Bugetul Câmpinei pentru 2019: cheltuielile cresc semnificativ, veniturile stau pe loc

Actualitate (Categoria articolului)

La ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii februarie, primarul Horia Tiseanu a promis că va chema la consultări pe tema bugetului local pentru 2019 pe reprezentanții tuturor partidelor care fac parte din CL (PNL și PMP - puterea locală, PSD și ALDE - opoziția locală). Anul trecut acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care opoziția s-a abținut la votarea bugetului, iar în lunile care au urmat au apărut multe discuții referitoare la buget. Mai mult, în 2018, pentru prima dată în ultimii zece ani, opoziția a reușit să respingă două rectificări bugetare, în octombrie și noiembrie, profitând și de absența unor consilieri liberali. Vă reamintim că, în Consiliul Local Câmpina, sunt 10 consilieri ai puterii locale (PNL+PMP) și 9 ai opoziției (PSD+ALDE). Deci o majoritate extrem de fragilă. 

Pentru bugetul pe 2019, primarul promite, așadar, că va discuta cu toată lumea. "Dar vă avertizez, va fi un buget greu de gestionat, pentru că vor fi cheltuieli foarte mari. Cheltuielile cu salariile au crescut semnificativ față de anul trecut, avem proiecte cu fonduri europene la care trebuie să asigurăm banii pentru cofinanțare, avem lucrările mari de asfaltare de străzi - Bobâlna, Calea Doftanei, Voila, avem de continuat lucrările la cimitirul nou, unde a fost reziliat contractul și trebuie să reluăm licitația, deci avem multe lucrări de investiții, la care se vor adăuga și cele de reparații", a afirmat primarul Horia Tiseanu în plenul ședinței CL. (video)
Primarul a mai menționat și faptul că unitățile de învățământ din municipiu au venit cu solicitări foarte mari de alocare de fonduri în 2019, la fel și cele două spitale - Municipal și Voila - care doresc să continue investițiile începute în 2018 sau să demareze alte lucrări. "Cheltuielile vor crește amețitor, iar venituri mai mari față de anul trecut nu cred că vom avea. În afară de acel credit pe care sper să-l câștigăm, nu văd de unde am putea obține bani suplimentari. Nu știm ce vom primi din impozitul pe venit și sumele defalcate din TVA. Poate ați văzut că sunt unele probleme, primarii marilor municipii au mers la Guvern pentru a-și exprima nemulțumirile față de cotele alocate, vom vedea ce va fi până la urmă", a mai declarat primarul Horia Tiseanu. (video)

Vă reamintim că, în 2019, vor crește cheltuielile cu salariile deoarece s-au majorat indemnizațiile persoanelor cu hndicap și salariile de bază pentru asistenții personali ai acestora. De asemenea, administrațiile locale sunt obligate prin lege să le acorde asistenților personali vouchere de vacanță și indemnizație de hrană. La Câmpina sunt 150 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap, iar fondul de salarii destinat acestora va crește cu aproape 19%.
În momentul de față nu se știe când va fi aprobat bugetul local pentru 2019. Mai întâi trebuie aprobat bugetul național, apoi va trebui aprobat bugetul județului - de către Consiliul Județean și abia apoi vor putea fi aprobate bugetele localităților.

3818 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • petre 07.02.2019 14:13 Ha,ha,Primarul e digitalizat are si functie de avertizare,au dat din greu, eu zic sa nu bea apa rece,lucrarile de care vorbeste noi suntem plictisiti de ele,nu se pot termina in actualul mandat si cu aceiasi echipa .Se plange ca salariile sunt mari si daca fac evaluari si selectie ce se intampla?dar cine e prost sa faca asa ceva,macar e sincer si recunoaste ca nu poate duce la final multe din lucrari,el e setat politic doar promisiuni electorale nimic mai mult si noi suntem plictisiti sa nu zic plictiseanu,asa ca doar evertizari ce prezic doar esecuri ca de obicei.

Actualitate

227 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

307 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.

Alte stiri recente

2244 vizualizari
19 aug. 2019 20:03

Președintele CS Câmpina răspunde acuzațiilor privind activitatea clubului și neregulile de la bazinul de înot. Citiți și vă minunați!

3 comentarii

În ședința Consilului Local Câmpina din 25 iulie 2019, consilierul local Monica Clinciu și-a anunțat demisia din Comitetul Director al Clubului Sportiv Câmpina, lansând o serie de acuzații foarte dure la adresa conducerii clubului. Unele dintre problemele semnalate de Monica Clinciu erau deja cunoscute, inclusiv noi am scris de nenumărate ori despre unele dintre ele, dar administrația locală nu a reacționat niciodată în mod concret. După 25 de zile de la acea ședință, a reacționat și conducerea CS Câmpina, prin președintele Adrian Stoican, care ne-a transmis un comunicat de presă cu punctul său de vedere.

1674 vizualizari
19 aug. 2019 18:46

Încă un an pe bară? AJF Prahova nu acceptă înscrierea CS Câmpina nici în noua ediție de campionat

Sezonul fotbalistic 2018-2019 a fost o mare dezamăgire pe plan local și asta deoarece clubul municipalității - CS Câmpina - nu a fost înscris în campionat din cauza litigiilor cu HM Junior și cu Asociația Județeană de Fotbal Prahova. O mare dezamăgire în primul rând pentru copiii înscriși la secția de fotbal a clubului, ei fiind nevoiți doar să se antreneze și să dispute câteva partide amicale, fără să participe, însă, la vreo competiție oficială. Ei bine, se pare că situația nu se va schimba nici de acum înainte. Luni, 19 august 2019, la sediul AJF Prahova a avut loc ședința pentru organizarea noului sezon la nivelul campionatelor de juniori...