Săptămâna Județeană a Nonviolenței în mediul școlar, care include și Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli (30 ianuarie), a fost marcată la Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu” din municipiul Câmpina, atât la ciclul primar, cât și la cel gimnazial, printr-o serie de acțiuni menite să promoveze ideea de educare a copiilor în armonie, toleranță, solidaritate și respect.
Conducerea școlii (director Raluca Crețu și director adjunct Corina Gheorghe) și cadrele didactice le-au vorbit copiilor despre colegialitate, prietenie și încredere, despre lucruri frumoase și fapte bune, despre importanța toleranței și a rezolvării conflictelor prin dialog. La clasele gimnaziale, în mijlocul copiilor s-au aflat și reprezentanți de la Biroul de Siguranță Școlară din cadrul Poliției Municipiului Câmpina, precum și primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au fost interactive, un dialog real despre conștientizarea consecințelor faptelor comise cu violență.
Chiar dacă Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Şcoală este sărbătorită pe 30 ianuarie, mesajul ei trebuie să dureze şi să se manifeste în fiecare zi. Toate formele agresiunii trebuie să dispară, iar relaţiile interumane elev-coleg, elev-profesor, elev-părinte trebuie dezvoltate astfel încât să primezeputerea de convingere a cuvântului şi nu a violenţei.
În perioada 13-23 ianuarie 2025, cei 60 de absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina - promoția decembrie 2024, repartizați la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, au participat la primul program de pregătire de la începutul carierei lor profesionale.
Un bloc cu zece etaje, șase scări și 523 apartamente din București va fi consolidat cu ajutorul unei soluții inovative. Lucrările se vor executa fără relocarea totală a locatarilor.
Chiriachița Manta a împlinit marți, 21 ianuarie 2025, venerabila vârstă de 100 ani! Într-o căsuță de pe Strada Ecaterina Teodoroiu a fost motiv de mare sărbătoare...
De la începutul acestui an se discută tot mai intens despre HidroPrahova și nu tocmai de bine. De la conducerea Consiliului Județean Prahova, acționarul majoritar al HidroPrahova, până la primarii tot mai nemulțumiți de activitatea operatorului de apă și canal și, bineînțeles, la cetățenii revoltați de majorarea cu 30,6% a tarifului la apă și 21% a celui la canalizare.