CJSU Prahova a decis obligativitatea purtării măștii de protecție în spații deschise, pe tot teritoriul județului, pe toată durata stării de alertă

Social (Categoria articolului)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit joi, 30 iulie 2020, într-o ședință extraordinară în care a fost dezbătută și aprobată Hotărârea nr.42/2020, privind obligativitatea purtării măștii în spații deschise, pe toată durata stării de alertă. Măsura vine pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și îi vizează pe toți cei care locuiesc și/sau circulă pe teritoriul județului.

Hotărârea CJSU Prahova nr.42/2020 va intra în vigoare de la 1 august 2020, începând cu ora 07.00. Purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie, în spații publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 și  15.00-23.00. Exceptați de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. 
După cum informează Prefectura Prahova, spațiile și intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcției de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane între orele și în locurile unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară, conform legii. Decizia de astăzi a CJSU Prahova este transpunerea în aplicare a unei prime măsuri dintre cele propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (Hotărârea nr.37/2020) și aprobate de Executiv prin Hotărârea de Guvern nr.553, în data de 29 iulie. În funcție de evoluția situației, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise și/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum și al altor operatori de profil.

6677 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 30.07.2020 17:39 O tara de idioti!De la ora 11.00 pana la 15.00 si 23.00-07.00 nu exista virusul.Atata minte sa fie in capul celor de la dsp.Asta e chiar foarte tare.De la 23.00 pana la 06.00 as mai intelege,dar la pranz?Au ramas masti pe stoc nevandute?Cati isi pot permite achizitia mastilor pentru toata familia?Incepe campania electorala si in loc de ulei si zahar primim masti si dezinfectanti?Astept poze cu politicienii care impart masti.
  • ali t 30.07.2020 22:24 ideea e ca la o terasa nu se poate purta masca si terasele sunt cele mai mari surse.. de pe strada e greu sa iei virusul dar dintr un loc unde se bea si se mananca e f f usor.. la fel poti sa il iei de la petreceri sau intalniri cu multe persoane la cineva acasa si acolo chiar nu ai ce sa faci... deci, chiar daca masurile sunt bune, nu cred ca vor ajuta prea mult pentru ca multi oameni sunt tot cum sunt ...
  • Criss 30.07.2020 22:54 Cat de tâmpit poti fi si idiot pe deasupra ....numai la noi in Romania..idioti din Guvern putea sa gandeasca ca niste ... ...in Germania copii mei nu au purtat masca nici macar la scoala ...au facut scoala la inceput 1 zi pe săptămâna dupa 2 săptămâni au inceput normal ...pe strada si pe terase ,plaje nu se poarta masca ...cum poate ... astia ... din Guvern sa impuna masca copiilor ...

Social

1599 vizualizari
12 aug. 2020 07:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 12 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2792 vizualizari
11 aug. 2020 07:39

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 11 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

876 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

1664 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.