Bugetul Câmpinei pentru 2019: cheltuielile cresc semnificativ, veniturile stau pe loc

Actualitate (Categoria articolului)

La ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii februarie, primarul Horia Tiseanu a promis că va chema la consultări pe tema bugetului local pentru 2019 pe reprezentanții tuturor partidelor care fac parte din CL (PNL și PMP - puterea locală, PSD și ALDE - opoziția locală). Anul trecut acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care opoziția s-a abținut la votarea bugetului, iar în lunile care au urmat au apărut multe discuții referitoare la buget. Mai mult, în 2018, pentru prima dată în ultimii zece ani, opoziția a reușit să respingă două rectificări bugetare, în octombrie și noiembrie, profitând și de absența unor consilieri liberali. Vă reamintim că, în Consiliul Local Câmpina, sunt 10 consilieri ai puterii locale (PNL+PMP) și 9 ai opoziției (PSD+ALDE). Deci o majoritate extrem de fragilă. 

Pentru bugetul pe 2019, primarul promite, așadar, că va discuta cu toată lumea. "Dar vă avertizez, va fi un buget greu de gestionat, pentru că vor fi cheltuieli foarte mari. Cheltuielile cu salariile au crescut semnificativ față de anul trecut, avem proiecte cu fonduri europene la care trebuie să asigurăm banii pentru cofinanțare, avem lucrările mari de asfaltare de străzi - Bobâlna, Calea Doftanei, Voila, avem de continuat lucrările la cimitirul nou, unde a fost reziliat contractul și trebuie să reluăm licitația, deci avem multe lucrări de investiții, la care se vor adăuga și cele de reparații", a afirmat primarul Horia Tiseanu în plenul ședinței CL. (video)
Primarul a mai menționat și faptul că unitățile de învățământ din municipiu au venit cu solicitări foarte mari de alocare de fonduri în 2019, la fel și cele două spitale - Municipal și Voila - care doresc să continue investițiile începute în 2018 sau să demareze alte lucrări. "Cheltuielile vor crește amețitor, iar venituri mai mari față de anul trecut nu cred că vom avea. În afară de acel credit pe care sper să-l câștigăm, nu văd de unde am putea obține bani suplimentari. Nu știm ce vom primi din impozitul pe venit și sumele defalcate din TVA. Poate ați văzut că sunt unele probleme, primarii marilor municipii au mers la Guvern pentru a-și exprima nemulțumirile față de cotele alocate, vom vedea ce va fi până la urmă", a mai declarat primarul Horia Tiseanu. (video)

Vă reamintim că, în 2019, vor crește cheltuielile cu salariile deoarece s-au majorat indemnizațiile persoanelor cu hndicap și salariile de bază pentru asistenții personali ai acestora. De asemenea, administrațiile locale sunt obligate prin lege să le acorde asistenților personali vouchere de vacanță și indemnizație de hrană. La Câmpina sunt 150 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap, iar fondul de salarii destinat acestora va crește cu aproape 19%.
În momentul de față nu se știe când va fi aprobat bugetul local pentru 2019. Mai întâi trebuie aprobat bugetul național, apoi va trebui aprobat bugetul județului - de către Consiliul Județean și abia apoi vor putea fi aprobate bugetele localităților.

4104 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • petre 07.02.2019 14:13 Ha,ha,Primarul e digitalizat are si functie de avertizare,au dat din greu, eu zic sa nu bea apa rece,lucrarile de care vorbeste noi suntem plictisiti de ele,nu se pot termina in actualul mandat si cu aceiasi echipa .Se plange ca salariile sunt mari si daca fac evaluari si selectie ce se intampla?dar cine e prost sa faca asa ceva,macar e sincer si recunoaste ca nu poate duce la final multe din lucrari,el e setat politic doar promisiuni electorale nimic mai mult si noi suntem plictisiti sa nu zic plictiseanu,asa ca doar evertizari ce prezic doar esecuri ca de obicei.

Actualitate

2973 vizualizari
08 aug. 2020 11:48

Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea școlii de la Poiana Câmpina a trecut de toate etapele de evaluare. Urmează semnarea contractului de finanțare

1 comentarii

Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia a transmis o adresă Primăriei Poiana Câmpina prin care anunță că proiectul privind modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu" a trecut de etapele de evaluare tehnică și evaluare financiară și intră în etapa de precontractare. În această etapă vor trebui trimise la ADR Sud-Muntenia, pentru dosarul proiectului, o serie de documente prevăzute în Ghidul Solicitantului, iar apoi va urma semnarea contractului de finanțare. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro), din care 5.287.988 lei reprezintă fondurile europene nerambursabile, iar 206.637 lei este contribuția de la bugetul local.

3349 vizualizari
08 aug. 2020 09:47

În skatepark-ul de 100.000 euro de la Câmpina au început să crească buruienile...

3 comentarii

Inaugurat în septembrie 2018, skatepark-ul din Câmpina, o investiție de 100.000 euro, cu care Primăria se mândrește, este pustiu în cea mai mare parte a timpului. Rar se întâmplă să vină aici copii sau tineri cu biciclete, role ori skateboard-uri. De folosit ce este, skatepark-ul a început să fie năpădit de buruieni pe alocuri.

Alte stiri recente

435 vizualizari
10 aug. 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 10 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2905 vizualizari
09 aug. 2020 11:06

Dilemă în Alianța PNL-USR-PLUS la Câmpina. Rămâne sau nu Horia Tiseanu pe lista pentru Consiliul Local?

2 comentarii

Constituirea Alianței PNL-USR-PLUS în județul Prahova a însemnat bulversarea totală a liberalilor câmpineni. Pentru că, vă reamintim, conform protocolului încheiat între formațiunile politice implicate, candidatul la Primăria Câmpina va fi Cătălin Florescu, din partea USR-PLUS, iar lista pentru Consiliul Local va avea o paritate de 1:1 și va fi deschisă de USR-PLUS. Este o lovitură grea pentru PNL Câmpina și pentru primarul Horia Tiseanu, scos astfel din cursa pentru un nou mandat.