CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Grădină de liniște, relaxare și învățare. Un concept nou, de activități în aer liber, la Grădinița nr. 9 din Câmpina

- Social -

Grădină de liniște, relaxare și învățare. Un concept nou, de activități în aer liber, la Grădinița nr. 9 din Câmpina

La Grădinița cu program prelungit nr. 9 din municipiul Câmpina se întâmplă lucruri frumoase. Se pun în aplicare proiecte educaționale interesante, iar unul dintre ele se desfășoară chiar în această perioadă. Este vorba despre un proiect național pilot, intitulat "Grădina de liniște, relaxare și învățare". Este un concept nou outdoor, după cum a afirmat directorul instituției, Cristina Șercăianu, un concept care se bazează pe învățarea în aer liber.

"Grădina de liniște, relaxare și învățare" înseamnă amenajarea a patru zone distincte în curtea grădiniței: zona de relaxare, zona de învățare, zona de liniștire și zona "pereții ne surprind". Și fiecare zonă este aranjată astfel încât copiii să poată desfășura activități plăcute și relaxante în aer liber. Este adevărat, Grădinița nr. 9 (de pe Strada Rahovei) are și o curte generoasă, frumoasă, astfel că este o plăcere pentru copii și cadre didactice să-și petreacă timpul în aer liber. A fost deja reamenajat locul de joacă (inclusiv cu banii strânși la Târgul de mărțișoare organizat anul acesta), iar astăzi au fost sădite flori în vagoanele trenulețului din lemn realizat în curtea grădiniței. Un trenuleț pentru care a donat materialele necesare primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, iar de construirea lui s-au ocupat păriții copiilor de la Grădinița nr. 9. De asemenea, o parte din flori și pământul necesar plantării lor au fost oferite grădiniței de primarul Alin Moldoveanu, iar alte flori au provenit de la Serele Municipale. A fost o muncă de echipă, la care și copiii și-au adus contribuția, iar ceea ce a ieșit, un trenuleț frumos, cu flori, puteți vedea în imaginile noastre.
Amenajarea curții grădiniței nu se termină aici. Urmează crearea unei zone de lectură, care va include și o mică bibliotecă pentru cei mici și chiar amenajarea unei alei senzoriale. 
Acest tip de educație (în aer liber) este extrem de benefică pentru copii, pentru starea lor de sănătate, pentru creșterea interesului față de ceea ce îi înconjoară, pentru spiritul lor de aventură și adaptabilitatea la diferite situații.


07 Jun 2022 19:55 4083 vizualizari


Comentarii


738 vizualizari 23 Jun 2024 17:29 Anunțul Primăriei Câmpina privind acordarea tichetelor sociale pentru nou-născuți

Anunțul Primăriei Câmpina privind acordarea tichetelor sociale pentru nou-născuți

Primăria municipiului Câmpina a dat publicității un anunț privind acordarea sprijinului material pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru cuplurile mamă - nou-născut, conform prevederilor OUG nr. 34/2024, în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială.

citeste mai mult
839 vizualizari 21 Jun 2024 12:01 Oferta educațională a Școlii Sanitare Postliceale ”Louis Pasteur” pentru anul școlar 2024-2025

Oferta educațională a Școlii Sanitare Postliceale ”Louis Pasteur” pentru anul școlar 2024-2025

Din 3 iunie au început înscrierile pentru anul școlar 2024-2025 la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina. 

citeste mai mult
1404 vizualizari 20 Jun 2024 21:54 Ceremonie de absolvire la Școala Sanitară Postliceală ”Dr. Dinu” din Câmpina

Ceremonie de absolvire la Școala Sanitară Postliceală ”Dr. Dinu” din Câmpina

Pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina a avut loc joi, la orele prânzului, ceremonia de absolvire a unei noi promoții a Școlii Sanitare Postliceale ”Dr. Dinu”.

citeste mai mult
1686 vizualizari 18 Jun 2024 23:26 Premierea olimpicilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Premierea olimpicilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

La inițiativa Asociației Părinților Elevilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, marți, 18 iunie 2024, a avut loc premierea olimpicilor din această instituție de învățământ.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV