1.559 de solicitări la Ambulanța Prahova în perioada Sărbătorilor Pascale

Social (Categoria articolului)

În perioada 6-9 aprilie, Serviciul Județean de Ambulanță a intervenit la 1.559 cazuri, desfășurându-și activitatea cu 263 echipaje. "În perioada Sărbătorilor Pascale, la nivelul SAJ Prahova nu se acordă concedii de odihnă pentru personalul operativ, astfel că am reușit să creștem numărul echipajelor medicale de urgență cu 11,04%", se precizează într-un comunicat remis de conducerea SAJ.

În perioada menționată, Ambulanța a fost solicitată, printre altele, la 151 persoane care au suferit afecțiuni generate de excesele alimentare, la 85 de persoane cu probleme cardiace și 34 de persoane care au fost victime ale unor accidente rutiere. De asemenea, s-a mai intervenit la 13 persoane cu diabet zaharat decompensat și la 15 cazuri de stop-cardiorespirator la care s-au inițiat manevre de resuscitare, din păcate fără succes.
“Promptitudinea la urgență de cod roșu în mediul urban a fost de 8 minute și 7 secunde, iar la urgență de cod galben - de 13 minute și 9 secunde. În mediul rural, la urgență de cod roșu promptitudinea a fost de 16 minute și 5 secunde, iar la cod galben de 25 minute și 4 secunde”, se menționează în comunicatul SAJ Prahova.
Urgențele de cod roșu sunt cele care vizează situațiile critice, cazurile care necesită intervenția rapidă a unui echipaj de reanimare TIM sau a unui echipaj de urgență cu medic. Urgențele de cond galben sunt cele care nu au implicații vitale imediate, dar care se pot agrava în timp dacă pacientul nu primește asistență medicală adecvată sau nu este transportat la o unitate medicală.

2136 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1822 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1789 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.

Alte stiri recente

926 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

2014 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.