Sportivi din 17 țări vor fi prezenți la Câmpina la startul Cupei Țărilor Latine, la orientare sportivă

Sport (Categoria articolului)

La finalul acestei luni, Câmpina și Comarnic vor fi gazdele Cupei Țărilor Latine la orientare sportivă, ediția a XXVIII-a, o competiție de prestigiu în lumea acestui sport pe cât de frumos pe atât de puțin cunoscut publicului larg. La startul acestei întreceri se vor afla aproximativ 200 de sportivi din 17 țări de pe patru continente - Argentina, Brazilia, Uruguay, Columbia, Mexic, Republica Dominicană, Japonia, dar și Spania, Belgia, Germania, Cipru, Finlanda, Ungaria, Serbia, Slovenia, Moldova și, desigur, România.

Competiția va avea loc în perioada 28 aprilie - 1 mai, la Câmpina și Comarnic, în organizarea cluburilor OK Silva Câmpina și Metropolitan București, sub egida Federației Române de Orientare, și cu sprijinul Primăriei municipiului Câmpina, Primăriei orașului Comarnic și Colegiului Tehnic Forestier Câmpina.
Iată programul pe zile:
vineri, 28 aprilie
ora 13.00 - 15.30 - zona Voila - Fântâna cu Cireși, antrenament și start liber la alergare în paralel;
sâmbătă, 29 aprilie
ora 11.00 - start la Colegiul Tehnic Forestier, pe un traseu care va cuprinde Bulevardul Carol I - Strada Schelelor - Strada Griviței - Bulevardul Culturii, cu sosirea în fața Casei Căsătoriilor și premierea la Casa cu Grifoni, sediul Primăriei Câmpina. Va fi o probă de sprint urban, pe aproximativ 2km, parte a Cupei Țărilor Latine, dar și etapă a Campionatului Național de Sprint, a competiției Carpathian O-Trophy, Cupei OK Silva. În paralel, deschisă elevilor din licee, dar și tuturor celor care doresc să participe, va fi Cupa municipiului Câmpina;
duminică, 30 aprilie
ora 10.00 - la Comarnic, start în proba de lungă distanță, după care va fi premierea, dar și un picnic;
luni, 1 mai
ora 10.00 - la Comarnic, start în proba de medie distanță, după care va avea loc premierea.
Pentru aceste competiții, clubul OK Silva a pregătit 40 de voluntari, care în săptămâna premergătoare competiției vor merge prin liceele din Câmpina pentru a prezenta etapele și modul de desfășurare al concursului, la care sunt înscrise echipaje din cinci fete și cinci băieți de la toate liceele din Câmpina.
Competiția de la Câmpina va fi finanțată prin programul Câmpina Sporturilor.
CâmpinaTV.ro este partener media al acestei competiții de nivel internațional.

1619 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

644 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1572 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

Alte stiri recente

585 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

772 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.