De puțin timp, la Câmpina a apărut un grup în cadrul căruia se discută despre dependențele de orice fel, cea mai obișnuită fiind dependența de acool, dar se discută și despre dependența de droguri sau de jocuri de noroc.
Câmpineanul Cătălin Angheloiu, cel care a determinat înființarea acestui grup, ne-a povestit că pasul cel mai important în tratarea oricărui tip de dependență este recunoașterea problemei. Odată ce conștientizezi că te confrunți cu o astfel de problemă, primul pas spre vindecare este făcut. Cele mai frecvente cazuri de tratare a dependențelor sunt cele legate de alcool, acest grup funcționând de altfel pe principiul asociațiilor ”Alcoolicii anonimi”.
Întâlnirile membrilor acestui grup au loc în fiecare zi de marți, de la ora 15.30, și în multe cazuri și sâmbătă, de la ora 10.30, într-un spațiu pus la dispoziție de Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina. De altfel, directorul acestei unități medicale, dr. Irina Minescu, ne-a precizat pe marginea acesui subiect: ”Am sprijinit de la bun început acest grup de inițiativă și le oferim un spațiu unde să se întâlnească. Faptul că a apărut un astfel de grup, noi îl apreciem ca fiind benefic, recunoașterea existenței unei probleme de acest gen fiind primul și cel mai greu pas de făcut pe drumul recuperării. Sunt și pacienți ai spitalului nostru cu astfel de probleme, pe care i-am informat de posibilitatea de a participa la întâlnirile acestui grup, fiind o etapă importantă în terapia pentru vindecarea de dependența de alcool, dar și în orice alte cazuri de dependență”.
Persoanele interesate să participe la întâlnirile acestui grup sau să afle mai multe detalii, pot lua legătura telefonic cu inițiatorul acestuia, Cătălin Angheloiu - 0735.666.947.
Am reunit oferte privind meniul zilei la restaurante din Câmpina pentru a vă oferi posibilitatea de a avea totul într-un singur loc.
Spațiul în care a funcționat Club Live, dar cu deschidere spre holul mare de la parterul Casei Tineretului, a fost amenajat în așa fel încât să amintească de anii '80.
Fundația Zamolxes din Câmpina organizează în perioada 6-10 noiembrie 2024 cursul din cadrul proiectului ”Ferestre spre viitor - curs de competențe antreprenoriale pentru tineret”, proiect care a început pe 14 iunie și se va încheia la 30 noiembrie 2024. Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Prahova.
"Wings of Hope" sau "Aripile speranței" este un proiect internațional al cărui scop principal vizează crearea unor comunități unite, care să sprijine copiii orfani și pe cei din spitale. În România, de acest proiect se ocupă o tânără din Câmpina, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Se numește Daria Dimian, iar pentru ea voluntariatul a devenit un mod de a fi.