Sinaia a obținut trofeul pentru cea mai bună stațiune de schi din România, la Gala World Ski Awards desfășurată în Austria

Eveniment (Categoria articolului)

Țara noastră a fost inclusă în premieră pe lista participanților la World Ski Awards. Sinaia a câștigat trofeul pentru cea mai bună stațiune de schi din România, iar premiul i-a fost înmânat primarului Vlad Oprea în cadrul Galei World Ski Awards care a avut loc week-end-ul trecut la Kitzbuhel, în Austria.

World Ski Awards este cel mai important eveniment internațional destinat premierii și promovării industriei turismului de iarnă. Au fost premiate stațiuni, hoteluri, cabane și agenții de turism din peste 30 de țări din toată lumea, printre care unele recunoscute la nivel mondial, cum ar fi Austria, Franța, Italia, dar și state în care acest tip de turism a înregistrat progrse uimitoare în ultimii ani: Japonia, China, Noua Zeelandă sau Australia. Despre România s-a vorbit pentru prima dată la acest nivel. Din țara noastră au fost nominalizate nouă stațiuni: Sinaia, Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Rânca, Arena Platoș, Straja, Vatra Dornei și Vidra Transalpina. 
La Gala World Ski Awards, Sinaia a fost reprezentată de primarul Vlad Oprea și administratorul Domneiului Schiabil, Maria Floricică. "Este, evident, o distincție extrem de importantă pentru orașul nostru, o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. În 2007, Primăria Sinaia și Consiliul Local au demarat o serie de investiții majore în Domeniul Schiabil. S-au construit de atunci trei instalații pe cablu, două gondole și un telescaun, două instalații de zăpadă artificială, s-au achiziționat mașini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. Am construit, pe domeniul schiabil, una dintre cele mai frumoase cabane turistice din România: Stâna Târle. Sunt investiții care se ridică la aproximativ 32 de milioane de euro, o sumă foarte mare pentru un oraș atât de mic. Un astfel de trofeu îți dă o oarecare încredere, confirmă un potențial. Suntem la început comparativ cu alții, dar putem privi viitorul cu ceva mai mult optimism", a declarat primarul Vlad Oprea.

(Fotografii puse la dispoziție de Primăria Sinaia)

4478 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 22.11.2017 15:22 În vara acestui an am fost la Cota 2000. Au distrus fostul restaurant de acolo. La WC am turnat apă cu un ibric care era legat cu o sfoară de butoiul - sursă de apă. Nu am avut de unde să cumpăr o sticlă de apă. Da, sunt instalații pe cablu. Dar atât. Instalația de zăpadă este cumpărată dar nu a funcționat în iarna trecută. Alte servicii .... zero. WOW ...păi dacă așa au câștigat

Eveniment

173 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1737 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.

Alte stiri recente

1284 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.

1027 vizualizari
27 mar. 2023 18:28

27 de persoane și-au găsit un loc de muncă la Târgul Joburilor de lângă casă, organizat sâmbătă la Câmpina

Peste 130 de câmpineni interesați de un loc de muncă au discutat cu angajatorii locali și 27 dintre aceștia și-au găsit un job sâmbătă, 25 martie 2023, în cadrul Târgului Joburilor de lângă casă, eveniment organizat de Asociația Cartierelor Câmpinița și Muscel, prin inițiativa Cumpără de lângă casă.