CONTACT

A început votul în Diaspora pentru cel de-al doilea tur al prezidențialelor

- Actualitate -

A început votul în Diaspora pentru cel de-al doilea tur al prezidențialelor

Votul în străinătate a început noaptea trecută (ora locală 12.00) pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Primii la urne au fost românii din Noua Zeelandă, urmați de cei din Australia, Japonia, China, Coreea de Sud, Malaezia, Thailanda și Singapore. 257 de alegători au votat în străinătate până la ora 9.00, ora României, iar lor li se adaugă cei 17.503 alegători care au votat deja prin corespondență pentru cel de-al doilea tur de scrutin. În turul al doilea al alegerilor prezidențiale se confruntă Klaus Iohannis (PNL) și Viorica Dăncilă (PSD).

Vă reamintim că în Diaspora sunt 838 secții de votare, cele mai multe în țările unde există comunități importante de români: Spania - 143 secții de vot, Italia - 142 secții, Germania - 80 secții, Marea Britanie - 72 secții, Franța - 50 secții. În străinătate, procesul de votare se desfășoară, ca și la primul tur de scrutin, pe parcursul a trei zile - 22, 23 şi 24 noiembrie. Programul secţiilor de votare este: vineri - între ora locală 12.00 şi ora locală 21.00, iar sâmbătă şi duminică - între ora locală 7.00 şi ora locală 21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând, în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora locală 23.59.
La alegerile prezidenţiale pot vota cetăţenii români care au vârsta de cel puţin 18 ani, împlinită până în ziua alegerilor inclusiv și nu au fost puşi sub interdicţie sau nu li s-a interzis exercitarea dreptului de vot, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă. 
Cetățenii români din străinătate se pot prezenta la oricare din secțiile de votare organizate în afara țării, pe baza unui document de identitate valabil în ziua votării: cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic/ paşaportul de serviciu/  paşaportul de serviciu electronic/ paşaportul simplu/ paşaportul simplu electronic/ paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare - carnetul de serviciu militar.
(Sursă foto - MAE)


22 Nov 2019 09:02 2997 vizualizari


Comentarii






2317 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3066 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4005 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3495 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV