Maia Morgenstern, recital de muzică ebraică, la reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Surpriză extraordinară oferită de Federația Comunităților Evreiești din România, ieri, la reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina. Invitat de onoare a fost minunata actriță Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat. Iar Maia Morgenstern nu a venit singură, ci împreună cu fiica ei, Cabiria, alături de care ne-a oferit un moment artistic superb.

Maia și Cabiria au cântat, împreună cu formația Bucharest Klezmer Band, muzică tradițională evreiască (video). A fost un eveniment cu adevărat de excepție. Înainte de a cânta, Maia Morgenstern a vorbit despre bucuria pe care o are atunci când participă la astfel de acțiuni organizate pentru păstrarea culturii și tradițiilor evreiești, cum a fost și reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina. Dar Maia Morgenstern a vorbit și despre marea sa durere - Teatrul Evreiesc de Stat al cărui director este, un teatru important, care există în România de mai bine de 140 de ani, care are artiști minunați, reprezentanții foarte bune, dar care a rămas fără sediu de mai bine de doi ani. În 2014, acoperișul a fost luat de vânt, iar clădirea a fost inundată. Vorbim despre un monument istoric, nu doar despre sediul unui teatru. Iar de atunci, actorii Teatrului Evreiesc de Stat joacă pe unde se poate, pentru că reabilitarea clădirii al cărui proprietar este Primăria Capitalei nu a fost finalizată. Maia Morgenstern încă mai speră ca actorii Teatrului Evreiesc să se întoarcă în casa lor cea frumoasă, în clădirea în care funcționează din 1948.

Maia Morgenstern a primit din partea primarului Horia Tiseanu albumul 'Câmpina, bătrânul târg îmbracă haine noi', care cuprinde și multe fotografii reprezentând Câmpina de ieri și de azi.

14944 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Angela 24.07.2016 08:57 Pacat ca nu am stiut ca vine marea noastra actrita la Campina! Daca as fi stiut, as fi venit si eu cu mare drag s-o vad!
  • Gabriel 29.07.2016 10:29 Parintele Nicolae Steihardt spunea: "stati si va uitati ca prostii si nici nu stiti ce va asteapta" Asa si voi astia care ati fost acolo sau care aplaudati deschiderea acestei sinagogi. Sfantul Ioan gura de Aur spunea: "Sinagoga jidovilor (evreilor) e casa de desfrau, inchinare la idoli si pestera de talhari" Sa-i spuna cineva evreicei Maia cine a infiintat teatrul evreiesc de STAT! Radu Gyr, l-a infiintat in perioada cand evreii din Europa erau trimisi la Auschwitz. Cine e Radu Gyr? Unul din cei mai mari poeti pe care i-a avut neamul romanesc si care a indurat ani grei de temnita in inchisorile comuniste conduse la nivel inalt de....? EVREI. Nu ma astept sa publicati comentariul asta, cenzura voastra o sa-si spuna cuvantul, ca doar sunteti politic corecti, insa deschideti ochii oameni buni, tu ala care citesti comentariile, DESCHIDE OCHII!

Eveniment

3462 vizualizari
23 iun. 2022 10:53

Monumentul Eroilor Jandarmi din Câmpina a fost restaurat și va fi sfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unui eveniment de amploare

1 comentarii

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, cu sprijinul Primăriei Câmpina, organizează sâmbătă, 25 iunie 2022, de la ora 10.00, un eveniment pentru omagierea eroilor jandarmi din cadrul UM 0865, căzuți la Otopeni în decembrie 1989. În cadrul acestui eveniment va fi resfințit monumentul din fața unității de jandarmi, restaurat cu ajutorul unei sponsorizări obținute de Primăria municipiului.

2344 vizualizari
23 iun. 2022 09:39

Sâmbătă, 25 iunie 2022, primul concert în aer liber din această vară, în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

După cum v-am informat recent, Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina organizează în această vară mai multe spectacole pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. Primul concert va avea loc sâmbătă, 25 iunie 2022, de la ora 20.00 și va fi susținut de Kempes (Ovidiu Ioncu), fostul solist al formațiilor Cargo și Rezident EX.

Alte stiri recente

1444 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

4440 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.