Viceprimarul din Valea Doftanei continuă să-și exercite atribuțiile, chiar dacă prefectul județului a emis, în urmă cu trei luni, ordin de încetare a mandatului

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Prefectura Prahova ne informează că viceprimarului Adrian Iulian Oceanu i s-a solicitat să restituie "sumele încasate cu titlul de indemnizație de la data comunicării ordinului prefectului până la zi". De asemenea, la solicitarea Prefecturii Prahova, Primăria Valea Doftanei a transmis prefectului județului că viceprimarul nu a semnat niciun document din momentul emiterii ordinului de încetare a mandatului.

Dacă în localitățile mai mari, urbane, ceea ce se întâmplă la nivelul administrațiilor locale poate fi urmărit mai ușor, inclusiv din punct de vedere mediatic, în schimb, în unele comune, e mai complicat de aflat cum stau lucrurile și doar întâmplarea face să ajungă la noi unele informații din interiorul primăriilor. Așa s-a întâmplat când am scris despre cazul fostului primar de la Șotrile, Bogdan Davidescu, care și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv pentru pornografie infantilă și care, ulterior, a fost angajat tot în Primărie, pe post de consilier personal al viceprimarului care a preluat atribuțiile primarului. Așa se întâmplă și acum, cu cazul viceprimarului de la Valea Doftanei, Adrian Iulian Oceanu, care continuă să-și exercite atribuțiile chiar dacă mandatul său a încetat de trei luni.

La 14 noiembrie 2019, prefectul județului Prahova a emis un Ordinul nr.337 de încetare de drept a mandatului viceprimarului de la Valea Doftanei, după ce acesta a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate, care-l declarase incompatibil. Conform legii, ordinul prefectului este executoriu, deci se pune imediat în aplicare. La Valea Doftanei nu s-a întâmplat acest lucru. Viceprimarul Adrian Iulian Oceanu vine în continuare la serviciu și își exercită atribuțiile de viceprimar, participă și votează la ședințele Consiliului Local, semnează documente și încasează indemnizația. Multă lume nu cunoaște situația, iar cei care o cunosc se fac că nu văd, nu aud, nu știu nimic, nu e treaba lor. Totuși, ar trebui să știe că, în conformitate cu legea, toate actele semnate de viceprimar din momentul emiterii ordinului prefectului sunt nule de drept.

Pe 29 martie 2016, ANI anunța că viceprimarul comunei Valea Doftanei, Adrian Iulian Oceanu, este în incompatibilitate, după ce în perioada 28 iunie 2012 - 9 martie 2016 a deținut simultan calitatea de viceprimar și cea de persoană fizică autorizată, lucru interzis de lege. Oceanu a contestat în instanță raportul ANI, încă din aprilie 2016, pierzând atât la Curtea de Apel Ploiești, cât și la recursul judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, pe 15 mai 2019, hotărârea acesteia fiind definitivă (Dosar 257/42/2016). Din motive mai puțin cunoscute, abia pe 14 noiembrie 2019, Prefectura Prahova a emis ordinul de încetare de drept a mandatului de ales local al viceprimarului comunei Valea Doftanei. După cum prevede legea, ordinul prefectului este executoriu de îndată, dar, probabil, pentru că Primăria Valea Doftanei nu are secretar, Oceanu a rămas în funcție, deși ordinul prefectului putea fi pus în executare fie de primar, fie de unul dintre juriștii din Primărie.
În decembrie 2019, Adrian Iulian Oceanu a contestat în instanță ordinul prefectului. Cererea de suspendare a executării ordinului i-a fost respinsă de Tribunalul Prahova, iar pe rolul instanței a rămas dosarul privind anularea ordinului prefectului. Primul termen în acest dosar este 23 martie 2020. 
Încercările noastre repetate de a-l contacta pe viceprimarul comunei Valea Doftanei pentru a-și exprima un punct de vedere nu au avut niciun succes. După ce ne-am prezentat și i-am spus ce dorim, s-a scuzat că nu poate vorbi și ne sună în scurt timp, ceea ce nu s-a întâmplat. L-am sunat din nou și nu a mai răspuns. Am sunat și la Primăria Valea Doftanei, de unde ni s-a comunicat că domnul viceprimar ba este în birou, ba este prin Primărie...
În baza Legii 544/2001 am cerut un punct de vedere și Prefecturii Prahova, nu l-am primit, încă, dar nici nu s-a depășit termenul legal în care trebuie să primim un răspuns. Vom reveni.

5161 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion marius 26.02.2020 15:08 Vorbiti prostii la Sotrile nu este nimeni angajat pe postul de consilier personal al viceprimarului mai informativă si dupa aceea faceti afirmații.

Actualitate

969 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1595 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

383 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

600 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.