Poliția Locală Câmpina a notificat o serie de agenți economici pentru respectarea regulamentului privind deținerea și creșterea câinilor

Actualitate (Categoria articolului)

Există în municipiul Câmpina zone unde sunt semnalate mai des apariția unor câini, în general aduși din alte localități, care pot deveni un factor de risc pentru comunitate. Este vorba de străzile Fabricii, Ecaterina Teodoroiu, Sălaj, Lt. Col. Oprescu Adrian, Industriilor, Orizontului și Bulevardul Nicolae Bălcescu.

Exact în aceste zone, Poliția Locală Câmpina a desfășurat marți, 28 septembrie 2021, o acțiune de înștiințare a operatorilor economici cu puncte de lucru pe aceste străzi în privința respectării Regulamentului privind deținerea și creșterea câinilor, o acțiune de prevenție pentru a încerca limitarea apariției de noi câini în aceste zone.
Regulamentul privind deținerea și creșterea câinilor a fost adoptat la Câmpina prin Hotărâre a Consiliului Local în anul 2013, cele mai importante dintre prevederile sale aduse la cunoștința reprezentanților agenților economici din zonă fiind următoarele:
- eliberarea şi abandonarea de câini şi a puilor lor de către orice persoană fizică sau juridică pe domeniul public sau privat al municipiului este interzisă;
- persoanele fizice sau juridice au obligaţia să permită accesul echipajelor de hingherit-ecarisaj în incinta unităţii pentru ridicarea câinilor vagabonzi, iar în cazul în care societatea comercială doreşte să păstreze (adopte) câini, aceştia pot fi adoptaţi doar după efectuarea operaţiilor de sterilizare, vaccinare, marcare;
- persoanele juridice pot să crească şi întreţină câini, dacă împrejmuirea proprietăţii este corespunzătoare şi nu permite ieşirea câinelui pe domeniul public;
- persoanele juridice au obligativitatea să deţină carnete de sănătate pentru toţi câinii aflaţi în proprietate;
- este interzisă ascunderea câinilor fără stăpân în proprietăţile private, la sosirea hingherilor pentru ridicare.
De asemenea, Poliția Locală Câmpina a reamintit reprezentanților agenților economici că încălcarea oricăreia dintre aceste prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă în cuantum de până la 1.000 lei. În același timp, Poliția Locală a reînnoit apelul ca, în cazul în care se constată probleme care contravin prevederilor acestui regulament, să fie anunțată Poliția Locală la Dispecerat - 0800.800.922 (apel gratuit) / 0244.332.420 / Whatsapp 0749.263.001.

3658 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

785 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în acre au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

916 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

2 comentarii

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

Alte stiri recente

834 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

455 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările: