Christina Beelen și Valentin Bălan, doi pictori care ne-au oferit bucuria culorii la un vernisaj special

Eveniment (Categoria articolului)

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc vernisajul unei expoziții internaționale de pictură. O putem numi așa având în vedere faptul că au expus un artist plastic din Belgia – Christina Beelen și unul din România, chiar de la Câmpina – Valentin Bălan. Vernisajul a fost onorat de Excelența Sa, dl. John Cornet d’Elzius – ambasadorul Regatului Belgiei la București și atașatul cultural al Ambasadei Belgiei, dl. Remy Roussel. Din partea administrației locale a participat primarul municipiului, Alin Moldoveanu.

Cei doi artiști plastici au fost înconjurați de familie, de prieteni, de pictori care fac parte din Asociația Artiștilor Plastici “Câmpina Artelor” – condusă de Gabriel Dima, de câmpineni iubitori de frumos. Un public numeros, care a trăit, alături de Christina Beelen și Valentin Bălan, emoțiile evenimentului.
Christina Beelen s-a născut la Oostende (Belgia) și a absolvit Academia de Arte Plastice din Bruges. Are propriul atelier de pictură, desen și ceramică la Gistel, în Belgia, acolo unde și locuiește. Iubește România, iubește Câmpina, are mulți prieteni în țara noastră și spune că prin fiecare lucrare realizată își dorește să ajungă la sufletul semenilor mei. Pictează în acuarelă, în culori calde, pastelate, care transmit un sentiment plăcut, frumos, cald.
Valentin Bălan, câmpineanul nostru, a fost, parcă, mai emoționat ca niciodată. Nu este la prima expoziție, are multe la activ, în țară și mai ales în străinătate, în Norvegia, Danemarca, Germania, Olanda, Belgia, Slovacia și, bineînțeles, în Franța, unde a avut cele mai multe expoziții și unde a fost cooptat în Asociația "Connaissance et Sauverdage du Patrimoine". Cu toate acestea, se pare că emoțiile sunt mai mari tocmai la tine acasă, în fața alor tăi, iar când evenimentul se mai bucură și de prezența unui ambasador, atunci chiar că te simți copleșit. Picturile lui Valentin Bălan sunt în ulei și ne arată locuri dragi din Câmpina și împrejurimi.
Expoziția este deschisă în continuare în foaierul Casei de Cultură și merită văzută pentru că este o expoziție pentru suflet.

1813 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 01.10.2023 12:51 Tot respectul nostru!👏

Eveniment

1223 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

1256 vizualizari
07 dec. 2023 06:49

Concert de orgă la Biserica Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Câmpina, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

La Biserica Romano-Catolică "Sf. Anton de Padova" din municipiul Câmpina va avea loc și la acest sfârșit de an tradiționalul concert de orgă organizat în colaborare cu Societatea Filarmonică din Câmpina. Evenimentul se va desfășura miercuri, 27 decembrie 2023, de la ora 17.00. Intrarea este liberă.

Alte stiri recente

578 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

667 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.