Burse de excelență pentru 29 de liceeni câmpineni din clasa a XII-a

Social (Categoria articolului)

Este al nouălea an consecutiv în care Consiliul Local Câmpina acordă burse de excelență celor mai buni elevi de liceu, din anii terminali. Valoarea unei burse de excelență este de 250 lei și se acordă pe tot parcursul anului școlar. Cei 29 de bursieri au fost invitați la ședința de joi, 25 octombrie 2018, a Consiliului Local, pentru a fi felicitați de reprezentanții administrației locale. Deși, după cum spuneam, este al nouălea an în care se acordă aceste burse, încă nu se reușește organizarea unei ceremonii din care să lipsească momentele jenante. Dacă anul trecut elevii au fost aliniați la perete, pe holul Casei Tineretului, anul acesta au fost lăsați în sala unde se desfășoară ședințele CL, dar a fost nevoie de trei încercări pentru a se putea face premierea bursierilor. 

"A lipsit regia", a încercat să se scuze președintele de ședință, Dragomir Enache. După nouă ani, încă mai lipsește... regia. De fapt, lipsește o minimă organizare în acordarea diplomelor către elevi. S-a început cu citirea proiectului de hotărâre și a listei cu bursierii, în mare viteză. Apoi, după citirea câtorva nume, a trebuit votat proiectul, pentru ca ulterior să fie citite numele copiilor și înmânate diplomele. S-a reluat lista, dar nu a fost bine așa, pentru că trebuia rostit numele fiecărui elev și premiat, nu spusă doar o înșiruire de nume. Apoi, la finalul festivității, consilierul personal al primarului, Marian Dulă, a insistat ca primarul Horia Tiseanu și președintele de ședință, Dragomir Enache, să se fotografieze cu bursierii. Primarul a avut o ezitare, dar a urcat pe podium alături de Dragomir Enache și de bursieri, în vreme ce toți ceilalți consilieri priveau de pe scaunele lor întreaga scenă. (video)
Păcat de toate aceste stângăcii, pentru că ideea acordării acestor burse este foarte bună, iar ceremonia de premiere ar putea fi simplă și frumoasă. Precizăm că proiectul privind acordarea burselor de excelență a fost inițiat de consilierii Elena Albu și Viorel Bondoc, a fost aprobat în unanimitate de Consiliul Local, iar cei 29 de merituoși bursieri sunt:
- Irina Elena Albu, Alexandra Ioana Buzățoiu, Maria Aida Cărămidaru, Claudiu Andrei Crîmpiță, Oana Teodora Dima, Andreea Dobra, Ana Maria Manea, Mihnea Cristian Matei, Alexandra Nanu, Cristina Popescu, Maria Andreea Roșca, Cosmin Ion Roșu, Tudor Bogdan Sechel, Cristina Elena Șerbu (Colegiul Național "Nicolae Grigorescu");
- Nicola Mihaela Chiriță, Mirabela Florin Duică, Anastasia Morăruș Dogaru, Andreea Irina Părpăuță, Alejandra Teodora Radu, Antonia Denisa Șendroiu, Mihai Eugen Tabacu (Colegiul Tehnic Forestier);
- Ana Maria Gabriela Cristea, Maria Elena Marin, Teodora Ioana Măciucă, Carmen Teodora Oprea, Diana Nicoleta Pătran, Alexandra Iustina Trăistaru, Roxana Andreea Vasilescu, Iasmina Roberta Zaharia (Liceul Tehnologic Energetic).

Vă reamintim faptul că de la bugetul local se plătesc și alte categorii de burse: de merit (120 lei pe lună), de studiu (100 lei pe lună), socială (50 lei pe lună, aceasta fiind singura bursă care se acordă pe toată durata anului, nu doar în timpul școlii). Valoarea totală a celor patru categorii de burse înseamnă o alocație de 850.000 lei de la bugetul local.

4981 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carcotasul Andrei 29.10.2018 14:06 De neinteles,de ce nu au chemat in ajutor consilierul "regizor",celebrul om de afaceri HA-HA-HA,aceasta stangacie este in linie cu activitatea lor de la Primarie ,nimic nou sub soare ,noi suntem obisnuiti si speram sa nu se transmita elevilor .

Social

1617 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

838 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

934 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

183 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.