suferință, să ajutăm spitalele din localitățile noastre. Am făcut acest lucru la Spitalul Azuga, iar aici, la Câmpina, ne-am implicat întru totul, fiind vorba despre un spital important pentru toți câmpinenii și nu numai pentru ei. Este o acțiune de suflet, pentru că mai ales la greu trebuie să fim alături unii de alții", a declarat părintele protoiereu Grigore Melnic.
O donație similară s-a făcut și la Secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor, Protoieriei Ploiești Nord și Protoieriei Ploiești Sud. De asemenea, Arhiepiscopia Bucureștilor a achiziționat dispozitive de ventilare automată și asistare respiratorie, pulsoximetre, filtre, seturi intubație endotraheală, măști FFP2 și măști FFP3 pentru Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Valoarea totală a acestor donații pentru cele trei spitale din București și cele două spitale din Prahova se ridică la aproximativ 250.000 lei, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

(Foto - captură Trinitas TV)

3333 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dobre Gheorghe 25.04.2020 08:37 Iată că de fiecare data Biserica ortodoxa romana a fost și este un sprijin, atât financiar cât și moral pentru toată., România. DZEU SĂ NE AJUTE sa trecem cu bine. CHRISTOS A INViAT.

Social

1598 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2097 vizualizari
02 dec. 2020 07:55

Un drapel nou flutură în vânt la "Observator", pe dealul Muscel din Câmpina

Pe 30 noiembrie 2018, înaintea celebrării Centenarului Marii Uniri, reprezentanții Fundației Zamolxes din Câmpina împreună cu cei Radioclubului Municipal au montat un drapel național la ”Observator”, pe dealul Muscel. A fost primul tricolor care a fluturat pe Muscel, la "Observator", un loc drag multor câmpineni, situat la o altitudine de 550 metri și de unde se poate vedea întregul oraș.

Alte stiri recente

88 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

387 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.