Incendiu de vegetație pe muntele Steiasa, de la Valea Doftanei

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Suprafața estimată afectată de incendiu este de 250 hectare, conform purtătorului de cuvânt al ISU Prahova.
15 pompieri militari din cadrul Detașamentului Câmpina și zece cetățeni și lucrători ai Ocolului Silvic din Valea Doftanei se luptă de câteva ore bune pe muntele Steiasa din Valea Doftanei, cu un incendiu de vegetație uscată.

Incendiul are loc într-o zonă destul de greu accesibilă, într-un gol alpin și, cel puțin deocamdată, nu se cunosc cauzele producerii sale.
Din partea Ocolului Silvic Câmpina acțiunea de stingere a incendiului de pe muntele Steiasa a fost coordonată de Ion Manea, care ne-a declarat la finalul acțiunii: ”A fost un efort intens, o acțiune de amploare, având în vedere în primul rând suprafața foarte mare afectată de incendiu. Au luat parte la acest efort peste 20 de pompieri militari, inclusiv de la Sinaia și Comarnic, dar și peste 40 de lucrători și voluntari din cadrul Ocolului Silvic Câmpina și Ocolului Slvic Doftana. Unul dintre cele mai dificile obstacole a fost aducerea la baza incendiului a tuturor acestor forțe. S-a urcat exclusiv cu mașini de teren și cu o șenilată. Intervenția în sine a fost și ea extrem de dificilă, dar la final pot spune că a fost un succes pentru că am evitat o catastrofă de proporții, ca focul să ajungă la exploatarea forestieră. Nu știu cine și cum ar mai fi putut opri incendiul, în condițiile vântului destul de puternic, dacă ajungea la pădure. De asemenea, a fost extrem de dificilă și coborârea de pe munte a tuturor oamenilor care au participat la stingerea incendiului. Nu a fost deloc simplu și ne-am luat toate măsurile pentru a evita orice situație neplăcută, care poate apărea noaptea pe munte. Din discuțiile pe care le-am avut și cu reprezentanții pompierilor militari, o cauză preliminară a incendiului ar putea fi lăsarea unui foc nesupravegheat, cel mai probabil de către cei care caută bureți în această perioadă a anului, în această zonă montană”, ne-a mai precizat Ion Manea.
Vom reveni.

(Sursa foto - ISU Prahova / Ocolul Silvic Câmpina)

4787 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

969 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1595 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

383 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

600 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.