CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Exercițiu ISU la Câmpina. Simulare de cutremur la Casa de Cultură ”Geo Bogza”

- Actualitate -

Exercițiu ISU la Câmpina. Simulare de cutremur la Casa de Cultură ”Geo Bogza”

Joi, 24 august, dimineață, patru mașini de pompieri, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au sosit în trombă la Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, stârnind surprinderea și curiozitatea trecătorilor ocazionali. Era doar un exercițiu al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, așa cum se desfășoară lunar și de către Detașamentul de Pompieri Câmpina.

De această dată, tema exercițiului a fost simularea unei intervenții în urma unui cutremur. ”S-a luat în calcul un scenariu în care era afectată Casa de Cultură, unde era un spectacol cu aproximativ 100 de spectatori. Acestea s-au evacuat în cea mai mare parte cu ajutorul angajaților Casei de Cultură, iar în urma recuoașterii în teren am constatat că era nevoie de lucrări de sprijinire pentru căile de de evacuare și au fost evacuate cinci persoane prinse sub dărâmături”, a sintetizat exercițiul căpitanul Nicolae Radu, comandantul Detașamentului de Pompieri Câmpina.
ISU a deplasat la locul acestui exercițiu următoarele forțe - două autospeciale de intervenție cu apă și spumă cu modul de descarcerare și de prim ajutor, o autospecială de descarcare și o remorcă de prim ajutor avansat de tip 1 care poate îngriji până la 20 persoane, o autoscară de salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD și un container multirisc pentru dezastre, folosit inclusiv aunci când este nevoie de extragerea de persoane de sub dărâmături.


24 Aug 2023 14:46 2184 vizualizari


Comentarii






1673 vizualizari 08 May 2024 23:06 Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine care ar putea intra în topul fotografiilor primite de la cititori în acest an.

citeste mai mult
2458 vizualizari 08 May 2024 22:09 Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

În urma ședinței Comisiei Municipale pentru Siguranța Circulației Rutiere, care a avut loc miercuri, 8 mai, Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea unor restricții de trafic rutier.

citeste mai mult
1604 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3277 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV