PSD vrea centru cultural la Câmpina, dar fără includerea Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati"

Politică (Categoria articolului)

După ședința furtunoasă a Consiliului Local Câmpina din 31 martie 2022, Partidul Social Democrat a organizat luni, 4 aprilie, o conferință de presă în care s-au discutat mai multe subiecte legate în special de ceea ce s-a întâmplat la ședința CL. Conferința social-democraților câmpineni a fost susținută de președintele organizației, Dan Ioan Mușat, precum și de consilierii locali - Livia Lupu, Horațiu Zăgan și Andrei Duran.

Unul dintre principalele subiecte din cadrul conferinței de presă a fost legat de înființarea Bibiliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” ca instituție cu personalitate juridică. În prezent, Biblioteca Municipală nu are personalitate juridică și face parte din aparatul de specialitate al primarului, o situație existentă de foarte mulți ani. Consilierii PSD intenționează să inițieze un proiect de hotărâre pentru viitoarea ședință a Consiliului Local prin care Biblioteca Municipală să devină instituție cu personalitate juridică, după care să fie demarate discuții cu toți consilierii locali pentru înființarea Centrului Cultural Municipal, așa cum a propus și primarul Alin Moldoveanu, dar fără includerea Bibliotecii în noua structură culturală.
”Biblioteca Municipală funcționeză în momentul de față fără respectarea legii. Consilierii PSD vor veni cu un proiect în acest sens, practic pentru intrarea în legalitate a funcționării acestei instituții. Legea spune că bibliotecile municipale sunt instituții de drept public cu personalitate juridică. La precedentele proiecte care au inclus Biblioteca Municipală, noi am analizat legalitatea și nu oportunitatea, concluzia noastră fiind că Biblioteca Municipală nu poate fi inclusă în Centrul Cultural”, a anunțat președintele PSD Câmpina, Dan Ioan Mușat.
Legislația invocată de liderul social-democrat (Legea 334/2002 cu modificările și completările ulterioare) prevede și obligativitatea angajării unui bibliotecar până la 2.500 locuitori, astfel că la Câmpina ar trebui ca viitoarea Bibliotecă Municipală să aibă minim 14 bibliotecari. ”Dorința noastră este să păstrăm actuala organigramă sau să o mărim foarte puțin, în niciun caz cu 14 posturi de bibliotecar. Nu ne putem abate de la norma juridică... Probabil că vom propune un director, patru bibliotecari, un mânuitor de carte și un personal auxiliar. Cred că vor fi maximum 7 angajați”, a mai adăugat Dan Ioan Mușat. (video)
Problema legată de Biblioteca Municipală este extrem de interesantă. Instituția funcționează de mulți ani fără personalitate juridică, dar subiectul a fost deschis abia anul trecut, când s-a propus în Consiliul Local proiectul privind centrul cultural și redeschis acum, în 2022, când s-a revenit cu proiectul menționat. Precizăm faptul că în Legea Bibliotecilor nr. 334/2002, la art. 30 se menționa că "bibliotecile municipale și orășenești sunt biblioteci de drept public, cu sau fără personalitate juridică". Acest articol a fost modificat prin Ordonanța de Guvern nr. 26/2006 astfel: "bibliotecile municipale și orășenești sunt biblioteci de drept public, cu personalitate juridică". Cu alte cuvinte, din 2006, Biblioteca Municipală Câmpina funcționează cu încălcarea legislației, dar nu a sesizat nimeni acest lucru...

3077 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 05.04.2022 11:37 Acum stim care sunt pilele doamnei Ene: PSD-istii! Unii credeau ca fostul Dochia, dar uite ca s-au inselat. Pilele ei sunt cei de la PSD.
  • Anonim 05.04.2022 11:39 Legislația invocată de liderul social-democrat (Legea 334/2002 cu modificările și completările ulterioare) prevede și obligativitatea angajării unui bibliotecar până la 2.500 locuitori, astfel că la Câmpina ar trebui ca viitoarea Bibliotecă Municipală să aibă minim 14 bibliotecari. ”Dorința noastră este să păstrăm actuala organigramă sau să o mărim foarte puțin, în niciun caz cu 14 posturi de bibliotecar. Nu ne putem abate de la norma juridică... Probabil că vom propune un director, patru bibliotecari, un mânuitor de carte și un personal auxiliar. Cred că vor fi maximum 7 angajați”, a mai adăugat Dan Ioan Mușat.'' Pai, cum asa: cand ii convine sa se aplice legea (trebuie cercetat aici), cand nu-i convine sa nu se aplice, ca e bine si asa ... mai bine sa recunoasca dl. Musat ca o sustine pe Ene si gata. Nu au pic de rusine!

Politică

2325 vizualizari
29 mai 2022 14:15

Alegeri la PSD Câmpina. Dan Ioan Mușat, fostul președinte interimar, este noul președinte ales

De un an și jumătate Organizația Câmpina a Partidului Social Democrat avea o conducere interimară, președinte fiind Dan Ioan Mușat. Acum, de sâmbătă, 28 mai 2022, lucrurile au intrat pe un făgaș mai aproape de normal. Au avut loc alegerile, iar singurul candidat la funcția de președinte a fost Dan Ioan Mușat.

2078 vizualizari
24 mai 2022 10:42

Sâmbătă, 28 mai, alegeri la PSD Câmpina. Actual președinte, Dan Mușat, este singurul candidat la șefia filialei locale

Sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 10.00, la Casa Tineretului va avea loc ședința de alegeri a PSD Câmpina, invitat fiind și președintele social-democraților prahoveni, deputatul Bogdan Toader.

Alte stiri recente

140 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

154 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.