România lipsită de apărare. În cazul Colectiv, "Arafat are un tupeu fenomenal, iar Bănicioiu este un criminal dovedit!"

Social (Categoria articolului)

Reacție extrem de dură a jurnalistului Cristian Tudor Popescu, la Digi24, la adresa autorităților, după ce "Libertatea" a făcut difuzat filmările secrete de la Colectiv, ascunse timp de patru ani publicului, dar și procurorilor. Imaginai care arată cum civilii sunt cei care intervin pentru salvarea victimelor incendiului, în timp ce pompierii și polițiștii prezenți la fața locului se comportă haotic, trec peste oameni care strigă după ajutor, se uită după șefi și așteaptă oredine, practic sunt complet depășiți de situație. O operațiune de salvare pe care Cristian Tudor Popescu a numit-o "un spectacol de carnagiu medieval".

Un pompier deschide un oblon al mașinii de pompieri, se uită înauntru și îl închide la loc. După care o ia spre dreapta, se răzgândește și o ia spre stânga. Diverși inși umflați în uniformă, care arată cu degetul sau arată drumul așa, ca Ceaușescu sau Kim Ir-sen, încolo și încoace. Un ins în civil, la costum cu cravată, dă mâna cu un șef de la pompieri, printre morți.
O grămadă de oameni în uniformă au știut despre ce s-a întâmplat aici. Nu e vorba doar de responsabilii oficiali de la ISU și IGSU. Este vorba de toți oamenii care au participat la acest spectacol de carnagiu medieval, care, vreme de 4 ani de zile, au purtat asta în minte și în suflet, dacă au așa ceva, fară să scoată un cuvânt. M-au zguduit paleții de lemn pentru marfă la mall pe care au fost cărați unii dintre cei răniți. E posibil ca un astfel de suport să îl omoare pe omul respectiv, dacă el are o fractură sau o rană gravă. Toți oamenii în uniformă par niște impostori travestiți, dintr-o operetă neagră, se învârt de colo-colo ca niște găini cu capul tăiat. Raed Arafat vorbește la telefon. Stă la 10 metri de ieșirea de unde ies morții și el vorbește la telefon, în loc să încerce să organizeze ceva în haosul ala pe care îl vedea foarte bine. 
Nicio persoană cu atitudine medicală corectă în toată această bulibăşeală sângeroasă, nimeni care să facă o resuscitare gură la gură, să ia un puls, toți se comportă ca niste cărători de materiale. Pe mulți răniți îi cară cum pot civilii, în vreme ce pompierii dezbat", a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24, o descriere tristă a unor imagini cutremurătoare, o imagine a unei Românii complet lipsită de apărare.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că este imposibil ca secretarul de stat Raed Arafat să nu fi văzut și să nu fi știut de aceste imagini încă de acum patru ani: "Este imposibil să nu fi văzut aceste imagini. Aceste imagini sunt oficiale, nu sunt filmate de un amator, sunt imagini oficiale pe procedură, care au fost predate de cel care le-a filmat pe scară ierahică şi acolo s-a oprit. Cui să le predea? La ISU şi la IGSU, că de acolo aparţine acest ofiţer care a filmat. Dar Arafat are un tupeu fenomenal!"
Referitor la atitudinea lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății la momentul tragediei din Colectiv, care a refuzat să vină în această săptămână la audieri, după apariția înregistrării de acum patru ani, Cristian Tudor Popescu a afirmat: “Cum să vină Bănicioiu, când este un criminal? Este un criminal dovedit, nu are a veni decât ca să fie audiat şi apoi reţinut, pe declaraţiile făcute atunci - avem tot ce ne trebuie sa rezolvăm totul în spitalele noastre. În felul acesta a omorât oameni. Bănuiesc că va fi adus cu mandat, dacă între timp nu fuge din ţară. Este arestabil pe loc. Poate fi pe loc transformat în reţinut”.
Cristian Tudor Popescu, ca mulți alți români, s-a arătat extrem de furios, indignat, de reacția autorităților în cazul Colectiv, de acum patru ani, dar și de reacția din ultimele zile, când mulți dintre cei implicați nu recunosc nimic, inclusiv colonelul Orlando Șchiopu, cel care înjura printre morți, nu-și recunoaște vorbele, deși înregistrarea este cât se poate de clară, atât audio, cât și video.

 

4707 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1121 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2388 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.

Alte stiri recente

286 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția. 

571 vizualizari
20 feb. 2020 09:26

Transportul public local, tot pe mâna Eliro. Primăria Câmpina va prelungi prin act adițional contractul care expiră în această primăvară

Transportul public local este un subiect de care s-a tot scris și vorbit în Câmpina în ultimii ani, mai ales după ce a apărut oportunitatea ca administrația locală să acceseze fonduri europene pentru un serviciu de transport public modern, european, ecologic, cu autobază proprie, cu multe facilități legate de infrastructură, inclusiv fonduri de modernizarea unor străzi incluse pe traseele locale de transport public. Despre această șansă a modernizării transportului public noi am scris de nenumărate ori, încă de la lansarea axei de finanțare europeană, în septembrie 2017, dar, din păcate, Primăria Câmpina a reacționat mult prea târziu și a ratat primul... tren. S-a trezit în vara lui 2019, când UE a prelungit termenul pentru depunerea cererilor de finanțare pe axa respectivă și s-a apucat de treabă.