CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

”Solitar sau solidar?”, volumul doctorului Dan Gavrilescu, lansat în cadrul Seratelor Culturale Elstar de la Câmpina

- Eveniment -

”Solitar sau solidar?”, volumul doctorului Dan Gavrilescu, lansat în cadrul Seratelor Culturale Elstar de la Câmpina

Cea de-a 26-a ediție a Seratelor Culturale Elstar a prilejuit lansarea volumului "Solitar sau solidar? Un medic între Politică și Biserică", avându-l ca autor pe medicul câmpinean Dan Decebal Gavrilescu. Ca de fiecare dată la lansările de carte, Librăria Elstar s-a dovedit neîncăpătoare pentru iubitorii de lectură, pentru oamenii de cultură și prietenii veniți să fie alături de autor, cu toții dând valoare evenimentului al cărui amfitrion a fost scriitorul și istoricul Codruț Constantinescu.

”O carte profundă și acută despre lumea românească (și nu numai) de astăzi, despre raportul fundamental dintre Biserică - Societate și Stat. Doctorul Gavrilescu pune un diagnostic precis și mărturisește credința. Este un om care privește din perspectiva celor trei coline despre care amintește la un moment dat: Acropole, Capitoliul și Golgota. Provocată în esența de acel eveniment care a scindat societatea românească și a cărei importanță istorică încă nu a fost evaluată, rămânând o sarcină a viitorului, Referendumul pentru definirea familiei, această carte exprimă o dorință dureroasă de limpezire și certitudini în vremuri de atrofie și distrugere premeditată a valorilor. În această ramă sunt prinse amintiri, crochiuri cotidiene și sociale, observații ale unui om interogativ. Notate alert, într-o permanentă frământare sufletească, o neliniște care este a creștinului prins într-o istorie tulbure. Aș observa că astfel de mireni întăresc mult biserica și astfel de doctori vindecă mai mult decât boli trupești”, a scris profesorul Christian Crăciun pe ultima copertă a volumului lansat vineri seară la Librăria Elstar. 
De altfel, Christian Crăciun a fost și unul dintre cei care au prezentat volumul, alături de Valentin Ajder - directorul Editurii Eikon, cea care a publicat această carte.
"Această carte este ca un triunghi, căci dezbate trei mari subiecte: medicina, politica și credința. Este o carte care se citește cu o mare participare dacă ești de acord cu mesajul ei, dar chiar și când nu ești de acord. Domnul doctor Gavrilescu este un creștin modern într-o lume românescă ce este caracterizată atât de mult de falii la tot pasul. De altfel, o astfel de falie, Referendumul pentru familie de acum vreo doi ani, a provocat și această carte. Scrisul său are și umor, are sare și piper", a spus profesorul Christian Crăciun la lansarea volumului. (video)
"Cartea domnului doctor este una foarte spumoasă, practic fiecare capitol este o invitație la dialog social. În fapt, este un raport de activitate intelectuală și, nu în ultimul rând, este o spovedanie publică de mare curaj!", a afirmat și Valentin Ajder, directorul Editurii Eikon. (video)
Vădit emoționat, a vorbit, apoi, asistenței și autorul volumului "Solitar sau solidar?" - doctorul Dan Gavrilescu, cel care pledează "pentru o demnitate relaxată a cetățeanului român ortodox și fără să desconsider celalalte biserici, consider că doar în cadrul Bisericii Ortodoxe poți trăi cea mai intimă comuniune spirituală în timpul Liturghiei". Dan Gavrilescu avea notate câteva idei pe o... rețetă, pentru că, între Politică și Biserică, medicul tot medic rămâne, iar la final a citit un sonet al lui Vasile Voiculescu, reprodus și în volumul lansat vineri seară. Apoi, în vreme ce afară se așterneau primii fulgi de nea din această iarnă, doctorul Gavrilescu a acordat autografe celor prezenți.


09 Feb 2020 13:35 7525 vizualizari



Comentarii






  • 10.02.2020 15:46 Gavrilescu Dan Decebal N. B. ...amețit de emoții!
  • 10.02.2020 15:45 Gavrilescu Dan Mulțumesc pentru probitatea profesională. Chiar așa o fi fost? Eu eram cam amețit...
1281 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1302 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2098 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2911 vizualizari 21 Mar 2024 08:05 Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV