Poluarea îi scoate din nou în stradă pe locuitorii din Băicoi, pe 28 octombrie 2018

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 28 octombrie 2018, de la ora 13.00, Asociația Eco Natura Comunității Băicoi va organiza o acțiune de protest împotriva poluării aerului cu hidrogen sulfurat și alte substanțe toxice cu efect nociv asupra sănătății locuitorilor. Va fi un protest pașnic, apolitic, un protest autorizat și susținut de administrația locală, care se va desfășura în zona blocurilor din Cartierul Liliești, după cum ne-au precizat reprezentanții asociației menționate.

Amintim faptul că, în perioada 12 septembrie - 3 octombrie 2018, APM Prahova a realizat măsurători în zona Țintea în vederea determinării calității aerului, fiind identificate 228 de depășiri ale concentrației de hidrogen sulfurat pentru o perioadă de 21 de zile consecutiveÎn urma controalelor efectuate de Garda de Mediu, societatea Vitalia a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la emisiile industriale, iar APM Prahova a emis Notificarea Prealabilă în vederea suspendării Autorizației Integrate de Mediu a acestei societăți. În ciuda acestor măsuri implementate de autorități, reprezentantul Vitalia susține că poluarea aerului nu are nicio legătură cu societatea pe care o administrează, chiar dacă este foarte ușor de identificat sursa mirosului resimțit de sute sau chiar mii de persoane care sau trec prin zonă. Dreptul la un mediu sănătos este garantat de Constituția României, la Art.35, iar acest drept ne-a fost încălcat brutal!, se menționează în comunicatul de presă remis de Asociația Eco Natura Comunității Băicoi.
Nu este prima acțiune de protest organizată la Băicoi de această asociație pentru protecția mediului. Problemele legate de poluare au apărut de mai multă vreme, fiind generate de operațiunile de prelucrare a deșeurilor periculoase și nepericuloase de la depozitul societății Vitalia.

(Sursă foto - Agerpres)

4418 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

512 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

831 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

761 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1530 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.