Săptămâna Județeană a Nonviolenței în mediul școlar, care include și Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli (30 ianuarie), a fost marcată la Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu” din municipiul Câmpina, atât la ciclul primar, cât și la cel gimnazial, printr-o serie de acțiuni menite să promoveze ideea de educare a copiilor în armonie, toleranță, solidaritate și respect.
Conducerea școlii (director Raluca Crețu și director adjunct Corina Gheorghe) și cadrele didactice le-au vorbit copiilor despre colegialitate, prietenie și încredere, despre lucruri frumoase și fapte bune, despre importanța toleranței și a rezolvării conflictelor prin dialog. La clasele gimnaziale, în mijlocul copiilor s-au aflat și reprezentanți de la Biroul de Siguranță Școlară din cadrul Poliției Municipiului Câmpina, precum și primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au fost interactive, un dialog real despre conștientizarea consecințelor faptelor comise cu violență.
Chiar dacă Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Şcoală este sărbătorită pe 30 ianuarie, mesajul ei trebuie să dureze şi să se manifeste în fiecare zi. Toate formele agresiunii trebuie să dispară, iar relaţiile interumane elev-coleg, elev-profesor, elev-părinte trebuie dezvoltate astfel încât să primezeputerea de convingere a cuvântului şi nu a violenţei.
Am reunit oferte privind meniul zilei la restaurante din Câmpina pentru a vă oferi posibilitatea de a avea totul într-un singur loc.
Spațiul în care a funcționat Club Live, dar cu deschidere spre holul mare de la parterul Casei Tineretului, a fost amenajat în așa fel încât să amintească de anii '80.
Fundația Zamolxes din Câmpina organizează în perioada 6-10 noiembrie 2024 cursul din cadrul proiectului ”Ferestre spre viitor - curs de competențe antreprenoriale pentru tineret”, proiect care a început pe 14 iunie și se va încheia la 30 noiembrie 2024. Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Prahova.
"Wings of Hope" sau "Aripile speranței" este un proiect internațional al cărui scop principal vizează crearea unor comunități unite, care să sprijine copiii orfani și pe cei din spitale. În România, de acest proiect se ocupă o tânără din Câmpina, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Se numește Daria Dimian, iar pentru ea voluntariatul a devenit un mod de a fi.