CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Christina Beelen și Valentin Bălan, doi pictori care ne-au oferit bucuria culorii la un vernisaj special

- Eveniment -

Christina Beelen și Valentin Bălan, doi pictori care ne-au oferit bucuria culorii la un vernisaj special

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc vernisajul unei expoziții internaționale de pictură. O putem numi așa având în vedere faptul că au expus un artist plastic din Belgia – Christina Beelen și unul din România, chiar de la Câmpina – Valentin Bălan. Vernisajul a fost onorat de Excelența Sa, dl. John Cornet d’Elzius – ambasadorul Regatului Belgiei la București și atașatul cultural al Ambasadei Belgiei, dl. Remy Roussel. Din partea administrației locale a participat primarul municipiului, Alin Moldoveanu.

Cei doi artiști plastici au fost înconjurați de familie, de prieteni, de pictori care fac parte din Asociația Artiștilor Plastici “Câmpina Artelor” – condusă de Gabriel Dima, de câmpineni iubitori de frumos. Un public numeros, care a trăit, alături de Christina Beelen și Valentin Bălan, emoțiile evenimentului.
Christina Beelen s-a născut la Oostende (Belgia) și a absolvit Academia de Arte Plastice din Bruges. Are propriul atelier de pictură, desen și ceramică la Gistel, în Belgia, acolo unde și locuiește. Iubește România, iubește Câmpina, are mulți prieteni în țara noastră și spune că prin fiecare lucrare realizată își dorește să ajungă la sufletul semenilor mei. Pictează în acuarelă, în culori calde, pastelate, care transmit un sentiment plăcut, frumos, cald.
Valentin Bălan, câmpineanul nostru, a fost, parcă, mai emoționat ca niciodată. Nu este la prima expoziție, are multe la activ, în țară și mai ales în străinătate, în Norvegia, Danemarca, Germania, Olanda, Belgia, Slovacia și, bineînțeles, în Franța, unde a avut cele mai multe expoziții și unde a fost cooptat în Asociația "Connaissance et Sauverdage du Patrimoine". Cu toate acestea, se pare că emoțiile sunt mai mari tocmai la tine acasă, în fața alor tăi, iar când evenimentul se mai bucură și de prezența unui ambasador, atunci chiar că te simți copleșit. Picturile lui Valentin Bălan sunt în ulei și ne arată locuri dragi din Câmpina și împrejurimi.
Expoziția este deschisă în continuare în foaierul Casei de Cultură și merită văzută pentru că este o expoziție pentru suflet.


30 Sep 2023 11:44 2215 vizualizari


Comentarii


  • 01.10.2023 12:51 diss Tot respectul nostru!👏
810 vizualizari 21 Jun 2024 10:54 Duminică, 23 iunie, sunteți invitați la Breaza la ”cântec și joc”

Duminică, 23 iunie, sunteți invitați la Breaza la ”cântec și joc”

Duminică, 23 iunie, începând cu ora 12.00, Liceul Teoretic ”Aurel Vlaicu” Breaza, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Breaza, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și alte instituții din județ, organizează Festivalul - concurs ”Cântec și joc la Breaza”, eveniment cu participare internațională.

citeste mai mult
10367 vizualizari 20 Jun 2024 18:24 Delia, Smiley, Andra și Theo Rose vin pe 28 iunie la Câmpina!

Delia, Smiley, Andra și Theo Rose vin pe 28 iunie la Câmpina!

Asociația Câmpina Curată invită câmpinenii la un megaconcert susținut de cei mai îndrăgiți artiști ai momentului. Evenimentul va avea loc vineri, 28 iunie, de la ora 18.00, pe stadionul ”Rafinăriei”.

citeste mai mult
1338 vizualizari 19 Jun 2024 22:19 Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

La București, la Sala Palatului, a avut loc week-end-ul trecut Festivalul ”Chocolate Saga”, un adevărat regal al dulciurilor, cu ateliere, dar și concursuri, care au reunit cei mai vestiți cofetari din țara noastră.

citeste mai mult
1288 vizualizari 18 Jun 2024 10:16 Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Evenimentul se va desfășura în perioada 27-28 iulie 2024, în "Popasul Cultural" din centrul orașului, iar pe scenă vor urca: A.L.L. Of Us Trio, Ozana Barabancea, Trupa Cardinal, Ioana-Teodora Spînu Trio, Nidal, Radu Pescaru, Trupa Jeff Family, Green Onions Experience.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV