CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Cărțile de identitate ale alegătorilor vor fi scanate în secțiile de votare

- Actualitate -

Cărțile de identitate ale alegătorilor vor fi scanate în secțiile de votare Atât la nivel central, cât și în teritoriu se fac deja se fac pregătiri pentru alegerile locale din vara anului viitor. Pe partea de organizare, cea mai importantă noutate este aceea că în fiecare secție de votare va exista un informatician care va scana toate cărțile de identitate ale persoanelor care se prezintă la urne.

Noutatea a apărut în urma modificării Legii alegerilor locale, STS fiind organismul care va coordona din punct de vedere tehnic informatizarea scrutinului. În fiecare secție de votare va exista un informatician care va aplica sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului multiplu. Practic, în momentul în care intră în secția de votare, fiecărui alegător i se va scana cartea de identitate, sistemul anunțând instantaneu dacă persoana respectivă a mai votat sau nu, dacă are sau nu drept de vot, dacă nu cumva și-a pierdut acest drept în urma unei hotărâri judecătorești definitive. În situația în care alegătorul se prezintă cu buletin model vechi și nu cu cartea de identitate, operatorul va trece manual codul numeric al persoanei în sistem. La nivelul municipiului Câmpina, la alegerile locale de anul viitor vor exista 23 de secții de votare, fiind deja verificată posibilitatea instalării unei conexiuni la internet în fiecare secție în parte. De asemenea, o listă cu 28 persoane care să îndeplinească funcția de operator informatician a fost deja trimisă de către Primăria Câmpina la Autoritatea Electorală Județeană, cea care se va ocupa de instruirea personalului. Practic, acest sistem a fost creat și va fi introdus în scopul prevenirii votului multiplu, o problemă ridicată de partide la toate tipurile de alegeri și motivul celor mai multe contestații depuse în urma unui scrutin electoral.


18 Nov 2015 09:24 7325 vizualizari



Comentarii






2563 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1406 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5168 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1128 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV