Bugetul Câmpinei pentru 2019: cheltuielile cresc semnificativ, veniturile stau pe loc

Actualitate (Categoria articolului)

La ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii februarie, primarul Horia Tiseanu a promis că va chema la consultări pe tema bugetului local pentru 2019 pe reprezentanții tuturor partidelor care fac parte din CL (PNL și PMP - puterea locală, PSD și ALDE - opoziția locală). Anul trecut acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care opoziția s-a abținut la votarea bugetului, iar în lunile care au urmat au apărut multe discuții referitoare la buget. Mai mult, în 2018, pentru prima dată în ultimii zece ani, opoziția a reușit să respingă două rectificări bugetare, în octombrie și noiembrie, profitând și de absența unor consilieri liberali. Vă reamintim că, în Consiliul Local Câmpina, sunt 10 consilieri ai puterii locale (PNL+PMP) și 9 ai opoziției (PSD+ALDE). Deci o majoritate extrem de fragilă. 

Pentru bugetul pe 2019, primarul promite, așadar, că va discuta cu toată lumea. "Dar vă avertizez, va fi un buget greu de gestionat, pentru că vor fi cheltuieli foarte mari. Cheltuielile cu salariile au crescut semnificativ față de anul trecut, avem proiecte cu fonduri europene la care trebuie să asigurăm banii pentru cofinanțare, avem lucrările mari de asfaltare de străzi - Bobâlna, Calea Doftanei, Voila, avem de continuat lucrările la cimitirul nou, unde a fost reziliat contractul și trebuie să reluăm licitația, deci avem multe lucrări de investiții, la care se vor adăuga și cele de reparații", a afirmat primarul Horia Tiseanu în plenul ședinței CL. (video)
Primarul a mai menționat și faptul că unitățile de învățământ din municipiu au venit cu solicitări foarte mari de alocare de fonduri în 2019, la fel și cele două spitale - Municipal și Voila - care doresc să continue investițiile începute în 2018 sau să demareze alte lucrări. "Cheltuielile vor crește amețitor, iar venituri mai mari față de anul trecut nu cred că vom avea. În afară de acel credit pe care sper să-l câștigăm, nu văd de unde am putea obține bani suplimentari. Nu știm ce vom primi din impozitul pe venit și sumele defalcate din TVA. Poate ați văzut că sunt unele probleme, primarii marilor municipii au mers la Guvern pentru a-și exprima nemulțumirile față de cotele alocate, vom vedea ce va fi până la urmă", a mai declarat primarul Horia Tiseanu. (video)

Vă reamintim că, în 2019, vor crește cheltuielile cu salariile deoarece s-au majorat indemnizațiile persoanelor cu hndicap și salariile de bază pentru asistenții personali ai acestora. De asemenea, administrațiile locale sunt obligate prin lege să le acorde asistenților personali vouchere de vacanță și indemnizație de hrană. La Câmpina sunt 150 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap, iar fondul de salarii destinat acestora va crește cu aproape 19%.
În momentul de față nu se știe când va fi aprobat bugetul local pentru 2019. Mai întâi trebuie aprobat bugetul național, apoi va trebui aprobat bugetul județului - de către Consiliul Județean și abia apoi vor putea fi aprobate bugetele localităților.

4825 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • petre 07.02.2019 14:13 Ha,ha,Primarul e digitalizat are si functie de avertizare,au dat din greu, eu zic sa nu bea apa rece,lucrarile de care vorbeste noi suntem plictisiti de ele,nu se pot termina in actualul mandat si cu aceiasi echipa .Se plange ca salariile sunt mari si daca fac evaluari si selectie ce se intampla?dar cine e prost sa faca asa ceva,macar e sincer si recunoaste ca nu poate duce la final multe din lucrari,el e setat politic doar promisiuni electorale nimic mai mult si noi suntem plictisiti sa nu zic plictiseanu,asa ca doar evertizari ce prezic doar esecuri ca de obicei.

Actualitate

132 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

151 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

551 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

657 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.