La Zilele Medicale Prahovene, MEDIS Câmpina a prezentat un dispozitiv de laparo-painting, unic în țară

Eveniment (Categoria articolului)

Standul expozițional al Fundației Medis Câmpina, de la Simpozionul Național 'Zilele Medicale Prahovene', s-a bucurat de mare succes și asta în special datorită dispozitivului de laparo-painting, unic în țară. Practic, este un dispozitiv pentru antrenarea medicilor în vederea realizării operațiilor laparoscopice.

'Ideea de laparo-painting aparține unui coleg din Indonezia, dar ceea ce prezentăm noi acum este într-adevăr o premieră națională. Este un antrenament prin pictură pentru efectuarea operațiilor laparoscopice', ne-a declarat dr. Călin Tiu, care ne-a făcut și o demonstrație a ceea ce înseamnă laparo-painting-ul (video). Dispozitivul adus de Medis a reprezentat o adevărată atracție în rândul medicilor prezenți în acest week-end la Sinaia, la cea de-a 33-a ediție a Simpozionului Național 'Zilele Medicale Prahovene'. Și nu doar în rândul medicilor. Multă lume a dorit să-și încerce norocul, cu atât mai mult cu cât Medis a organizat și un concurs de laparo-painting - 'Arată-ne că laparoscopia este o artă'. Cel mai frumos desen a fost premiat cu un sejur în Bulgaria, pentru anul viitor, de 1 Mai, în stațiunea Nisipurile de Aur. 

10034 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1211 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1278 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

1291 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

991 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.