S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 10 iulie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

10 iulie...
2010 – Ștefan Moise (legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, antrenor Nicolae Pavel) devenea campion național la juniori II în proba de aruncarea suliței cu 63,02m. Titlul de vicecampion național la aceeași categorie și în aceeași probă revenea tot unui câmpinean, antrenat de Nicolae Pavel, Constantin Gaiță, cu 61,05m.
2013 – La Casa Tineretului se lansa volumul ”Cică niște câmpineni”, de Carmen Negreu, volumul adunând 22 de interviuri ale autoarei apărute în presa anilor respectivi.
2015 – La Câmpina se inaugura Clubul Pensionarilor, în incinta Căminului Petrol (foto). Privind retrospectiv unele lucruri apar într-o altă lumină. La acea inaugurare a participat și vicepreședintele de atunci al Consiliului Județean, Radu Ionescu, cel care în foarte scurt timp avea să devină martor al DNA împotriva primarului Câmpinei, Horia Tiseanu, acuzația fiind că Tiseanu ar fi cerut o anumită sumă de bani pentru a-i oferi unei firme a lui Radu Ionescu schimbarea termopanelor de la Casa Tineretului. Și acea inaugurare mai aducea un scandal, după ce Clubul Pensionarilor era dotat cu mobilierul achiziționat printr-un program european, nefinalizat la acel moment, pentru recalificarea femeilor șomere. 

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

3015 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1938 vizualizari
26 ian. 2021 10:49

Problemele tehnice continuă. Proba teoretică a examenului auto, suspendată și pe 26 ianuarie 2021

Din cauza unor probleme tehnice apărute la serverul central, proba scrisă și proba practică pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate luni, 25 ianuarie 2021, candidații fiind nevoiți să se reprogrameze. Ei bine, problemele tehnice nu au fost rezolvate, proba de sală a examenului fiind suspendată și marți, 26 ianuarie, după cum anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din cadrul Instituției Prefectului Prahova.

3462 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

3 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

Alte stiri recente

2211 vizualizari
26 ian. 2021 20:33

Câmpinenii au golit farmaciile veterinare de Ivermectină, după ce au auzit la televizor că previne infectarea cu SARS-CoV-2

Isteria "Ivermectinei" a cuprins și Câmpina. Farmaciile veterinare și-au epuizat, efectiv, stocurile, iar solicitări sunt în continuare din partea câmpinenilor. Se întâmplă acest lucru după ce un medic american de origine română a vorbit la un post național de televiziune despre faptul că își tratează cu Ivermectină pacienții bolnavi de COVID-19, iar altora le administrează acest medicament pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, pe internet au apărut numeroase informații legate de acest tratament aplicat în unele clinici din SUA, dar, atenție, Ivermectina de la americani are substanțe aprobate pentru consumul uman, nu este Ivermectina veterinară care se găsește în România.

2060 vizualizari
26 ian. 2021 19:31

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 26 ianuarie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.