Pe 2 mai este Ziua Națională a Tineretului, prilej pentru Fundația Județeană pentru Tineret Prahova să lanseze o provocare - ”Reprezentant pentru o zi”, prin care tinerii pot afla din interior cum se derulează o zi din viața unui ales local sau a prefectului. În această campanie s-a înscris și municipiul Câmpina, astfel că tinerii pot aplica pentru a deveni primarul sau viceprimarul municipiului Câmpina pentru o zi și să poată participa la toate întâlnirile și ședințele pe care alesul local le are programate în acea zi.
Proiectul este o inițiativă inedită prin intermediul căreia tinerii dintr-o comunitate pot lua parte la activitățile desfășurate într-o zi obișnuită de lucru de către un ales local (prefect, președinte/ vicepreședinte Consiliul Județean, primar/viceprimar). Scopul activității este de a oferi tinerilor posibilitatea de a cunoaște în detaliu activitatea unei autorități publice. În același timp, proiectul Fundației Județene pentru Tineret vizează apropierea autorităților publice de tineri.
Activitatea se va desfășura în ziua de 2 mai, iar tinerii interesați își pot depune candidatura până pe 27 aprilie 2022, inclusiv. Organizatorii îi invită pe tineri să își prezinte cât mai creativ candidatura, motivația ei și să spună ce ar face dacă ar ocupa funcția respectivă pentru o zi.
În afara municipiului Câmpina, cu funcția de primar și viceprimar, mai participă la această provocare Instituția Prefectului (prefect și subprefect), Consiliul Județean (președinte și vicepreședinte), Primăria Blejoi (viceprimar), Primăria Bucov (primar), Primăria Urlați (primar), Primăria Sângeru (primar).
Vă reamintim că înscrierile candidaților se pot depune până miercuri, 27 aprilie, ora 15.00, iar formularul de înscriere poate fi găsit și completat aici.
Căminul Petrol dn Câmpina este un exemplu, din păcate, negativ, de cum arată un spațiu aflat în administrarea unei instituții de învățământ locale.
51 de clădiri aparținând unităților de învățământ din județul Prahova nu au autorizație de securitate la incendiu. 17 dintre acestea au obținut, totuși, avizul ISU, premergător obținerii autorizației.
Preșcolarii și elevii de la 22 de unități de învățământ din județul Prahova vor începe noul an școlar în alte locații și asta pentru că în grădinițele sau școlile de care aparțin se desfășoară sau urmează să înceapă lucrări de reabilitare. În această situație se află inclusiv școli din localități învecinate Câmpinei.
S-a făcut multă vâlvă pe tema mobilizării rezerviștilor militari pentru un exercițiu care a avut loc în județele Prahova și Dâmbovița. Din păcate, mobilizarea pare să fi fost un fiasco și arată că România nu este deloc pregătită pentru un eventual conflict militar.