Există în municipiul Câmpina zone unde sunt semnalate mai des apariția unor câini, în general aduși din alte localități, care pot deveni un factor de risc pentru comunitate. Este vorba de străzile Fabricii, Ecaterina Teodoroiu, Sălaj, Lt. Col. Oprescu Adrian, Industriilor, Orizontului și Bulevardul Nicolae Bălcescu.
Exact în aceste zone, Poliția Locală Câmpina a desfășurat marți, 28 septembrie 2021, o acțiune de înștiințare a operatorilor economici cu puncte de lucru pe aceste străzi în privința respectării Regulamentului privind deținerea și creșterea câinilor, o acțiune de prevenție pentru a încerca limitarea apariției de noi câini în aceste zone.
Regulamentul privind deținerea și creșterea câinilor a fost adoptat la Câmpina prin Hotărâre a Consiliului Local în anul 2013, cele mai importante dintre prevederile sale aduse la cunoștința reprezentanților agenților economici din zonă fiind următoarele:
- eliberarea şi abandonarea de câini şi a puilor lor de către orice persoană fizică sau juridică pe domeniul public sau privat al municipiului este interzisă;
- persoanele fizice sau juridice au obligaţia să permită accesul echipajelor de hingherit-ecarisaj în incinta unităţii pentru ridicarea câinilor vagabonzi, iar în cazul în care societatea comercială doreşte să păstreze (adopte) câini, aceştia pot fi adoptaţi doar după efectuarea operaţiilor de sterilizare, vaccinare, marcare;
- persoanele juridice pot să crească şi întreţină câini, dacă împrejmuirea proprietăţii este corespunzătoare şi nu permite ieşirea câinelui pe domeniul public;
- persoanele juridice au obligativitatea să deţină carnete de sănătate pentru toţi câinii aflaţi în proprietate;
- este interzisă ascunderea câinilor fără stăpân în proprietăţile private, la sosirea hingherilor pentru ridicare.
De asemenea, Poliția Locală Câmpina a reamintit reprezentanților agenților economici că încălcarea oricăreia dintre aceste prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă în cuantum de până la 1.000 lei. În același timp, Poliția Locală a reînnoit apelul ca, în cazul în care se constată probleme care contravin prevederilor acestui regulament, să fie anunțată Poliția Locală la Dispecerat - 0800.800.922 (apel gratuit) / 0244.332.420 / Whatsapp 0749.263.001.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.