Despre colegialitate, prietenie și înțelegere, la Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu”, în Săptămâna Nonviolenței

Social (Categoria articolului)

Săptămâna Județeană a Nonviolenței în mediul școlar, care include și Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli (30 ianuarie), a fost marcată la Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu” din municipiul Câmpina, atât la ciclul primar, cât și la cel gimnazial, printr-o serie de acțiuni menite să promoveze ideea de educare a copiilor în armonie, toleranță, solidaritate și respect.

Conducerea școlii (director Raluca Crețu și director adjunct Corina Gheorghe) și cadrele didactice le-au vorbit copiilor despre colegialitate, prietenie și încredere, despre lucruri frumoase și fapte bune, despre importanța toleranței și a rezolvării conflictelor prin dialog. La clasele gimnaziale, în mijlocul copiilor s-au aflat și reprezentanți de la Biroul de Siguranță Școlară din cadrul Poliției Municipiului Câmpina, precum și primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au fost interactive, un dialog real despre conștientizarea consecințelor faptelor comise cu violență.
Chiar dacă Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Şcoală este sărbătorită pe 30 ianuarie, mesajul ei trebuie să dureze şi să se manifeste în fiecare zi. Toate formele agresiunii trebuie să dispară, iar relaţiile interumane elev-coleg, elev-profesor, elev-părinte trebuie dezvoltate astfel încât să primezeputerea de convingere a cuvântului şi nu a violenţei.

1859 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

581 vizualizari
29 feb. 2024 18:50

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează în acest an mai multe cursuri gratuite pentru șomeri

În cursul anului 2024, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează mai multe cursuri de calificare, gratuite, pentru șomeri. 

1435 vizualizari
28 feb. 2024 20:47

“Dar din inimă de copil”, o nouă ediție a Târgului de Mărțișoare organizat la Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu” Câmpina

Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" din Câmpina păstrează tradiția și a organizat și în acest an Târgul de Mărțișoare “Dar din inimă de copil”. Un eveniment caritabil, pentru care se mobilizează toată lumea - copii, părinți, bunici, cadre didactice. Ca în fiecare an, banii strânși la Târgul de Mărțișoare sunt donați pentru un caz umanitar.

Alte stiri recente

180 vizualizari
01 mar. 2024 11:37

Primim de la cititori. Ciotul de pe Strada Primăverii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425, această imagine surprinsă pe Strada Primăverii, din Câmpina, în apropierea intersecției cu Strada Castanilor.

163 vizualizari
01 mar. 2024 07:51

Proiectul de OUG privind comasarea alegerilor, în consultare publică. Primarii și președinții CJ își pot schimba partidul din aprilie până în septembrie

Guvernu a publicat, în consultare publică, proiectul de ordonanță de urgență privind organizarea și desfășurarea alegerilor europarlamentare și alegerilor locale stabilite la data de 9 iunie 2024. Față de legislația în vigoare, acest proiect vine cu o serie de derogări interesante, iar cele mai importante prevederi vi le prezentăm în continuare. Proiectul integral poate fi consultat AICI.