15 asistente și infirmiere de la Spitalul de Psihiatrie Voila, confirmate cu COVID-19

Actualitate (Categoria articolului)

15 cadre medicale de la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina sunt infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre șapte asistente și opt infirmiere, toate 15 de la una dintre secțiile spitalului, o secție în care, atenție, sunt internați 27 de pacienți non-COVID.

Una dintre asistentele medicale din secția respectivă a prezentat simptome caracteristice infectării cu noul coronavirus, i s-a efectuat testul, iar rezultatul a fost pozitiv. Ulterior au fost testate și celelalte cadre medicale din secție, iar testele au confirmat infectarea a încă 14 asistente și infirmiere, toate cele 14 persoane fiind asimptomatice. Acum se află în izolare la domiciliu. După cum ne-a declarat managerul Spitalului de Psihiatrie Voila, dr. Irina Minescu, astăzi au fost testați și cei 27 de pacienți din secție și urmează să se primească rezultatele, "dar sperăm că nu vor fi probleme, având în vedere că, în contactul cu pacienții, cadrele medicale au purtat în permanență echipament de protecție". 
În secția în care s-a înregistrat acest focar de coronavirus lucrează 18 cadre medicale, dintre care, iată, 15 sunt infectate cu noul coronavirus. Managerul spitalului, dr. Irina Minescu, ne-a precizat că au fost repartizate asistente și infirmiere de la alte secții, astfel încât să poată fi asigurată asistența medicală la secția în cauză. Direcția de Sănătate Publică Prahova efectuează o anchetă epidemiologică în acest caz, pentru a se stabili toți contacții direcți ai persoanelor infectate.

5598 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion m. 29.07.2020 09:43 Aproape toate acele asistente au fost in excursie in Bucovina, cu autocarul,...evident fara masti.

Actualitate

4671 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

2 comentarii

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

5117 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

508 vizualizari
15 aug. 2020 10:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 15 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1797 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

1 comentarii

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.