Mesajul antidrog al elevilor de la Școala Gimnazială Centrală Câmpina

Social (Categoria articolului)

Școala Centrală Câmpina participă la Proiectul Național “Mesajul meu antidrog”, iar una dintre acțiunile din acest proiect s-a derulat în perioada  februarie-aprilie 2021, atunci când cursurile şcolare s-au desfăşurat cu prezenţă fizică a elevilor în unitatea de învățământ.

Acțiunea, la care au participat elevii de gimnaziu, a fost coordonată de directorul instituției, profesor de biologie Florentina Dumitrașcu, și a constat în promovarea unui comportament sănătos şi prevenire a consumului de droguri, inclusiv tutun, alcool şi substanţe noi cu efecte psihoactive în rândul populaţiei şcolare. “Obiectivul principal al acţiunii a fost creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a elevilor în vederea evitării consumului de droguri, inclusiv tutun, alcool şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, respectiv orientarea tinerilor către activităţi culturale, artistice şi sportive. În cadrul proiectului au fost discutate cu elevii subiecte legate dedroguri, ce sunt acestea, care sunt drogurile legale și care sunt ilegale, de ce consumă oamenii droguri, cât de important este să-ți recunoști dependența și cum se poate obține sprijin din partea școlii, familiei, comunității”, ne-a declarat prof. Florentina Dumitrașcu, directorul Școlii Gimnaziale Centrale. Deviza acestui proiect este “Îndrăznește să fii sănătos! Drumul spre viitor este decizia ta!”

În cadrul aceluiași proiect au fost promovate “reguli de aur” pentru o viaţă sănătoasă, cum ar fi, de exemplu, consumarea de fructe și legume proaspete, o hidratare corespunzătoare, mișcarea în aer liber, respectarea timpului de odihnă şi a programului de lucru, păstrarea igienei corporale, a curățeniei în locuință, dar și în mediul înconjurător, socializarea, cititul etc. Elevii şi-au exprimat într-un mod artistic opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri, iar lucrările de desen, grafică, pictură şi free-style (eseu, clip video etc) realizate de ei vor participa la Proiectul Național „Mesajul meu antidrog”.
 „MESAJUL MEU ANTIDROG” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal din țară şi s-a desfăşurat anual, încă de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog. La niveul județului Prahova, proiectul este promovat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova, cu care Școala Centrală Câmpina are o foarte bună colaborare.

4775 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

7403 vizualizari
08 dec. 2021 17:46

A încetat din viață omul de afaceri câmpinean Florin Abagiu

6 comentarii

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova anunțau, în această după-amiază, producerea unui accident rutier grav pe drumul județean 144, între Florești și Nedelea.

2792 vizualizari
07 dec. 2021 19:26

2.500 lei s-au strâns la Târgul de dulciuri de la Câmpina pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului

2.500 lei este suma strânsă la Târgul de dulciuri de Moș Nicolae pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina. Poate nu este o sumă mare, dar când o strângi din câte 4 lei - 5 lei - 6 lei, pe dulciuri create de tinerii voluntari, atunci efortul înseamnă că a fost unul generos și răsplătit pe măsură.

Alte stiri recente

1 vizualizari
09 dec. 2021 09:22

Noi reacții la intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din Câmpina, lângă Casa cu Grifoni

V-am prezentat până acum punctele de vedere ale majorității partidelor cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina (PNL, PSD, USR, PMP, POL) în legătură cu intenția unei firme private de a construi un bloc la doi pași de Primărie, pe terenul pe care s-a aflat cândva grădina de vară. Teren aparținând firmei respective. Am primit la redacție și alte reacții, de această dată din partea președintelui Partidului Prahova în Acțiune - Daniel Ioniță și din partea consilierului local Cezar Grama (Partidul Verde).

18 vizualizari
09 dec. 2021 08:48

FORJA NEPTUN angajează controlor calitate

Societatea FORJA NEPTUN SRL angajează CONTROLOR CALITATE.