Maia Morgenstern, recital de muzică ebraică, la reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Surpriză extraordinară oferită de Federația Comunităților Evreiești din România, ieri, la reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina. Invitat de onoare a fost minunata actriță Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat. Iar Maia Morgenstern nu a venit singură, ci împreună cu fiica ei, Cabiria, alături de care ne-a oferit un moment artistic superb.

Maia și Cabiria au cântat, împreună cu formația Bucharest Klezmer Band, muzică tradițională evreiască (video). A fost un eveniment cu adevărat de excepție. Înainte de a cânta, Maia Morgenstern a vorbit despre bucuria pe care o are atunci când participă la astfel de acțiuni organizate pentru păstrarea culturii și tradițiilor evreiești, cum a fost și reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina. Dar Maia Morgenstern a vorbit și despre marea sa durere - Teatrul Evreiesc de Stat al cărui director este, un teatru important, care există în România de mai bine de 140 de ani, care are artiști minunați, reprezentanții foarte bune, dar care a rămas fără sediu de mai bine de doi ani. În 2014, acoperișul a fost luat de vânt, iar clădirea a fost inundată. Vorbim despre un monument istoric, nu doar despre sediul unui teatru. Iar de atunci, actorii Teatrului Evreiesc de Stat joacă pe unde se poate, pentru că reabilitarea clădirii al cărui proprietar este Primăria Capitalei nu a fost finalizată. Maia Morgenstern încă mai speră ca actorii Teatrului Evreiesc să se întoarcă în casa lor cea frumoasă, în clădirea în care funcționează din 1948.

Maia Morgenstern a primit din partea primarului Horia Tiseanu albumul 'Câmpina, bătrânul târg îmbracă haine noi', care cuprinde și multe fotografii reprezentând Câmpina de ieri și de azi.

13683 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Angela 24.07.2016 08:57 Pacat ca nu am stiut ca vine marea noastra actrita la Campina! Daca as fi stiut, as fi venit si eu cu mare drag s-o vad!
  • Gabriel 29.07.2016 10:29 Parintele Nicolae Steihardt spunea: "stati si va uitati ca prostii si nici nu stiti ce va asteapta" Asa si voi astia care ati fost acolo sau care aplaudati deschiderea acestei sinagogi. Sfantul Ioan gura de Aur spunea: "Sinagoga jidovilor (evreilor) e casa de desfrau, inchinare la idoli si pestera de talhari" Sa-i spuna cineva evreicei Maia cine a infiintat teatrul evreiesc de STAT! Radu Gyr, l-a infiintat in perioada cand evreii din Europa erau trimisi la Auschwitz. Cine e Radu Gyr? Unul din cei mai mari poeti pe care i-a avut neamul romanesc si care a indurat ani grei de temnita in inchisorile comuniste conduse la nivel inalt de....? EVREI. Nu ma astept sa publicati comentariul asta, cenzura voastra o sa-si spuna cuvantul, ca doar sunteti politic corecti, insa deschideti ochii oameni buni, tu ala care citesti comentariile, DESCHIDE OCHII!

Eveniment

482 vizualizari
19 apr. 2019 21:42

Sunteți invitați să intrați în lumea "Pony Show", pe Domeniul Cantacuzino, de ziua tuturor copiilor

În perioada 31 mai - 2 iunie 2019, pe Domeniul Cantacuzino de la Florești va avea loc cea de-a treia ediție a Karpatia Pony Show, un spectacol ecvestru destinat în special familiilor cu copii, dar și tuturor iubitorilor de natură și de frumos. Karpatia Pony Show 2019 va duce mai departe succesul edițiilor anterioare pe perioada a trei zile de concursuri și show-uri desfășurate pe două arene.

2596 vizualizari
18 apr. 2019 20:46

Premiul de excelență pentru o câmpineancă superbă, Livia Pisăliță, la Concursul Național de Interpretare Muzicală "Pe aripile sunetului"

La Muzeul "George Enescu" din București s-a desfășurat recent Concursul Național de Interpretare Muzicală "Pe aripile sunetului", eveniment ajuns la cea de-a VI-a ediție. Este un concurs important, destinat copiilor și tinerilor de până la 18 ani, care studiază canto, pianul și chitara la școlile, liceele, colegiile de muzică și arte din țară, dar și la cluburile copiilor, case de cultură și alte instituții similare. La acest concurs de anvergură, Premiul de Excelență a fost câștigat de o câmpineancă - Livia Pisăliță, un copil minunat, un talent de excepție.

Alte stiri recente

1253 vizualizari
19 apr. 2019 20:10

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi", un proiect frumos derulat de Grădinița "Iulia Hasdeu" Câmpina

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina se derulează un proiect frumos și foarte interesant, izvorât intr-o idee generoasă - "Meseria de părinte se învață în fiecare zi". Joi, 18 aprilie, s-a derulat o nouă etapă din cadrul acestui proiect, eveniment la care au fost prezenți și mai mulți inspectori școlari din cadrul ISJ Prahova, tema acestei activități fiind legată de Sărbătorile Pascale - "Sărbători creștine alături de cei dragi".

1918 vizualizari
19 apr. 2019 18:55

Anul acesta, Procesiunea de Florii nu mai are loc la Câmpina, ci la Ploiești, cu participarea credincioșilor ortodocși din cea mai mare parte a județului

Ani la rând, la Câmpina, în Ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, adică în sâmbăta de dinaintea Floriilor, avea loc tradiționala Procesiune de Florii, un eveniment de mare însemnătate în plan spiritual pentru comunitatea locală. Preoți și măicuțe din Protorieria Câmpina, dar și sute de credincioși participau la această veche și frumoasă tradiție a Bisericii Ortodoxe, care arată legătura dintre Sâmbăta Învierii lui Lazăr și Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului.