Maia Morgenstern, recital de muzică ebraică, la reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Surpriză extraordinară oferită de Federația Comunităților Evreiești din România, ieri, la reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina. Invitat de onoare a fost minunata actriță Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat. Iar Maia Morgenstern nu a venit singură, ci împreună cu fiica ei, Cabiria, alături de care ne-a oferit un moment artistic superb.

Maia și Cabiria au cântat, împreună cu formația Bucharest Klezmer Band, muzică tradițională evreiască (video). A fost un eveniment cu adevărat de excepție. Înainte de a cânta, Maia Morgenstern a vorbit despre bucuria pe care o are atunci când participă la astfel de acțiuni organizate pentru păstrarea culturii și tradițiilor evreiești, cum a fost și reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina. Dar Maia Morgenstern a vorbit și despre marea sa durere - Teatrul Evreiesc de Stat al cărui director este, un teatru important, care există în România de mai bine de 140 de ani, care are artiști minunați, reprezentanții foarte bune, dar care a rămas fără sediu de mai bine de doi ani. În 2014, acoperișul a fost luat de vânt, iar clădirea a fost inundată. Vorbim despre un monument istoric, nu doar despre sediul unui teatru. Iar de atunci, actorii Teatrului Evreiesc de Stat joacă pe unde se poate, pentru că reabilitarea clădirii al cărui proprietar este Primăria Capitalei nu a fost finalizată. Maia Morgenstern încă mai speră ca actorii Teatrului Evreiesc să se întoarcă în casa lor cea frumoasă, în clădirea în care funcționează din 1948.

Maia Morgenstern a primit din partea primarului Horia Tiseanu albumul 'Câmpina, bătrânul târg îmbracă haine noi', care cuprinde și multe fotografii reprezentând Câmpina de ieri și de azi.

13796 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Angela 24.07.2016 08:57 Pacat ca nu am stiut ca vine marea noastra actrita la Campina! Daca as fi stiut, as fi venit si eu cu mare drag s-o vad!
  • Gabriel 29.07.2016 10:29 Parintele Nicolae Steihardt spunea: "stati si va uitati ca prostii si nici nu stiti ce va asteapta" Asa si voi astia care ati fost acolo sau care aplaudati deschiderea acestei sinagogi. Sfantul Ioan gura de Aur spunea: "Sinagoga jidovilor (evreilor) e casa de desfrau, inchinare la idoli si pestera de talhari" Sa-i spuna cineva evreicei Maia cine a infiintat teatrul evreiesc de STAT! Radu Gyr, l-a infiintat in perioada cand evreii din Europa erau trimisi la Auschwitz. Cine e Radu Gyr? Unul din cei mai mari poeti pe care i-a avut neamul romanesc si care a indurat ani grei de temnita in inchisorile comuniste conduse la nivel inalt de....? EVREI. Nu ma astept sa publicati comentariul asta, cenzura voastra o sa-si spuna cuvantul, ca doar sunteti politic corecti, insa deschideti ochii oameni buni, tu ala care citesti comentariile, DESCHIDE OCHII!

Eveniment

5481 vizualizari
05 aug. 2019 19:24

SanConfind i-a sărbătorit pe cei 500 de bebeluși născuți la maternitatea spitalului din Poiana Câmpina

1 comentarii

Un eveniment cu totul deosebit, unic, am spune noi, la nivelul maternităților din România, a avut loc duminică, 4 august 2019, în organizarea Spitalului SanConfind Poiana  Câmpina. În cei aproximativ trei ani de existență ai Maternității SanConfind s-au născut 500 de bebeluși. Motiv de sărbătoare în marea familie SanConfind, motiv de bucurie și mândrie pentru echipa medicală de aici, pentru că, iată, SanConfind aniversează... 500 de copii care au venit pe lume la spitalul din Poiana Câmpina.

3371 vizualizari
21 iul. 2019 19:04

Vernisajul Taberei de Pictură de la Câmpina a marcat ziua în care s-au împlinit 112 ani de la dispariția lui Nicolae Grigorescu

1 comentarii

21 iulie 1907 este ziua în care s-a stins din viață, în casa sa de la Câmpina, devenită astăzi muzeu, marele pictor Nicolae Grigorescu. Așadar, astăzi se împlinesc 112 ani de la dispariția maestrului Grigorescu și, pentru a marca această zi, la Câmpina a avut loc vernisajul Taberei de Pictură - un eveniment organizat de administrația locală, prin intermediul Casei Tineretului și ajuns în acest an la a treia ediție. În Parcul ”Regele Mihai I” au fost expuse picturile realizate pe parcursul unei săptămâni de cei 13 participanți la tabără și a avut loc premierea acestora. (video)

Alte stiri recente

230 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

310 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.