Dr. Călin Tiu: ”Ar fi benefică pentru spital și comunitate extinderea și pe terenul actualului cinematograf”

Actualitate (Categoria articolului)

Ideea a fost lansată de consilierul local Cosmin Raț în cadrul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro, în octombrie anul trecut. ”Pe locul actualului cinematograf, eu îmi doresc realizarea unui centru modern de primiri urgențe pentru Spitalul Municipal. Iar eu cred că acesta poate fi realizat în mare parte din donații ale oamenilor. Sunt convins că putem strânge suma necesară pentru construirea acestui centru de primiri urgențe, după ce rezolvăm situația juridică a acelui teren”, a spus atunci Cosmin Raț.

Profitând de posibilitatea unui dialog cu dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, am abordat și acest subiect. ”Ar fi benefică pentru spital și comunitate extinderea și pe terenul actualului cinematograf. După cum se știe, în urmă cu niște ani, am depus un proiect la Compania Națională de Investiții pentru realizarea unui nou corp de clădire în parcarea din fața Secției de Radiologie, între Ambulatoriu și fostul cinematograf. Din păcate, nu s-a mai realizat nimic. Acum, dacă am putea beneficia și de terenul pe care se află cinematograful, am putea realiza cu sprijinul administrației locale o extindere semnificativă a spitalului. În urmă cu niște ani am realizat un studiu și, la acel moment, aveam nevoie de încă vreo 5.000 mp pentru a ne putea desfășura activitatea în condiții optime. În plus, acum, după experiența pandemiei, beneficiind și de acest nou teren, am putea realiza un centru de primiri urgențe mult mai aproape de necesitățile actuale. Eu îl văd cu două module, astfel încât în cazul unei noi pandemii, să putem realiza circuite separate fără nicio problemă. De altfel, lumea trebuie să știe că la momentul realizării spitalului, în 1984, el nu a fost prevăzut cu un loc special amenajat pentru urgențe, astfel că am fost nevoiți să improvizăm actualul compartiment de primiri urgențe. Chiar cred că s-ar putea face ceva care să dăinuiască și care să rezolve problemele legate de urgențe pentru o cât mai lungă perioadă de timp”, a spus, printre altele, managerul Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu.
Acum, rămâne de văzut în ce măsură administrația locală și conducerea spitalului, poate cu ajutorul unor fonduri europene sau - de ce nu? - cu sprijinul comunității de afaceri locale, vor contribui pentru realizarea unui serviciu de urgențe la Spitalul Municipal, nu doar nou și la standarde europene pentru mileniul al III-lea, ci și extrem de util pentru întreaga zonă.

4998 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 11.02.2023 12:22 Este o rușine acestă clădire, parca e bombardată,geamuri sparte, focar de infecție, oare primărie nu vede acest lucru?... Ca de altfel și scheletele de peste drum...ar trebui ca pe stema orașului să figureze aceste ruine!... Trebuie văzut cine-i proprietarului și amendat până îl ia dracul, să renunțe la aceste scursuri...
  • John 11.02.2023 16:01 Este adevărat că cinematograful a ajuns o ruină din vina altora...pe de altă parte atât spatiu cât și clădirea stă în găt de mult timp multor șmecheri printre care si administrația spitalului și altor așa ziși consilieri ai primariei.Spitalul este destul de mare pentru a realiza așa zisul centru de primiri urgențe și altă parte a spitalului...fantezie vă trebuie nu spital cât orașul și pe deasupra mult bun simt..
  • El Puerco 12.02.2023 11:51 Adminstratia locala asteapta ca sa vina un cutremur ca in Turcia sa le rezolve problemele. Panica in urma dezastrelor pentru a-si justifica lipsa de planificare si inteligenta in conducerea admistrativa a orasului.
  • Cojocaru Ion 12.05.2023 10:40 Susțin demolarea de urgență. Pe amplasament să se construiască secție UPU pentru Spitalul Municipal Campna și o miniparcare auto .

Actualitate

1574 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1716 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

226 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

426 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.