La Câmpina a apărut un grup de tratare a dependențelor

Social (Categoria articolului)

De puțin timp, la Câmpina a apărut un grup în cadrul căruia se discută despre dependențele de orice fel, cea mai obișnuită fiind dependența de acool, dar se discută și despre dependența de droguri sau de jocuri de noroc.

Câmpineanul Cătălin Angheloiu, cel care a determinat înființarea acestui grup, ne-a povestit că pasul cel mai important în tratarea oricărui tip de dependență este recunoașterea problemei. Odată ce conștientizezi că te confrunți cu o astfel de problemă, primul pas spre vindecare este făcut. Cele mai frecvente cazuri de tratare a dependențelor sunt cele legate de alcool, acest grup funcționând de altfel pe principiul asociațiilor ”Alcoolicii anonimi”.
Întâlnirile membrilor acestui grup au loc în fiecare zi de marți, de la ora 15.30, și în multe cazuri și sâmbătă, de la ora 10.30, într-un spațiu pus la dispoziție de Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina. De altfel, directorul acestei unități medicale, dr. Irina Minescu, ne-a precizat pe marginea acesui subiect: ”Am sprijinit de la bun început acest grup de inițiativă și le oferim un spațiu unde să se întâlnească. Faptul că a apărut un astfel de grup, noi îl apreciem ca fiind benefic, recunoașterea existenței unei probleme de acest gen fiind primul și cel mai greu pas de făcut pe drumul recuperării. Sunt și pacienți ai spitalului nostru cu astfel de probleme, pe care i-am informat de posibilitatea de a participa la întâlnirile acestui grup, fiind o etapă importantă în terapia pentru vindecarea de dependența de alcool, dar și în orice alte cazuri de dependență”.
Persoanele interesate să participe la întâlnirile acestui grup sau să afle mai multe detalii, pot lua legătura telefonic cu inițiatorul acestuia, Cătălin Angheloiu - 0735.666.947.

3686 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

326 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

257 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

247 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.

545 vizualizari
17 apr. 2024 18:22

De ce nu mai vin câmpinenii la competițiile sportive?

1 comentarii

De o bună bucată de vreme încoace, la competițiile sportive de la Câmpina vin tot mai puțini spectatori. Care ar fi cauza acestei lipse de interes din partea câmpinenlor față de orice fel de sport?