CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Primul pas pentru preluarea de către administrația din Câmpina a Muzeului Memorial ”Nicolae Grigorescu”

- Actualitate -

Primul pas pentru preluarea de către administrația din Câmpina a Muzeului Memorial ”Nicolae Grigorescu”

În luna iunie a acestui an, într-un interviu cu primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, CâmpinaTV.ro vă anunța în premieră intenția administrației locale de a demara procedurilor pentru preluarea Muzeului Memorial ”Nicolae Grigorescu”, care în prezent funcționează ca secție a Muzeului Județean de Artă "Ion Ionescu-Quintus" din Ploiești, aflat în subordinea Consiliului Județean Prahova.

A urmat o corespondență cu Consiliul Județean Prahova, iar la finalul lunii octombrie, în ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, a venit și primul pas oficial - Consiliul Local a aprobat solicitarea trecerii Muzeului Memorial ”Nicolae Grigorescu” din domeniul public al județului Prahova și administrarea Muzeului Județean de Artă Prahova ”Ion Ionescu-Quintus” în domeniul public al Câmpinei.
În prezent, la Muzeul Memorial ”Nicolae Grigorescu” sunt patru posturi de execuție de natură contractuală, din care la acest moment sunt ocupate doar două. Din punct de vedere al patrimoniului, aici există 49 lucrări de pictură, 102 lucrări de grafică, 11 lucrări de pictură aflate în custodie de la Muzeul Național de Artă, 11 lucrări de pictură în custodie de la Muzeul Județean de Artă, 37 alte lucrări de pictură și grafică, dar și 22 obiecte de arhivă memorială și 177 alte obiecte cu valoare memorială.
La acestea se vor adăuga cele 202 schițe și desene în creion, peniță și laviu, ultimele realizate de pictorul Nicolae Grigorescu în casa sa de la Câmpina, care au fost vândute Primăriei Câmpina în anul 1939 de unicul moștenitor al pictorului, fiul său Gheorghe N. Grigorescu, și recâștigate de Primărie după un lung proces cu Ministerul Culturii și Muzeul Național de Artă. Acestea se află în spațiul special amenajat la etajul Casei Căsătoriilor de pe Bulevardul Culturii.
Astfel, prin aducerea Muzeului Memorial ”Nicolae Grigorescu” în administrarea autorităților locale s-ar întregi zestrea culturală a Câmpinei, fără să mai adăugăm potențialele investiții care s-ar putea face, în condițiile în care, și o spunem cu regret, autorităților județene nu le-a păsat niciodată de acest muzeu de la Câmpina. Următorul pas care trebuie făcut ar fi o hotărâre a Consiliului Județean prin care să se aprobe trecerea muzeului în domeniul public al Câmpinei. Să sperăm că de această dată preluarea Muzeului "Grigorescu" de către Câmpina va avea succes pentru că, vă reamintim, în anii trecuți au mai exstat demersuri ale administrației locale în acest sens, dar de fiecare dată autoritățile județene s-au opus.


29 Oct 2023 19:22 1907 vizualizari


Comentarii






Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1580 vizualizari 08 May 2024 23:06 Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine care ar putea intra în topul fotografiilor primite de la cititori în acest an.

citeste mai mult
2033 vizualizari 08 May 2024 22:09 Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

În urma ședinței Comisiei Municipale pentru Siguranța Circulației Rutiere, care a avut loc miercuri, 8 mai, Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea unor restricții de trafic rutier.

citeste mai mult
1506 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3265 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV