Bugetul Câmpinei pentru 2019: cheltuielile cresc semnificativ, veniturile stau pe loc

Actualitate (Categoria articolului)

La ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii februarie, primarul Horia Tiseanu a promis că va chema la consultări pe tema bugetului local pentru 2019 pe reprezentanții tuturor partidelor care fac parte din CL (PNL și PMP - puterea locală, PSD și ALDE - opoziția locală). Anul trecut acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care opoziția s-a abținut la votarea bugetului, iar în lunile care au urmat au apărut multe discuții referitoare la buget. Mai mult, în 2018, pentru prima dată în ultimii zece ani, opoziția a reușit să respingă două rectificări bugetare, în octombrie și noiembrie, profitând și de absența unor consilieri liberali. Vă reamintim că, în Consiliul Local Câmpina, sunt 10 consilieri ai puterii locale (PNL+PMP) și 9 ai opoziției (PSD+ALDE). Deci o majoritate extrem de fragilă. 

Pentru bugetul pe 2019, primarul promite, așadar, că va discuta cu toată lumea. "Dar vă avertizez, va fi un buget greu de gestionat, pentru că vor fi cheltuieli foarte mari. Cheltuielile cu salariile au crescut semnificativ față de anul trecut, avem proiecte cu fonduri europene la care trebuie să asigurăm banii pentru cofinanțare, avem lucrările mari de asfaltare de străzi - Bobâlna, Calea Doftanei, Voila, avem de continuat lucrările la cimitirul nou, unde a fost reziliat contractul și trebuie să reluăm licitația, deci avem multe lucrări de investiții, la care se vor adăuga și cele de reparații", a afirmat primarul Horia Tiseanu în plenul ședinței CL. (video)
Primarul a mai menționat și faptul că unitățile de învățământ din municipiu au venit cu solicitări foarte mari de alocare de fonduri în 2019, la fel și cele două spitale - Municipal și Voila - care doresc să continue investițiile începute în 2018 sau să demareze alte lucrări. "Cheltuielile vor crește amețitor, iar venituri mai mari față de anul trecut nu cred că vom avea. În afară de acel credit pe care sper să-l câștigăm, nu văd de unde am putea obține bani suplimentari. Nu știm ce vom primi din impozitul pe venit și sumele defalcate din TVA. Poate ați văzut că sunt unele probleme, primarii marilor municipii au mers la Guvern pentru a-și exprima nemulțumirile față de cotele alocate, vom vedea ce va fi până la urmă", a mai declarat primarul Horia Tiseanu. (video)

Vă reamintim că, în 2019, vor crește cheltuielile cu salariile deoarece s-au majorat indemnizațiile persoanelor cu hndicap și salariile de bază pentru asistenții personali ai acestora. De asemenea, administrațiile locale sunt obligate prin lege să le acorde asistenților personali vouchere de vacanță și indemnizație de hrană. La Câmpina sunt 150 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap, iar fondul de salarii destinat acestora va crește cu aproape 19%.
În momentul de față nu se știe când va fi aprobat bugetul local pentru 2019. Mai întâi trebuie aprobat bugetul național, apoi va trebui aprobat bugetul județului - de către Consiliul Județean și abia apoi vor putea fi aprobate bugetele localităților.

3642 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • petre 07.02.2019 14:13 Ha,ha,Primarul e digitalizat are si functie de avertizare,au dat din greu, eu zic sa nu bea apa rece,lucrarile de care vorbeste noi suntem plictisiti de ele,nu se pot termina in actualul mandat si cu aceiasi echipa .Se plange ca salariile sunt mari si daca fac evaluari si selectie ce se intampla?dar cine e prost sa faca asa ceva,macar e sincer si recunoaste ca nu poate duce la final multe din lucrari,el e setat politic doar promisiuni electorale nimic mai mult si noi suntem plictisiti sa nu zic plictiseanu,asa ca doar evertizari ce prezic doar esecuri ca de obicei.

Actualitate

82 vizualizari
22 apr. 2019 07:53

238.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru bănci, indicatoare rutiere, stâlpișori și coșuri stradale

Poate părea un mărunțiș raportat la valoarea totală a bugetului local al municipiului Câmpina, dar, totuși, an de an, la Câmpina, se cheltuiesc sute de mii de lei pe indicatoare rutiere, băncuțe, stâlpișori și coșuri stradale de gunoi. Iar când vine vorba de distrugerea unuia dintre aceste bunuri, aflăm că valoarea este prea mică pentru a se face dosar penal celui vinovat, prejudiciul fiind nesemnificativ. În Câmpina se distrug anual zeci de coșuri de gunoi și bănci, este adevărat, dar iată câți bani se alocă pentru noile achiziții.

2858 vizualizari
20 apr. 2019 21:24

Mizerie de nedescris la terenul sintetic Petrol, administrat de Clubul Sportiv Câmpina

1 comentarii

Terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol și toate spațiile aferente - vestiare, tribune etc - sunt în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Cu toate acestea, văzând imaginile surprinse vineri după-amiază, putem crede că este un loc părăsit... 

Alte stiri recente

22 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

135 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".