CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Bugetul Câmpinei pentru 2019: cheltuielile cresc semnificativ, veniturile stau pe loc

- Actualitate -

La ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii februarie, primarul Horia Tiseanu a promis că va chema la consultări pe tema bugetului local pentru 2019 pe reprezentanții tuturor partidelor care fac parte din CL (PNL și PMP - puterea locală, PSD și ALDE - opoziția locală). Anul trecut acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care opoziția s-a abținut la votarea bugetului, iar în lunile care au urmat au apărut multe discuții referitoare la buget. Mai mult, în 2018, pentru prima dată în ultimii zece ani, opoziția a reușit să respingă două rectificări bugetare, în octombrie și noiembrie, profitând și de absența unor consilieri liberali. Vă reamintim că, în Consiliul Local Câmpina, sunt 10 consilieri ai puterii locale (PNL+PMP) și 9 ai opoziției (PSD+ALDE). Deci o majoritate extrem de fragilă. 

Pentru bugetul pe 2019, primarul promite, așadar, că va discuta cu toată lumea. "Dar vă avertizez, va fi un buget greu de gestionat, pentru că vor fi cheltuieli foarte mari. Cheltuielile cu salariile au crescut semnificativ față de anul trecut, avem proiecte cu fonduri europene la care trebuie să asigurăm banii pentru cofinanțare, avem lucrările mari de asfaltare de străzi - Bobâlna, Calea Doftanei, Voila, avem de continuat lucrările la cimitirul nou, unde a fost reziliat contractul și trebuie să reluăm licitația, deci avem multe lucrări de investiții, la care se vor adăuga și cele de reparații", a afirmat primarul Horia Tiseanu în plenul ședinței CL. (video)
Primarul a mai menționat și faptul că unitățile de învățământ din municipiu au venit cu solicitări foarte mari de alocare de fonduri în 2019, la fel și cele două spitale - Municipal și Voila - care doresc să continue investițiile începute în 2018 sau să demareze alte lucrări. "Cheltuielile vor crește amețitor, iar venituri mai mari față de anul trecut nu cred că vom avea. În afară de acel credit pe care sper să-l câștigăm, nu văd de unde am putea obține bani suplimentari. Nu știm ce vom primi din impozitul pe venit și sumele defalcate din TVA. Poate ați văzut că sunt unele probleme, primarii marilor municipii au mers la Guvern pentru a-și exprima nemulțumirile față de cotele alocate, vom vedea ce va fi până la urmă", a mai declarat primarul Horia Tiseanu. (video)

Vă reamintim că, în 2019, vor crește cheltuielile cu salariile deoarece s-au majorat indemnizațiile persoanelor cu hndicap și salariile de bază pentru asistenții personali ai acestora. De asemenea, administrațiile locale sunt obligate prin lege să le acorde asistenților personali vouchere de vacanță și indemnizație de hrană. La Câmpina sunt 150 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap, iar fondul de salarii destinat acestora va crește cu aproape 19%.
În momentul de față nu se știe când va fi aprobat bugetul local pentru 2019. Mai întâi trebuie aprobat bugetul național, apoi va trebui aprobat bugetul județului - de către Consiliul Județean și abia apoi vor putea fi aprobate bugetele localităților.


07 Feb 2019 09:35 4853 vizualizari


Comentarii






  • 07.02.2019 14:13 petre Ha,ha,Primarul e digitalizat are si functie de avertizare,au dat din greu, eu zic sa nu bea apa rece,lucrarile de care vorbeste noi suntem plictisiti de ele,nu se pot termina in actualul mandat si cu aceiasi echipa .Se plange ca salariile sunt mari si daca fac evaluari si selectie ce se intampla?dar cine e prost sa faca asa ceva,macar e sincer si recunoaste ca nu poate duce la final multe din lucrari,el e setat politic doar promisiuni electorale nimic mai mult si noi suntem plictisiti sa nu zic plictiseanu,asa ca doar evertizari ce prezic doar esecuri ca de obicei.
1229 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
1644 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
1941 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
2066 vizualizari 30 Apr 2024 18:08 Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Societatea care asigură transportul public local de persoane în municipiul Câmpina ne-a transmis programul curselor locale în ziua de 1 Mai, precum și în prima și a doua zi de Paște, respectiv, 5 și 6 mai 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV