Donații importante ale Bisericii Ortodoxe pentru Spitalul Municipal Câmpina și Spitalul Județean de Urgență din Ploiești

Social (Categoria articolului)

Arhiepiscopia Bucureștilor și Protoieria Câmpina au adus la Spitalul Municipal Câmpina, pentru Secția ATI, mai multe dispozitive de ventilare automată și asistare respiratorie, filtre și consumabile, sonde traheale și seturi de intubație endotraheală, toate acestea fiind necesare procedurilor de tratare a pacienților infectați cu noul coronavirus.

"Cu ajutorul lui Dumnezeu am putut realiza această donație și în continuare vom pune tot sufletul pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de ajutor. Noi desfășurăm și o acțiune comună a preoților din toată Protoieria, Frăția Câmpineană se numește această acțiune, prin care dorim să-i ajutăm pe cei aflați în suferință, să ajutăm spitalele din localitățile noastre. Am făcut acest lucru la Spitalul Azuga, iar aici, la Câmpina, ne-am implicat întru totul, fiind vorba despre un spital important pentru toți câmpinenii și nu numai pentru ei. Este o acțiune de suflet, pentru că mai ales la greu trebuie să fim alături unii de alții", a declarat părintele protoiereu Grigore Melnic.
O donație similară s-a făcut și la Secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor, Protoieriei Ploiești Nord și Protoieriei Ploiești Sud. De asemenea, Arhiepiscopia Bucureștilor a achiziționat dispozitive de ventilare automată și asistare respiratorie, pulsoximetre, filtre, seturi intubație endotraheală, măști FFP2 și măști FFP3 pentru Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Valoarea totală a acestor donații pentru cele trei spitale din București și cele două spitale din Prahova se ridică la aproximativ 250.000 lei, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

(Foto - captură Trinitas TV)

4422 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dobre Gheorghe 25.04.2020 08:37 Iată că de fiecare data Biserica ortodoxa romana a fost și este un sprijin, atât financiar cât și moral pentru toată., România. DZEU SĂ NE AJUTE sa trecem cu bine. CHRISTOS A INViAT.

Social

2832 vizualizari
12 apr. 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

1739 vizualizari
07 apr. 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

Alte stiri recente

81 vizualizari
16 apr. 2024 21:25

Copiii de la Sportul Câmpina sunt îmbrăcați de la Ave Diana

Echipele de juniori de la clubul Sportul Câmpina au primit zilele trecute rânduri noi de echipament. Copiii au fost foarte încântați de un echipament nou, pe care îl vor purta cu mândrie la următoarele lor meciuri.

285 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

1 comentarii

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.