La Grădinița cu program prelungit nr. 9 din municipiul Câmpina se întâmplă lucruri frumoase. Se pun în aplicare proiecte educaționale interesante, iar unul dintre ele se desfășoară chiar în această perioadă. Este vorba despre un proiect național pilot, intitulat "Grădina de liniște, relaxare și învățare". Este un concept nou outdoor, după cum a afirmat directorul instituției, Cristina Șercăianu, un concept care se bazează pe învățarea în aer liber.
"Grădina de liniște, relaxare și învățare" înseamnă amenajarea a patru zone distincte în curtea grădiniței: zona de relaxare, zona de învățare, zona de liniștire și zona "pereții ne surprind". Și fiecare zonă este aranjată astfel încât copiii să poată desfășura activități plăcute și relaxante în aer liber. Este adevărat, Grădinița nr. 9 (de pe Strada Rahovei) are și o curte generoasă, frumoasă, astfel că este o plăcere pentru copii și cadre didactice să-și petreacă timpul în aer liber. A fost deja reamenajat locul de joacă (inclusiv cu banii strânși la Târgul de mărțișoare organizat anul acesta), iar astăzi au fost sădite flori în vagoanele trenulețului din lemn realizat în curtea grădiniței. Un trenuleț pentru care a donat materialele necesare primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, iar de construirea lui s-au ocupat păriții copiilor de la Grădinița nr. 9. De asemenea, o parte din flori și pământul necesar plantării lor au fost oferite grădiniței de primarul Alin Moldoveanu, iar alte flori au provenit de la Serele Municipale. A fost o muncă de echipă, la care și copiii și-au adus contribuția, iar ceea ce a ieșit, un trenuleț frumos, cu flori, puteți vedea în imaginile noastre.
Amenajarea curții grădiniței nu se termină aici. Urmează crearea unei zone de lectură, care va include și o mică bibliotecă pentru cei mici și chiar amenajarea unei alei senzoriale.
Acest tip de educație (în aer liber) este extrem de benefică pentru copii, pentru starea lor de sănătate, pentru creșterea interesului față de ceea ce îi înconjoară, pentru spiritul lor de aventură și adaptabilitatea la diferite situații.
În cursul zilei de duminică a încetat din viață unul dintre cei mai cunoscuți medici stomatologi din Câmpina - doctor Ecaterina Duminecă. Reputatul medic împlinise pe 6 martie vârsta de 82 ani.
Scriam recent despre faptul că antrenorul de natație Octavian Postolache, președinte și membru fondator al Clubului Contratimp, a fost diagnosticat cu anevrism gigant de aortă ascendentă, care a atins un diametru critic de 7,2 cm, iar fiecare oră care trecea creștea riscul unei rupturi fatale.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant și necesar - ”Calificat pentru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din Câmpina, parteneri în cadrul acestui proiect.
Nicolae Grigorescu a pictat multe care cu boi, dar acesta este cel mai mare și mai impresionant tablou al maestrului. O pictură în ulei, realizată în atelierul de la Câmpina, pe o pânză de dimensiuni impresionante (1,51m/2,81m).