CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Mihaela Baltag și Gabriel Dima, artiștii plastici care au reprezentat Câmpina la Tabăra internațională de pictură „Identitate prin culoare”, Cahul 2024

- Eveniment -

Mihaela Baltag și Gabriel Dima, artiștii plastici care au reprezentat Câmpina la Tabăra internațională de pictură „Identitate prin culoare”, Cahul 2024

Tabăra internațională de pictură "Identitate prin culoare", desfășurată la Cahul, în Republica Moldova, în perioada 24-29 iunie 2024, a reunit 35 de pictori din România, Ucraina și Republica Moldova. Câmpina, localitate înfrățită cu municipiul Cahul din anul 2018, a fost reprezentată la acest eveniment de pictorii Mihaela Baltag (profesor de arte plastice) și Gabriel Valeriu Dima.

Tabăra a inclus mai multe activități: o excursie prin Cahul, pentru identificarea locațiilor care-i vor inspira pe pictori; realizarea lucrărilor; întâlniri cu elevii Școlii de Arte Plastice și cu iubitori de pictură din Cahul: o expoziție de lucrări în Piața Independenței, eveniment la care în mijlocul pictorilor s-a aflat și primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș.
Tabăra internațională de pictură este organizată de Primăria Municipiului Cahul în cadrul proiectului „Cahul - Capitala Cultural-Creativă a Republicii Moldova”. Acest proiect este implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului EU4Culture, fiind realizat de Institutul Goethe (lider în implementare), Institutul Francez din Georgia, Institutul Cultural Danez și Czech Centers.
Au participat la această tabără internațională:
- din România - Ofelia Huțul (Iași), Florin Preda-Dochinoiu (Motru), Marin Mihail Cârstea (București), Dorin Apreutesei (București), Mădălin-Daniel Țibichi (Iași), Adrian Dănuț Chidon Frunză (Iași), Mihaela Baltag (Câmpina), Gabriel Dima (Câmpina), Paula Neagu (Brăila), Maria Boz (Iași), Costin Brăteanu (Timișoara)
- din Ucraina - Sergiy Kostov (Izmail), Marina Koltuklu (Bolgrad), Alina Shvets (Bolgrad), Nadezhda Kostova (Reni), Maria Tikhonova (Reni)
- din Republica Moldova - Valeriu Jabinschi (Chișinău), Valeriu Herța (Chișinău), Anatolie Gherasimov (Chișinău), Zinaida Sturza (Călărași), Nicoleta Lozovanu (Chișinău), Ludmila Cotelea-Condrea (Ialoveni), Natalia Vornicova (Ceadîr-Lunga), Tatiana Casîm (Basarabeasca), Eleonora Brigalda (Chișinău), Damian Furdui (Fălești), Ștefan Popa (Chișinău), iar din Cahul, orașul gazdă – Ioan Berdilă, Daniel Donici, Diana Poroșenco, Alina Cebotari, Angela Caranic, Vladislav Ciuslov, Ion Ciuta, Natalia Ariton.


02 Jul 2024 08:08 1079 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
572 vizualizari 15 Jul 2024 21:39 Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

La Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București au avut loc festivitățile de absolvire la fiecare facultate în parte. Un lucru frumos și îmbucurător pentru comunitatea câmpineană este acela că, dintre cei peste 100 de șefi de promoție de la facultățile Politehnicii, trei sunt absolvenți ai Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina, promoția 2020, așa-numita "promoție a pandemiei".

citeste mai mult
600 vizualizari 13 Jul 2024 16:40 Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

A devenit o frumoasă tradiție a ”Familiei AMUS” ca la final de an școlar, festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist să se desfășoare la Terasa ”Muntenia”, din centrul Câmpinei, și să fie un prilej de sărbătoare pentru elevii și profesorii Școlii Postliceale ”Louis Pasteur”, instituție coordonată de Fundația AMUS France-Roumanie.

citeste mai mult
744 vizualizari 10 Jul 2024 23:42 O expoziție itinerantă de arhitectură a poposit pentru o săptămână la Câmpina

O expoziție itinerantă de arhitectură a poposit pentru o săptămână la Câmpina

Începând de miercuri, 10 iulie 2024, timp de o săptămână, în holul principal al Casei Tineretului poate fi admirată o expoziție de arhitectură. Este vorba de o expoziție itinerantă din cadrul Bienalei de Arhitectură Oltenia - Muntenia.

citeste mai mult
2462 vizualizari 02 Jul 2024 18:51 Câmpina de ieri, Câmpina de mâine. Recitalul Deliei a încheiat o seară fantastică

Câmpina de ieri, Câmpina de mâine. Recitalul Deliei a încheiat o seară fantastică

Una dintre cele mai apreciate soliste ale momentului, Delia, a urcat pe scenă la finalul spectacolului din cadrul evenimentului ”Câmpina de ieri, Câmpina de mâine”, organizat de Asociația Câmpina Curată.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV