Credincioșii romano-catolici sărbătoresc astăzi Sfintele Paște

Eveniment (Categoria articolului)

Un milion de creștini catolici din România sărbătoresc astăzi, 21 aprilie 2019, Învierea Domnului, printre ei numărându-se și comunitatea romano-catolică din Câmpina. Credincioşii romano-catolici au celebrat, în noapte de sâmbătă spre duminică, Vigilia Pascală care include ritualul binecuvântării focului și venirea Luminii Sfinte prin care credincioșii sunt luminați de Cristos. Vigilia Pascală simbolizează trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat. 

Noaptea trecută, Biserica Romano Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Câmpina a fost plină de credincioși veniți să participe la slujbă și să primească Lumina Sfântă a Învierii Domnului. Astăzi este Paștele catolic, cu o săptămână înaintea celui ortodox. În toate bisericile catolice din țară, astăzi va fi oficiată Sfânta Liturghie Solemnă a Învierii Domnului. 
La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din 200 de familii, în total aproximativ 400 de persoane. Biserica Catolică are hramul Sfântului Anton de la Padova, marele făcător de minuni, unul dintre cei mai importanți și iubiți sfinți ai creștinătății. Biserica a fost construită în perioada 1904-1906 de inginerul german Anton Raky și este o bijuterie arhitecturală, poate una dintre cele mai frumoase clădiri din Câmpina și împrejurimi. 

Vă prezentăm în continuare un mesaj al Papei Francisc, pe care îl putem înțelege cu toții, indiferent cărei Biserică aparținem: 
"Pe măsură ce îmbătrânim și devenim înțelepți, ne dăm seama încet că:
- Un ceas de 3000 euro marchează același timp cu un ceas de 30 euro.
- Un portofel de 300 euro conține aceeași sumă ca și portofelul de 30 euro.
- Singurătatea într-o casă de 70 mp sau 300 mp este aceeași.
Sper că într-o zi veți realiza că fericirea voastră interioară nu vine din lucrurile materiale ale lumii. Nu contează dacă călătoriți la clasa întâi sau la economic; este același tarif dacă avionul cade. 
Sper că vă dați seama că atunci când aveți prieteni și frați și surori cu care să vorbiți, să râdeți și să cântați, este o adevărată fericire.
Cinci fapte incontestabile ale fericirii:
- Nu vă educați copiii să fie bogați, educați-i să fie fericiți, astfel încât ei să vadă valoarea lucrurilor și nu prețul lor.
- Mâncați mâncarea ca și cum ar fi medicamentul, altfel va trebui să vă luați medicamentul ca și cum ar fi mâncarea.
- Persoana care te iubește nu te va părăsi niciodată. Chiar dacă există 100 de motive să renunțe, va găsi un motiv pentru a rămâne.
- Există o mare diferență între a fi un om și a fi uman. Foarte puțini o înțeleg.
- Erai iubit când te-ai născut și vei fi iubit când vei muri. Între cele două depinde de tine.
- Cei mai buni medici din lume sunt: lumina soarelui, odihna, exercițiul, dieta, încrederea în sine și... prietenii. Cel mai bun dar pe care-l poți da cuiva este timpul tău și trebuie întotdeauna să fie dat familiei sau unui bun prieten".

Sărbători Pascale fericite tuturor credincioșilor romano-catolici!

7603 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1250 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2069 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

260 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

372 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.