Super concert la Casa cu Grifoni, prin care s-a marcat deschiderea evenimentului cultural "CâmpinArtelor"

Eveniment (Categoria articolului)

Într-o locație specială și inedită, curtea Casei cu Grifoni - sediul Primăriei Câmpina, a avut loc vineri seară concertul de deschidere a evenimentului “CâmpinArtelor”, un proiect cultural care se va desfășura pe parcursul unui an și care va include foarte multe activități artistice în școli, în lăcașe de cult, în diverse locații publice și private.

CâmpinArtelor va însemna, după cum spunea primarul Alin Moldoveanu la evenimentul de deschidere, concerte de muzică de toate genurile, spectacole de dans, piese de teatru pentru adulți și copii, teatru de păpuși, expoziții de pictură, de fotografie, recitaluri de poezie, lansări de carte, obiectivele acestui amplu proiect vizând “aducerea în fața publicului a copiilor și tinerilor talentați din municipiu, readucerea acasă, în fața publicului câmpinean, a unor artiști consacrați, redarea strălucirii culturale acestui oraș”. (video)
Concertul de deschidere a reunit mici și mari artiști. Au venit în fața publicului copii foarte talentați, care i-au impresionat pe cei prezenți: Andreea Șerbulea (Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu”) a recitat poezia “Adolescență” scrisă chiar de ea; Bianca Ghimbaș (Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”) a cântat la chitară melodia “Hei, tramvai”; Ștefan Carpen (Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”) a interpretat la pian Sonata în si bemol major (KV 570) a lui Wolfgang Amadeus Mozart; Livia Pisăliță (Școala Centrală) a cântat “O, mio babbino caro”, arie din opera “Giani Schicchi” de Giacomo Puccini. (video)
Apoi, au apărut artiștii consacrați: pianista Diana Ionescu (câmpineancă la origini), câștigătoare a Marelui Premiu a Concursului Internațional de Pian “George Enescu” 2001 și ultimul pianist român care a reușit această performanță, distinsă cu numeroase premii la concursuri internaționale. Diana Ionescu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București și apoi și-a continuat studiile la Conservatorul din Birmingham. Este o mare pianistă, prea puțin cunoscută la ea acasă, dar care face acum parte din evenimentul cultural ”CâmpinArtelor”, dorința ei fiind aceea de a aduce în fața publicului tânăr proiectul său de suflet “Muzica+”. Diana Ionescu (pian) și Vlad Maistorovici (vioară) au oferit un recital extraordinar vineri seară, momentul culminant fiind cel în care au interpretat “Balada” lui Ciprian Porumbescu. (video)
A urmat superbul recital al Irinei Sârbu, una dintre cele mai talentate și expresive cântărețe de jazz din România. Irina Sârbu a venit la Câmpina alături de formația sa: Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel, prin intermediul consilierului local Liviu Briciu. Concertul susținut de Irina Sârbu Band a constat în piese de jazz standard, etnojazz, samba, bossa nova, tango, muzică românească interbelică, muzică franceză și chiar folclor, un program absolut încântător, o bucurie pentru publicul prezent. De altfel, numele sub care concertează cei patru muzicieni de elită este de mult un brand cunoscut și apreciat. (video)

Spectacolul a fost prezentat de Mihail Mihalache, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”, un tânăr sensibil, plin de emoții, dar care s-a descurcat foarte bine. În curtea Casei cu Grifoni au fost expuse câteva dintre lucrările Agathei Blanck, artist plastic și designer floral, plecată și ea din Câmpina în lumea mare, pentru a reveni cu drag acasă, ori de câte ori este invitată.
A fost o seară superbă, un concert de calitate, așa cum sperăm să fie toate evenimentele din “CâmpinArtelor”. Numărul invitaților la acest eveniment de deschidere al proiectului “CâmpinArtelor” a fost limitat având în vedere restricțiile impuse de pandemie, precum și locația care nu permite un public numeros. Au fost invitați directorii unităților de învățământ și reprezentanții asociațiilor de părinți din școli, consilieri locali, reprezentanții unor instituții publice și private, artiști plastici, scriitori. “CâmpinArtelor” este un proiect finanțat exclusiv din fonduri private, de către persoane fizice și juridice care doresc să contribuie la dezvoltarea culturală a Câmpinei.

6058 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1538 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2778 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

152 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

590 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: