România lipsită de apărare. În cazul Colectiv, "Arafat are un tupeu fenomenal, iar Bănicioiu este un criminal dovedit!"

Social (Categoria articolului)

Reacție extrem de dură a jurnalistului Cristian Tudor Popescu, la Digi24, la adresa autorităților, după ce "Libertatea" a făcut difuzat filmările secrete de la Colectiv, ascunse timp de patru ani publicului, dar și procurorilor. Imaginai care arată cum civilii sunt cei care intervin pentru salvarea victimelor incendiului, în timp ce pompierii și polițiștii prezenți la fața locului se comportă haotic, trec peste oameni care strigă după ajutor, se uită după șefi și așteaptă oredine, practic sunt complet depășiți de situație. O operațiune de salvare pe care Cristian Tudor Popescu a numit-o "un spectacol de carnagiu medieval".

Un pompier deschide un oblon al mașinii de pompieri, se uită înauntru și îl închide la loc. După care o ia spre dreapta, se răzgândește și o ia spre stânga. Diverși inși umflați în uniformă, care arată cu degetul sau arată drumul așa, ca Ceaușescu sau Kim Ir-sen, încolo și încoace. Un ins în civil, la costum cu cravată, dă mâna cu un șef de la pompieri, printre morți.
O grămadă de oameni în uniformă au știut despre ce s-a întâmplat aici. Nu e vorba doar de responsabilii oficiali de la ISU și IGSU. Este vorba de toți oamenii care au participat la acest spectacol de carnagiu medieval, care, vreme de 4 ani de zile, au purtat asta în minte și în suflet, dacă au așa ceva, fară să scoată un cuvânt. M-au zguduit paleții de lemn pentru marfă la mall pe care au fost cărați unii dintre cei răniți. E posibil ca un astfel de suport să îl omoare pe omul respectiv, dacă el are o fractură sau o rană gravă. Toți oamenii în uniformă par niște impostori travestiți, dintr-o operetă neagră, se învârt de colo-colo ca niște găini cu capul tăiat. Raed Arafat vorbește la telefon. Stă la 10 metri de ieșirea de unde ies morții și el vorbește la telefon, în loc să încerce să organizeze ceva în haosul ala pe care îl vedea foarte bine. 
Nicio persoană cu atitudine medicală corectă în toată această bulibăşeală sângeroasă, nimeni care să facă o resuscitare gură la gură, să ia un puls, toți se comportă ca niste cărători de materiale. Pe mulți răniți îi cară cum pot civilii, în vreme ce pompierii dezbat", a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24, o descriere tristă a unor imagini cutremurătoare, o imagine a unei Românii complet lipsită de apărare.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că este imposibil ca secretarul de stat Raed Arafat să nu fi văzut și să nu fi știut de aceste imagini încă de acum patru ani: "Este imposibil să nu fi văzut aceste imagini. Aceste imagini sunt oficiale, nu sunt filmate de un amator, sunt imagini oficiale pe procedură, care au fost predate de cel care le-a filmat pe scară ierahică şi acolo s-a oprit. Cui să le predea? La ISU şi la IGSU, că de acolo aparţine acest ofiţer care a filmat. Dar Arafat are un tupeu fenomenal!"
Referitor la atitudinea lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății la momentul tragediei din Colectiv, care a refuzat să vină în această săptămână la audieri, după apariția înregistrării de acum patru ani, Cristian Tudor Popescu a afirmat: “Cum să vină Bănicioiu, când este un criminal? Este un criminal dovedit, nu are a veni decât ca să fie audiat şi apoi reţinut, pe declaraţiile făcute atunci - avem tot ce ne trebuie sa rezolvăm totul în spitalele noastre. În felul acesta a omorât oameni. Bănuiesc că va fi adus cu mandat, dacă între timp nu fuge din ţară. Este arestabil pe loc. Poate fi pe loc transformat în reţinut”.
Cristian Tudor Popescu, ca mulți alți români, s-a arătat extrem de furios, indignat, de reacția autorităților în cazul Colectiv, de acum patru ani, dar și de reacția din ultimele zile, când mulți dintre cei implicați nu recunosc nimic, inclusiv colonelul Orlando Șchiopu, cel care înjura printre morți, nu-și recunoaște vorbele, deși înregistrarea este cât se poate de clară, atât audio, cât și video.

 

4245 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2392 vizualizari
13 nov. 2019 18:27

Proiect al Fundației Zamolxes Câmpina – „Cum să faci școala mai atractivă?”

Fundația Zamolxes din Câmpina derulează de mulți ani proiecte în sfera educațională, cele mai multe dintre acestea vizând educația non-formală și schimburile de experiență între tinerii din Câmpina și tinerii din diferite alte țări ale Europei. Acum, Fundația Zamolxes a lansat o provocare în rândul părinților, profesorilor și elevilor pe tema ”Cum să faci școala mai atractivă?”

2621 vizualizari
13 nov. 2019 08:16

O cisternă încărcată cu carburanți a acroșat un stâlp electric pe DN1, la Comarnic

UPDATE - Aproximativ 100 de consumatori sunt afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică în urma distrugerii stâlpului de electricitate de către cisternă. 
UPDATE - Potrivit ISU Prahova, societatea căreia îi aparține cisterna a decis să trimită la locul accidentului un cap de tractor pentru tractarea vehiculului. În cazul în care acest lucru nu se va putea realiza, se va încerca transvazarea combustibilului într-o altă cisternă.


În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.00, o cisternă încărcată cu 23 tone motorină și 11 tone benzină a acroșat un stâlp electric pe DN1, pe raza orașului Comarnic. Cabina cisternei a fost avariată, dar șoferul nu a pățit nimic, din fericire. De asemenea, nu există scurgeri de carburant pe carosabil. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii militari acționează pentru asigurarea măsurilor specifice.

Alte stiri recente

66 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

388 vizualizari
14 nov. 2019 21:50

Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.