Parcometrele din centrul Câmpinei au devenit funcționale

Actualitate (Categoria articolului)

”De ce nu sunt încă funcționale parcometrele din zona centrală a Câmpinei?”, am întrebat la Primăria Câmpina în urmă cu aproximativ trei săptămâni, atunci când parcometrele erau deja instalate de mai bine de o lună. ”Pentru punerea în funcțiune a parcometrelor va fi nevoie mai întâi de aprobarea unui regulament de funcționare a acestora, printr-o hotărâre a Consiliului Local”, a fost răspunsul Primăriei Câmpina.

La ultima ședință a Consiliului Local din acest mandat nu a fost discutat un astfel de regulament. Cu toate acestea, surpriză, vineri, 18 septembrie, Primăria Câmpina anunță că parcometrele au devenit... funcționale!
”Cele 5 parcometre ce au fost montate pe strada Republicii au devenit funcționale și se află într-o perioadă de probă, funcționând concomitent cu casierii clasici ai parcării până la sfărșitul acestei luni. Reamintim faptul că aceste parcometre pot fi regăsite pe Strada Republicii astfel:
- două în zona fostului magazin ”Gospodarul” (stânga/ dreapta);
- trei pe tronsonul cuprins între Corpul C2 al Pieței Centrale și intersecția cu Calea Doftanei (stânga/ dreapta).
Tichetele de parcare pentru parcarea cu plată aferentă Străzii Republicii pot fi plătite prin intermediul:
- automatelor de parcare (folosind monede, bancnote sau card bancar contactless);
- mesajelor text (SMS) transmise la numărul scurt 7442;
- aplicației mobile pentru plata cu cardul – aplicația UPPARK.
Taxa pentru parcare este de 2,2 lei/ oră, conform HCL 172/19 decembrie 2019.
Obligația de plată a tarifelor prevăzute în regulament se aplică doar de luni până vineri, între orele 8.00 – 17.00 și sâmbăta între orele 8.00 - 15.00. Începând cu data de 1 octombrie, taxarea se va face exclusiv prin intermediul acestor parcometre, lipsa tichetului de parcare putând fi sancționată conform reglementărilor legale”, se arată într-un comunicat al Primăriei Câmpina.
Nicio vorbă despre regulamentul de funcționare al acestor parcometre sau de ce a fost nevoie de două luni de la montarea lor (22 iulie), și până la punerea lor în funcțiune - 18 septembrie. Mai avem, însă, puțină răbdare și, poate, din 27 septembrie se vor schimba lucrurile și din acest punct de vedere. 

2050 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

990 vizualizari
20 oct. 2020 20:30

Personalul auxiliar din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și-a recâștigat în instanță sporurile pierdute în 2019

La finalul anului 2018, odată cu aplicarea Ordonanței de Urgență nr.114, angajaților din spitale, cei care formează personalul auxiliar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, bucătărese etc), le-au fost tăiate sporurile pentru munca prestată în week-end, de sărbătorile legale și în celelalte zile declarate libere conform reglementărilor legale în vigoare. Peste 50 de angajați ai Spitalului Municipal Câmpina au dat în judecată instituția și au câștigat procesul atât la fond, cât și la apel.

1765 vizualizari
20 oct. 2020 07:59

Accident pe DN1, la Breaza. Un autocamion a ajuns pe calea ferată, cabina sa fiind acroșată de un tren

Pe DN1, pe raza localității Breaza, a avut loc luni seară un accident de circulație și doar o minune a făcut ca să nu vorbim despre o tragedie. Au fost implicate trei autovehicule, dintre care două autocamioane, unul dintre acestea a ajuns pe calea ferată, unde cabina sa a fost acroșată de un tren, dar cu toate acestea nimeni nu a fost rănit.

Alte stiri recente

398 vizualizari
20 oct. 2020 20:25

Game Changers Câmpina organizează o conferință online despre dezvoltare personală

Dezvoltarea personală este un domeniu încă prea puțin explorat la noi, dar încet-încet, mai ales în rândul tinerilor, al celor aflați la început de drum în viață, acest domeniu devine din ce în ce mai apreciat. Poate tocmai de aici a apărut și dorința Grupului Informal de Inițiativă Game Changers Câmpina de a organiza un astfel de eveniment. Inițial, s-a dorit o conferință față în față, dar pentru că lucrurile din punct de vedere al măsuirilor sanitare sunt încă destul de complicate, s-a decis oganizarea acestei conferințe online.

1147 vizualizari
20 oct. 2020 19:27

Sebastian Strechioiu (Lido Câmpina) a urcat pe podium în etapa a patra a Campionatului Național de Motocros

În week-end, pe traseul de Șugaș, de lângă Sf. Gheorghe, a avut loc etapa a patra a Campionatului Național de Motocros, competiție la care au participat și sportivi de la clubul Lido Câmpina, club condus de fostul mare campion Cătălin Duță.