O câmpineancă a alergat astăzi la maratonul de la Berlin pentru o cauză nobilă!

Eveniment (Categoria articolului)

Adelaide Katerine Tarpan este câmpineancă, remarcându-se în ultimii ani ca fiind unul dintre principalii promotori ai evenimentului 'Câmpina Open MTB'. De asemenea, se implică în mai multe tipuri de proiecte, cel mai recent fiind 'Pădurea copiilor', un proiect prin care îşi doreşte, prin exemplul pe care îl oferă, să strângă 1.000 lei pentru plantarea a 200 de copaci în zone deşertificate din România. Astăzi, Adela a participat la maratonul de la Berlin, pe care a reuşit să-l încheie! O performanţă remarcabilă, fiind - foarte probabil - prima câmpineancă prezentă la un asemenea maraton.

Despre experienţa de la primul maraton din viaţa ei, Adela ne-a declarat: 'Am reuşit să alerg tot maratonul şi mi-a plăcut foarte mult. A fost foarte frumos şi pentru că Berlinul este un oraş remarcabil, iar vremea a fost impecabilă pentru alergare. La un astfel de maraton mi s-a părut impresionant să vezi numărul şi diversitatea cauzelor susţinute, precum şi numărul mare de persoane cu dizabilităţi sau peste 70 de ani, care participă şi încheie maratonul. Am fost super-entuziastă primii 10 kilometri, am făcut poze între kilometrii 10 şi 20, dar după kilometrul 23 a început distracţia. Între kilometrii 25 şi 29 m-au durut tot felul de muşchi, unii inventaţi ad-hoc de creierul meu. Pe la kilometrul 33 mi-a fost puţin greaţă şi m-am felicitat că am băut doar apă. De altfel, tot concursul am luat doar două geluri, banane cât pentru un sezon şi nişte energizant lichid de la un punct de alimentare, pe la kilometrul 30. Apoi, de la kilometrul 38, nici nu a mai contat. M-am simţit foarte mândră şi împlinită, simţeam că am realizat ceva deosebit. În primul rând pentru mine, fiind primul meu maraton, dar şi pentru cei cărora voi avea ce să le povestesc. Prin intermediul vostru îi invit pe toţi să susţină cauza în care m-am implicat şi să doneze pentru a planta în toamnă copăcei în zonele deşertificate din România!'
Puteţi dona pentru proiectul 'Pădurea Copiilor' - http://padureacopiilor.galantom.ro/Katerine.

9028 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Robert 26.09.2016 08:56 Felicitări, Adela! Poate nu știe multa lume ca Adela este fata medicului Bohaltea, cel care a fost mai multi ani medicul echipei de fotbal Poiana.

Eveniment

2350 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

2017 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.